Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου

Σόδα και ξύδι για καθάρισμα οικιακών συσκευών

Σόδα και ξύδι για καθάρισμα

Σόδα και ξίδι για καθάρισμα οικιακών συσκευών.Οι οικιακές συσκευές όπως το ψυγείο, το πλυντήριο ρούχων και το πλυντήριο λερώνονται τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Η εικόνα της βρομιάς είναι εμφανέστερη στο ψυγείο, που διατηρεί τα τρόφιμα (και τις μυρωδιές τους), υπάρχει όμως και στο πλυντήριο πιάτων. Αν δεν το χρησιμοποιούμε συχνά, γεμίζει άλατα. Το ίδιο ισχύει και για το πλυντήριο των ρούχων.


Μπορείς να αντικαταστήσεις βλαβερά προϊόντα με σόδα και ξύδι. Είναι η καλύτερη λύση για την τσέπη και την υγεία σου!

Πως θα καθαρίσεις το ψυγείο και την κατάψυξη με σόδα και ξύδι

Για τον εξωτερικό καθαρισμό δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από ένα και ζεστό ή χλιαρό νερό με μια κουταλιά της σούπας σόδα.Καθάρισε τις επιφάνειες, ξέπλυνε και σκούπισε μ’ ένα πανάκι με μικρο ίνες.Αν θέλεις περισσότερη λάμψη και καλύτερη προστασία, ξέπλυνε με χλιαρό νερό στο οποίο έχεις βάλει 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι ανά λίτρο νερού. Για τον εσωτερικό καθαρισμό μπορείς να
χρησιμοποιήσεις το ίδιο διάλυμα καθαρίζει και αρωματίζει τέλεια.
Χρησιμοποίησε την ίδια συνταγή, για να καθάρισε το λάστιχο που υπάρχει γύρω από την πόρτα.
Μπορείς επίσης, με τα ίδια υλικά,να φτιάξεις ένα παχύρρευστο μείγμα. Χρησιμοποίησε το στα σημεία που θέλεις. Περίμενε λίγο και μετά βούρτσισε το με μια παλιά οδοντόβουρτσα και ξέπλυνε. Το λάστιχο θα καθαρίσει, και η σόδα θα εμποδίσει την ανάπτυξη μούχλας.

Σόδα και ξύδι για καθάρισμα οικιακών συσκευών

Πως θα καθαρίσεις τον βραστήρα και την ηλεκτρική καφετιέρα με ξύδι

Ένα μείγμα από ίσες δόσεις λευκού ξυδιού και νερού μπορεί να αντικαταστήσει τα βιομηχανικά προϊόντα,αν και οι κατασκευαστές δεν το προτείνουν συχνά. Η μέθοδος είναι η εξής: μια βράση με το διάλυμα του ξυδιού και στη συνέχεια δύο βράσεις με καθαρό νερό για καλό ξέπλυμα.

Πως θα καθαρίσεις το πλυντήριο πιάτων και το πλυντήριο ρούχων με σόδα και ξύδι

Για τις εξωτερικές, μεταλλικές ή από καουτσούκ επιφάνειες, χρησιμοποίησε την προηγούμενη συνταγή. Για το εσωτερικό, αρκούν οι διαδοχικές πλύσεις, όχι όμως πάντα. Τα άλατα βρομίζουν τις συσκευές και πολλές φορές φράσσουν την είσοδο του νερού.

Έτσι, μία φορά τον μήνα, να κάνεις μία πλύση χωρίς ρούχα, βάζοντας μέσα στον κάδο μισό ποτήρι σόδα.Ο καθαρισμός μπορεί να γίνει με λευκό ξύδι. Ρίξε 1 ποτήρι ξίδι στη θήκη του πλυντηρίου και κάνε μια πλύση χωρίς ρούχα. Το ξύδι μπορεί να αντικαταστήσει και το
μαλακτικό.
Για να αντιμετωπίσεις τα άλατα στο πλυντήριο πιάτων, μπορείς επίσης να βάλεις μισό ποτήρι σόδα μέσα στο δοχείο και να κάνεις μία πλύση χωρίς πιάτα.
Με λευκό ξύδι μπορεί να γίνει και ο ετήσιος καθαρισμός του πλυντηρίου.Αφαιρεί τα άλατα που συσσωρεύονται στην είσοδο του νερού. Το ίδιο θα συμβεί, εάν βάλεις μισό ποτήρι σόδα μέσα στον κάδο του πλυντηρίου, 1 φορά τον μήνα. Επίσης, αν θέλεις να μαλακώσουν τα ρούχα σου ή να διώξεις δυσάρεστες μυρωδιές από καπνό ή από τηγάνισμα, βάλε στη θήκη του μαλακτικού 1 κουταλιά της σούπας ξύδι.

Σόδα και ξύδι για καθάρισμα οικιακών συσκευών

Πως θα κάνεις απόψυξη με ξύδι

Μια λεκάνη με βραστό νερό και ένα μεγάλο ποτήρι λευκό ξύδι μπορούν να σε βοηθήσουν. Αφού βγάλεις το ψυγείο από την πρίζα και το αδειάσεις, βάλε μέσα τη λεκάνη και άφησε τους ατμούς και το ξύδι να δράσουν. Ο πάγος θα λιώσει πιο γρήγορα και το καθάρισμα θα γίνει ευκολότερα. Πρόσεξε: αν χρησιμοποιήσεις κάποιο αιχμηρό μεταλλικό αντικείμενο, για να ξεκολλήσεις τον
πάγο, το ψυγείο σου μπορεί να πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά.

Πως θα καθαρίσεις το σίδερο με ξύδι

Τα άλατα συσσωρεύονται και μέσα στο σίδερο σιδερώματος, με αποτέλεσμα να αφήνει κιτρινίλες πάνω στα ρούχα. Να περνάς τακτικά την πλάκα του με ένα πανί βουτηγμένο στο ξύδι και το πρόβλημα θα ξεπεραστεί.

Η σόδα δεν χρησιμοποιείται ποτέ δεύτερη φορά

Είτε είναι παχύρρευστο μείγμα είτε σκόνη, η σόδα μετά τη χρήση της πρέπει να καταλήγει πάντοτε στα σκουπίδια. Αφού απορροφήσει βρομιές ή οσμές, δεν έχει απολύτως καμιά χρησιμότητα.

Σόδα και ξύδι για καθάρισμα οικιακών συσκευών

Η χρησιμότητα της οδοντόβουρτσας

Μια χρησιμοποιημένη οδοντόβουρτσα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τις δουλειές του σπιτιού.
Με αυτή μπορείς να καθαρίσεις τα φτερά του ανεμιστήρα, τις λεπίδες ενός ηλεκτρικού ανοιχτηριού, τα εξαρτήματα του μίξερ…Έτσι ανακυκλώνεις την οδοντόβουρτσα και συμβάλλεις στην καταπολέμηση της υπερκατανάλωσης.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

Σιδέρωμα ρούχων:Κάντε το παιχνίδι με φυσικό τρόπο!

30-φυσικά καθαριστικά ρούχων,αξεσουάρ και κοσμημάτων!

Καθαριότητα στην κουζίνα με καθαριστικά από τη φύση!

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

 

Κράτα το

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *