Δευτέρα, 24 Ιουνίου

Σωστή φροντίδα για ευαίσθητο δέρμα

Σωστή φροντίδα για ευαίσθητο δέρμα

pink-daisy-flower-th - ΑντιγραφήΕυαίσθητο δέρμα: Είναι κληρονομικό, ή προέρχεται από περιβαλλοντικές επιδράσεις;
Και τα δύο. Γεγονός είναι ότι περισσότερες από 50% των Ελληνίδων, απαντούν καταφα­τικά στην ερώτηση δημοσκοπήσεων, κατά πόσο έχουν ευαί­σθητο δέρμα. Όλο και περισσό­τερα άτομα υποφέρουν από αλλεργίες και δερματικές πα­θήσεις. Συχνά προσβάλλεται η ξηρή επιδερμίδα, γιατί ο προ­στατευτικός ιστός  δεν είναι επαρκής. Σαν αποτέ­λεσμα, η υγρασία δεν απορρο­φάται ενώ ουσίες που ερεθί­ζουν το δέρμα διεισδύουν ευ­κολότερα. Στη χειρότερη πε­ρίπτωση το δέρμα ξεφλουδίζει, προκαλεί φαγούρα, τραβάει και φαίνεται τραχύ. Η λιπαρή επιδερμίδα αντιδρά στη ρύπανση του περιβάλλοντος, το άγχος και τη λανθασμένη φροντίδα.Οι παρακάτω συμβουλές ομορφιάς θα σας βοηθήσου να προσφέρετε την σωστή φροντίδα στο ευαίσθητο δέρμα σας.
Ποιο ρόλο παίζει η ψυχική διάθεση;

derma-ke-psyxologia(1)

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η ψυχική διάθεση παίζει κύριο ρόλο σε δερματοπάθειες. Η έλλειψη ψυχικής γαλήνης και ηρεμίας αντικατοπτρίζεται στο δέρμα. Τεταμένα νεύρα και αισθήματα φόβου π.χ., επη­ρεάζουν αρνητικά την καλή κυκλοφορία του αίματος. Η επιδερμίδα φαίνεται Θαμπή και οι λειτουργίες της ατονούν. Το άγχος διαταράσσει την ορ­μονική ισορροπία, με αποτέλε­σμα το δέρμα να ερεθίζεται και να κοκκινίζει. Το δέρμα αντιδρά σε κάθε αλλαγή. Αν παρατηρή­σετε λοιπόν ότι για μεγάλο χρο­νικό διάστημα το δέρμα σας δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι, σας συνιστούμε να επι­διώξετε συνειδητά ψυχική ηρε­μία, π.χ. με ασκήσεις αναπνοής ή ασκήσεις χαλάρωσης.

Το τρικ με το πινέλο: Πόσο ευαίσθητη είναι η επιδερμίδα σας στην πραγματικότητα;

to-trik-me-to-pinelo(1)

Μ ένα απλό τεστ μπορείτε να δείτε πόσο ευαίσθητα αντιδρά το δέρμα σας. Καθαρίστε το πρόσωπό σας (μη βάλετε μετά κρέμα) και περάστε από πάνω το πινέλα χωρίς ρουζ. Πολύ ευαίσθητο δέρμα κοκκινίζει μετά από 10 δευτερόλεπτα ενώ το πιο ανθεκτικό μετά από 30.

Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, νερό και σαπούνι δεν αρκούν. Μην παραλείπετε ποτέ να χρησιμοποιείτε κρέμα μετά το ντους
Το χλιαρό νερό.δίνει ζωντάνια στην επιδερμίδα και καταπραΰνει μικροερεθι­σμούς. Αποφύγετε τα πίλινγκ με κόκκους και προτιμήστε μάσκες καθαρισμού. Αν το δέρμα σας έχει χάσει την ισορροπία του, απο­φύγετε για λίγο τις πολύ θρε­πτικές κρέμες και τα serum. Το μόνο που χρειάζεται η επι­δερμίδα σας τώρα είναι μια απλή κρέμα με λίγα συστατικά, και την κατάλληλη για τον τύπο σας περιεκτικότητα σε λίπος. Αν έχετε προβλήματα με σπυράκια, μην τα πιέζετε, γιατί θα χειροτερέψετε την κατάσταση. Καλύτερα είναι να ξηρά­νετε το σημείο της φλεγμονής με αντισηπτικό στικ για σπυρά­κια . Ευεργετικές είναι επίσης οι άλειφες με ψευ­δάργυρο και τα ζελέ με αλόη. Για το υπόλοιπο πρόσωπο χρη­σιμοποιείτε μια υδατική κρέμα.

Τι μπορεί να κάνει κανείς όταν το δέρμα στο σώμα προκαλεί φαγούρα και ξεφλουδίζει;

derma-poy-ksefloydizei(1)

Το ευαίσθητο δέρμα δε σταμ­ατά στο ντεκολτέ. Συνή­θως τείνει για υπερερεθισμό και στο υπόλοιπο σώμα. Ένας πιθανός λόγος γι’ αυτό είναι και σ’ αυτή την περίπτωση το υπερβολικό πλύσιμο. Όποιος κάνει ντουζ δύο φορές την ημέρα και χρησιμοποιεί υπερβολική ποσότητα σαπουνιού, σύντομα θα “νιώσει” τις επιπτώσεις. Και όσοι αγα­πούν τα αφρόλουτρα  δεν πρέπει α ξεχνούν ότι αργά ή γρήγ­ορα το δέρμα τους θα στεγνώσει. Δώστε τέλος σ’ αυτήν την κατάσταση. ‘Ένας καθαρισμός την ημέρα είναι υπεραρκετός. Μια σταλιά αφρόλουτρο . Τα λουτρά σε έλαια ή γαλάκτωμα είναι ευεργετικά για δέρμα. Μην παραλείπετε ποτέ να βάζετε κρέμα μετά το ντουζ ή το μπάνιο. Ειδικά έλαια για το σώμα μαλα­κώνουν κι απαλύνουν το δέρμα, ιδιαίτερα σε σημεία που σκληραίνει εύκολα, όπως τους αγκώνες και τα γόνατα.

Πόσο σημαντική είναι η αντηλιακή προστασία;

antiliaki-prostasia-prosopoy(1)

Όλοι πρέπει να γίνουμε πιο προσεκτικοί με την ηλιοθε­ραπεία, προπαντός αν το δέρμα μας ερεθίζεται εύκο­λα. Δεν αρκεί να προσέξου­με να αποφύγουμε τα ηλια­κά εγκαύματα. ‘Όποιος Θέλει να αποφύγει μακροχρό­νιες επιπτώσεις, όπως πρό­ωρη γήρανση του δέρμα­τος, δεν πρέπει να μένει στον ήλιο παρά μόνο για 2/3 του χρονικού διαστήματος για το οποίο Θα μπορούσε, χωρίς να πάθει εγκαύματα, συμβουλεύουν οι ειδικοί. Αν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα, ακόμα και δέκα λε­πτά μπορεί να είναι πολλά. Πολύ σημαντικό είναι επί­σης ένα καλό αντηλιακό με UV-Β, UV-Α και υπέρυθρη προστασία. Για άτομα που έχουν αλλεργία στον ήλιο, αναγκαία είναι υψηλή UV-Α προστασία.

Ποια είναι τα κατάλληλα  προϊόντα για την καθημε­ρινή φροντίδα;

frontida-prosopoy(1)

Μόνα εσείς μπορείτε να αποφασίσετε ποια προϊόντα ωφελούν το ευαίσθητο δέρ­μα σας. Μια συμβουλή: Μια κρέμα έχει την κατάλληλη περιεκτικότητα σε λίπος, όταν 3 ώρες μετά την χρή­ση, το δέρμα ούτε γυαλίζει, ούτε τεντώνει. Όταν βρείτε το κατάλληλο προϊόν για το δέρμα σας, προτιμότερο είναι να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε και να μην κάνετε πειράματα που τα­λαιπωρούν τη λεπτή επι­δερμίδα.

Βλάπτει το μακιγιάζ τα ευαίσθητα δέρματα;

eyaistito-derma-kai-makigiaz(1)

Το αντίθετο μάλιστα, το μέικ απ προστατεύει τη λεπτή επιδερμίδα από βλαβερές ουσίες που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα, απ’ τον άνεμο και γενικά τις καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες. Απλώς πρέπει να το διαλέξετε ανάλογα με το πρόβλημα που παρουσιάζει το δέρμα σας. Κατάλληλο για δέρμα με τάση για σπυράκια είναι ένα προϊόν που δεν περιέχει λιπαρές ουσίες,ενώ το ξηρό δέρμα χρειάζεται ένα κρεμώδες προϊόν.Η πούδρα προσφέρει επιπλέον προστασία.
pink-daisy-flower-th - ΑντιγραφήΣχετικά άρθρα:

Γνωρίστε το δέρμα σας!

Φυσικά καλλυντικά για ευαίσθητα δέρματα

Πως να αποφύγετε το σκάσιμο του δέρματος

Ευαίσθητο δέρμα:διατηρήστε το υγιές και ισορροπημένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *