Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου

Ξεγελάστε τον εαυτό σας και χάστε εύκολα κιλά

Ξεγελάστε τον εαυτό σας και χάστε εύκολα κιλά

Αν ξεγελάσετε τον εαυτό σας να τρώει λιγότερο, τότε μπορεί ενδεχομένως να χάσετε βάρος χωρίς να προσπαθήσετε πολύ σκληρά. Η δίαιτα δεν είναι διασκέδαση. Οι περισσότεροι που θέλουν να χάσουν κιλά, μπαίνουν στη διαδικασία στέρησης και συχνά εγκαταλείπουν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ευτυχώς υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος, για να φτάσετε στα κιλά που επιθυμείτε χωρίς να πεινάσετε. Ξεγελάστε απλά τον ίδιο σας τον εαυτό!

Χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο πιάτο. Αν θέλετε να τρώτε λιγότερο, και να μην το καταλαβαίνετε, τότε αρχίστε να χρησιμοποιείτε πιο μικρά πιάτα. Μπορεί να ακούγεται πολύ απλό – αλλά έχει αποτέλεσμα. Όσο μεγαλύτερο είναι το πιάτο, τόσο περισσότερο χώρο έχετε για τα τρόφιμα. Αλλά με μικρότερα σερβίτσια, θα αναγκαστείτε να βάζετε λιγότερο φαγητό, ενώ η ποσότητα θα φαίνεται περισσότερη. Εξάλλου, έχει φανεί από μελέτες ό,τι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί εύκολα να «ξεγελαστεί», ανάλογα με το τι βλέπει, ένα φαινόμενο που περιγράφεται ως «οπτική ψευδαίσθηση».

Μην τρώτε ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2007 που δημοσιεύθηκε στην American Journal of Clinical Nutrition, όσοι τρώνε και κάνουν και άλλα πράγματα ταυτόχρονα, καταναλώνουν περισσότερο φαγητό, από εκείνους που είναι συγκεντρωμένοι στο γεύμα τους. Αν λοιπόν σας αρέσει, την ώρα που τρώτε, να βλέπετε τηλεόραση ή να είστε στον υπολογιστή, είναι μια συνήθεια που πρέπει να αλλάξετε.

Πιείτε πριν τα γεύματα. Αν θέλετε να ξεγελάσετε τον εαυτό, ώστε να τρώτε λιγότερο, πιείτε ένα γεμάτο ποτήρι νερό πριν από το δείπνο ή το μεσημεριανό γεύμα. Το νερό γεμίζει το στομάχι σας. Ως αποτέλεσμα, θα καταναλώσετε μικρότερη ποσότητα φαγητού.

Μη τρώτε γρήγορα. Εάν μπορείτε να υιοθετήσετε τη συνήθεια να μη τρώτε βιαστικά, μπορεί πραγματικά καταναλώσετε λιγότερο φαγητό, χωρίς να το έχετε καταλάβει. Μελέτες έχουν διαπιστώσει, ότι εκείνοι που έτρωγαν γρήγορα τα γεύματα τους, είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι.

Μασάτε τσίχλα χωρίς ζάχαρη. Αν το τσιμπολόγημα είναι η αδυναμία σας, τότε οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη θα σας σώσουν. Τα συστατικά που έχουν οι τσίχλες μπορούν να καταστείλουν τους πόθους, βοηθώντας σας να τρώτε λιγότερο. Αν λοιπόν οι φίλοι σας οργανώσουν μια γιορτή, όπου επικρατούν τα μπισκότα, τα πατατάκια, και τα παγωτά, προσπαθήστε να τηρήσετε την υγιεινή διατροφή, μασώντας μια τσίχλα, η οποία μπορεί να κρατήσει υπό έλεγχο.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *