Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου

Αντηλιακος δεικτης SPF

Anti̱liakós-deíkti̱s-SPF-penbeautysecrets.blogspot.gr

Αντηλιακά είναι τα προϊόντα που περιέχουν συστατικά που βοηθούν στην πρόληψη από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία .Οι δύο τύποι της υπεριώδους ακτινοβολίας , UVA και UVB , βλάπτουν το δέρμα,προκαλούν πρόωρη γήρανση και αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος .Γι αυτό οι αντηλιακές κρέμες πρέπει να γίνουν μέρος της καθημερινής σας φροντίδας.Πρέπει να τις επιλέγετε ανάλογα με τις ανά­γκες τις επιδερμίδας σας.Η μόνη σας μέριμνα πρέπει να εί­ναι ο αντηλιακός δείκτης SPF

Οι ειδικοί λένε: Επειδή το δέρ­μα μας βρίσκεται διαρκώς εκτεθειμένο, χρειάζεται προστασία.Ακόμα λένε ότι η σχέση μας με τον ήλιο μοιάζει με εκείνη που έχουμε με το κάπνισμα. Γνωρίζουμε τον κίνδυνο που διατρέχουμε, αλλά δεν παύουμε να τον απολαμβάνουμε Ο ήλιος συ­γκαταλέγεται σε έναν α­πό τους μεγαλύτερους εχθρούς του δέρματος. Η ηλιακή ακτινοβολία UV και η ρύπανση μει­ώνουν την υγρασία της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται και να ταλαιπωρείται. Η καθημερινή έκθεση στον ή­λιο χωρίς εξειδικευμένη προστασία όχι μόνο επι­ταχύνει τη φυσιολογική διαδικασία της γήραν­σης, αλλά δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα ό­πως ρυτίδες, δυσχρωμίες, χαλάρωση, τραχύτητα, θαμπάδα και αφυδάτωση. Επίσης, οι ακτίνες UV μειώνουν τα ποσοστά συγκέντρωσης των βιταμι­νών Ε και C στο δέρμα.Έτσι, δημιουργείται αύ­ξηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες οξειδώνουν τις πρωτεΐνες του δέρματος και τις καθιστούν αναποτελεσματικές.Έτσι, η επιδερ­μίδα αφυδατώνεται.

Η βιολογική γήραν­ση είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο, η πρόω­ρη γήρανση μπορεί να περιοριστεί. Οι ενυδα­τικές κρέμες με αντηλιακά φίλτρα μπλοκά­ρουν την ηλιακή ακτινοβολία και σας προστατεύ­ουν. Αρκεί να τις χρησιμοποιείτε σωστά. Απλώ­νετε καθημερινά κρέμα ημέρας με SPF τουλάχι­στον 30.Ωστόσο, ο υψηλός δείκτης προστασίας δεν είναι αρκετός, γιατί, σύμφωνα με τους γιατρούς, ο τρόπος χρήσης του αντηλιακού είναι συνήθως λανθασμένος. Χρησιμοποιούμε ελάχιστη ποσότητα (μόλις το 1/5 της απαιτούμενης), με αποτέλεσμα ένα αντη­λιακό με δείκτη SPF 30 να παρέχει τελικά προστασία ίση με εκείνο που έχει δείκτη SPF 4. Το καλοκαίρι βάλτε κρέμα ημέρας και α­πό πάνω ένα αντηλιακό προϊόν με φίλτρα ευρέως φάσματος.Τέλος, να μην ξεχνάμε πως το αντηλιακό χρειάζεται να απλωθεί περίπου ένα εικοσάλεπτο πριν από την έκθεσή μας στον ήλιο, για να σταθεροποιηθεί στην επιδερμί­δα και να προσφέρει την προστασία που υπόσχεται.

Ακολουθώντας τις συμβουλές μας , μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος , ενώ παράλληλα θα βοηθήσετε το δέρμα σας να φαίνεται πιο νεανικό .

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *