Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου

Πασχαλινά αυγά ζωγραφισμένα με φαντασία

Πασχαλινά αυγά ζωγραφισμένα

pink-daisy-flower-thΠασχαλινά αυγά ζωγραφισμένα με φαντασία
Έχετε διάθεση να δοκιμάσετε κάτι καινούριο: Κάθε αυγό έχει :ζωγραφιστεί και με. διαφορετική τεχνική: π.χ. με τη; τεχνική του μπατίκ ,γαρνιρισμένο με, πραγματικές τρύπες:σε στιλ γκραβούρα: ή επενδυμένο με χαρτί.


1#Αυγό αφηρημένη τέχνη

1-

Βάζετε πρώτα τη νερομπογιά, κόκκινη, σε μια παλιά οδοντό­βουρτσα, την τινάζετε μέσα από μία σήτα στην κορυφή του αυγού. Μετά ρίχνετε ρευστά χρώματα και στρίβοντας ή φυ­σώντας δημιουργείτε «αυλάκια».

2#Αυγό κερωμένο

2-

Αδειάζεται ένα καφέ αυγό και το βάφετε με ζεστό κερί. Ζω­γραφίζετε τις τελείες και τις γραμμές με το κεφάλι της καρ­φίτσας, τα μικρά τρίγωνα που συνθέτουν λουλούδια με ένα ειδικό φτερό.

3#Αυγό με γεωμετρικά σχήματα

3-

Αδειάζεται ένα άσπρο αυγό και το ζωγραφίζετε με κύκλους και ροδέλες σε ασημένιο, κόκκινο και μαύρο (ή ό,τι άλλο χρώμα Θέλετε)4000.Καλό είναι να ζωγραφίσετε πρώτα τους μεγάλους κύκλους και να βάλετε μετά τους άλ­λους μέσα στα κενά.

4#Αυγό με στρας

4-

Βάφετε το αυγό με μπογιά μοβ. Για να μην τρέξει το χρώμα το στεγνώνετε με το σεσουάρ. Σχηματίζετε γραμμές με χρυσά και πολύχρωμα στρας (από το σωληνάριο), αν χρειάζεται βοη­θάτε με το σεσουάρ.

5#Ελληνικό αυγό

5-

Αδειάστε ένα αυγό και βάψτε το με μπλε σκούρα μπογιά Ζωγραφί­στε επάνω ανάγλυφα διακοσμη­τικά μοτίφ με άσπρο ειδικό μο­λύβι σύμφωνα με την εικ. και αφήστε το να στεγνώσει.


6#Ζωγραφιστό αυγό

6-

Αδειάστε ένα άσπρο αυγό. Μεταφέρετε το σχέδιο σύμφωνα με το σκίτσο στο ένθετο στη μπροστινή πλευρά. ‘Η τοποθε­τήστε την εικόνα δίπλα στο αυ­γό που Θα ζωγραφίσετε και ζωγραφίστε ελεύθερα βάσει του σχεδίου, τα χρώματα φαίνονται στην εικόνα.Χρησιμοποιήστε ματ χρώ­ματα της με ένα λεπτό πινέλο. Πλαισιώστε το σχέδιο πάνω από τις «μύτες» του αυγού στη μέση με μία λουρίδα μαύρο και ώχρα. Στην πίσω πλευρά σχεδιάζετε ένα μικρό σχέδιο, π.χ. διάσπαρτα λουλουδάκια. Αν θέλετε περάστε το αυγό με άχρωμο βερνίκι.

7#Αυγό μπατίκ

7-

Μοιράζετε ένα μικρό καφέ αυ­γό σύμφωνα με το σχέδιο (κά­τω αριστερά). Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας και με τη μύτη και την κεφαλή μιας καρ­φίτσας απλώστε καυτό κερί στα σημεία που Θα παραμεί­νουν στο φυσικό χρώμα του αυγού. Βάψτε το αυγό μέσα σε κρύα μπογιά αυγού σε έ­ντονο κόκκινο.
Αφήστε το να στεγνώσει. Σκε­πάστε πάλι όλα τα σημεία που θα παραμείνουν κόκκινα με κε­ρί. Στη φάση αυτή μπορείτε να υπερκαλύψετε τη πρώτη στρώ­ση κεριού. Βάψτε τώρα το αυγό μαύρο μέσα σε κρύα βαφή. Ζεστάνετε το αυγό με τον μπιστολάκι των μαλλιών, σκουπίστε το κερί με χαρτί κουζίνας.

8#Αυγό με αληθινά φύλλα

8-

Η κολλήστε τα φύλλα πάνω στ’ αυγό, βάλτε προσεχτικά με ένα κουτάλι το αυγό σε βραστό νερό (αν το έχετε αδειάσει, με δύο κουτά­λια). Το φύλλο Θα μαζέψει και Θα εφαρμόσει ακριβώς πάνω στ αυγό.

9#Αυγό με γκραβούρα

9-

Αδειάστε ένα αυγό και βάψτε το με τις ειδικές βαφές αυγών σε λιλά-μπλε. Μεταφέρετε το μοτίφ με καρμπόν ά άσπρο ή κίτρινο στο αυγό. Μπο­ρείτε να χρησιμοποιήσετε τα σχέδια γκραβούρας που υπάρ­χουν στο εμπόριο. Χαράζετε τα μοτίφ χωρίς πίεση με το ειδικό εργαλείο που χαράζουν τα τζάμια. Μην ξεχνάτε ότι όλο το εφέ δημιουργείται από τις χαραγμένες και τις μη χαραγμέ­νες επιφάνειες.

10#Αυγό με τρύπες

10-

Αδειάζεται ένα αυγό με χοντρή φλούδα (χοντρή φλούδα έχουν τ’ αυγά χήνας) και το καθαρί­ζετε καλά. Μεταφέρετε επάνω το σχέδιο σύμφωνα με την ει­κόνα με μολύβι. Με το ηλεκτρι­κό μηχάνημα χαρακτικής με μύτη διαμαντιού ανοίξτε προσε­κτικά και με λίγη πίεση τρύπες: διάμετρος περ. 2 χιλιοστά και περ. 0,5 χιλιοστά.

11#Αυγό με μοτίφ χαρτοκοπτικής

11-

Διαλέξτε αυγά μεσαίου μεγέ­θους, άσπρα και καφέ, βράστε τα ή αδειάστε τα. Κόψτε σύμ­φωνα με το σχέδιο μοτίφ από χαρτί και κολλήστε τα με κόλ­λα UHU.

pink-daisy-flower-thΣχετικά άρθρα:

Μοναδικές ιδέες για πρωτότυπα πασχαλινά αυγά

 

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *