Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου

Αντιοξειδωτικα μπαχαρικα

antioksidotika-mpaxarika-penbeautysecrets.blogspot.gr
‘Όλα τα μπαχαρικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Για να επιβραδύνετε λοι­πόν τη διαδικασία της γήρανσης, δεν έ­χετε παρά να προσθέτετε στα φαγητά σας αυτά που σας αρέσουν. ‘Έτσι, και τη γεύση τους αναδεικνύετε και την υγεία σας προστατεύετε.  Ε­κτός από αντιοξειδωτικά, καθένα απ αυ­τά συγκεντρώνει μια σειρά από ευεργετικές ιδιώτες.
Κανέλα: Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Είναι ιδανική για τα προβλή­ματα του πεπτικού (π.χ. διάρροια) ενώ χρησιμοποιείται και για την ατονία. Τέ­λος, ρυθμίζει το σάκχαρο, «βάζοντας» τη γλυκόζη μέσα στα κύτταρα.
Πάπρικα: Οι Θερμαντικές τας ιδιότητες την καθιστούν πολύτιμο «φάρμακο» όχι μόνο ενάντια στην κακή κυκλοφορία του αίματος, αλλά και στις παθήσεις του. Εί­ναι τονωτική και αντισηπτική.
Γαρίφαλο: Είναι αντισηπτικό (καταπο­λεμά τις λοιμώξεις), αντισπασμωδικό (α­νακουφίζει από αέρια και τυμπανισμό) και διεγερτικό του εγκεφάλου. Χρησιμο­ποιείται στη θεραπεία τας ακμής, των ελ­κών του δέρματος και του έρπητα.
Κύμινο: Ανακουφίζει από τον τυμπανισμό και διευκολύνει την πέψη. Καταπικραίνει το έντερο, ενώ χρησιμοποιείται και κατά τας αϋπνίας, του κρυολογήμα­τος και του πυρετού.
Πιπέρι: Βελτιώνει την πέψη, ενώ βο­ηθά σε περιπτώσεις ναυτίας, πόνων στο στομάχι, κολικών ή δυσκοιλιότητας. Εί­ναι αντισηπτικό και διεγερτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *