Κυριακή, 14 Ιουλίου

Βιταμινες για ενεργεια και τονωση

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που ζητάμε τη συμβουλή του γιατρού είναι επειδή νιώθουμε αδύναμοι. Κι αυτό δεν προκαλεί έκπληξή, αν σκεφτεί κανείς ότι η κατάθλιψη, τα προβλήματα του Θυρεοειδή, η αναιμία και οι τροφικές αλλεργίες μπορούν να προκαλέσουν χρόνια κόπωση. Επιπλέον, πολλές γυναίκες νιώθουν κουρασμέ­νες πριν την περίοδο επειδή έχουν απώλεια αίματος, ή και κατά m διάρκεια τας εμμηνόπαυσης. Ευτυχώς, υ­πάρχει ένας σημαντικός αριθμός βιταμινών και μετάλλων που μπορούν να μειώσουν σημαντικά την αίσθηση της κόπωσης και να τονώσουν τον οργανισμό σας. Δεί­τε ποια είναι αυτά.
Ο σίδηρος τονώνει
Μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες κό­πωσης είναι η αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου Το 30°/ο των γυναι­κών που έχουν περίοδο μπορεί να είναι αναιμικές, εξαιτίας τας μηνιαίας απώλει­ας αίματος και μάλιστα να μην το γνωρί­ζουν. Το μαγνήσιο και το κά­λιο  έχει αποδειχθεί ότι μει­ώνουν την κόπωση. (Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα καρδιάς ή νεφρών, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν λάβετε μαγνήσιο).Σε μελέτες που οι θρεπτικές αυτές ουσίες λαμβάνονταν σε συνδυασμό, το 90% των ασθενών παρου­σίασαν βελτίωση στα ζωτικότατα τους.
Και η βιταμίνη C βοηθά
Σχετικά πρόσφατα μελέτα που έγινε στις ΗΠΑ στην οποία συμμετείχαν 411 ά­τομα έδειξε ότι η μειωμένη λήψη σε βι­ταμίνη C  διπλασιάζει τα συ­μπτώματα κόπωσης.( Δόσεις βιταμίνης C που ξεπερνούν τα 2.000 πι ημερησίως μπορεί να προκαλέσουν διάρροια)
Αν η κόπωση διαρκεί 6 μήνες ή περισσότερο, ίσως πάσχετε από το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης – μια ασθένεια που προκαλεί συμπτώματα όμοια με εκείνα της γρίπης, επίμονο και έντονο μυϊκό πόνο και προβλήματα μνήμης ή συγκέντρωσης. Επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό σας.
Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν να μη λαμβάνονται συμπληρώματα σιδήρου χωρίς ιατρική συμβουλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *