Τετάρτη, 19 Ιουνίου

Η λαπαροενδοσκοπική χειρουργική άλλαξε ριζικά τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις.

laparoskopisi

Δισεκατομμύρια δολάρια σε εργατοώρες και νοσήλια, εξοικονομεί στην παγκόσμια οικονομία, τα τελευταία χρόνια ,η εξέλιξη της χειρουργικής τεχνικής σε συνδυασμό με αυτή της τεχνολογίας!
Η μεγάλη επανάσταση στον τομέα αυτό έγινε, πριν από περίπου 20 χρόνια, με την εφαρμογή της λαπαροενδοσκοπικής χειρουργικής, η εξέλιξη της οποίας άλλαξε ριζικά τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις αλλά και στο χρόνο νοσηλείας.
Σύμφωνα με στατιστικά δεδομένα πριν από 20χρόνια ο μέσος όρος νοσηλείας στις ΗΠΑ ήταν 4,6 ημέρες ενώ σήμερα μόλις 2 ημέρες με καθοδική τάση!
«Τα οφέλη από την εφαρμογή της λαπαροενδοσκοπικής χειρουργικής είναι ανεκτίμητα, σε πολλούς τομείς και έχουν συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση του επιπέδου ζωής και μακροζωίας στην εποχής μας» τονίζει ο χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και Δ/ντης Χειρουργικής Κλινικής Ομίλου Ιατρικού Αθηνών – Ιατρικό Περιστερίου. (www.axiarchos.gr)
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η εφαρμογή της νέας αυτής χειρουργικής μεθόδου άλλαξε τα δεδομένα τόσο εντός, όσο και εκτός χειρουργείου καθώς οι ανάγκες του σημερινού ανθρώπου είναι περισσότερες σε σχέση με το παρελθόν και ο χρόνος του πολύτιμος αποτιμώμενος σε χρήμα.

Σε εκατομμύρια ανέρχονται οι άνθρωποι (υπάλληλοι, στελέχη, αυτοαπασχολούμενοι), που κάθε χρόνο πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση αλλά αδυνατούν ή δεν θέλουν να απουσιάσουν από την εργασία τους.
«Το ζητούμενο λοιπόν σήμερα σε κάποιον που πρέπει να χειρουργηθεί, είναι η ελάχιστη παραμονή του στο νοσοκομείο, σε συνδυασμό με την άμεση επάνοδο του στις καθημερινές δραστηριότητες με ένα άρτιο θεραπευτικό αποτέλεσμα» αναφέρει ο Δρ. Ξιάρχος και προσθέτει.
«Λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα , τόσο για τη μείωση κατά 50% του χρόνου νοσηλείας αλλά και αποθεραπείας και άρτιου θεραπευτικού αποτελέσματος έδωσε η λαπαροενδοσκοπική χειρουργική».

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ
Η λαπαροσκοπική χειρουργική, με 20 χρόνια ιστορίας, έχει επικρατήσει ως τεχνική και έχει καταφέρει να εκτοπίσει την ανοικτή χειρουργική στις πιο δύσκολες επεμβάσεις, καθώς προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα.
Τα πλεονεκτήματα της λαπαροενδοσκοπικής χειρουργικής σε σχέση με την ανοικτή είναι σημαντικά και τα οφέλη για τον ασθενή, τον χειρουργό και την οικονομία πολλαπλά:
 Ελάχιστο χειρουργικό τραύμα
 Γρήγορη ανάρρωση
 Μηδαμινή απώλεια αίματος
 Γρήγορη έξοδο από το νοσοκομείο
 Μικρότερο κόστος νοσηλείας
 Ταχεία επάνοδο στην εργασία
 Μεγέθυνση εικόνας κατά 10-15 φορές και καλύτερο φωτισμό
 Ελαχιστοποίηση μετεγχειρητικού πόνου
 Σχεδόν εξάλειψη των μετεγχειρητικών επιπλοκών που έχουν σχέση με το τραύμα, όπως η διαπύηση, η διάσπαση, η κήλη, ο χρόνιος πόνος κ.λπ.
 Λιγότερες αναπνευστικές και καρδιαγγειακές επιπλοκές
 Μείωση πιθανότητας για δημιουργία μετεγχειρητικών συμφύσεων
ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ
Η λαπαροσκοπική χειρουργική εφαρμόζεται με επιτυχία στις ακόλουθες επεμβάσεις-παθήσεις, στις οποίες απαιτείται παραμονή στην κλινική από λίγες ώρες μέχρι ένα βράδυ και η επιστροφή στην εργασία είναι άμεση:
 Χολοκυστεκτομή και διερεύνηση χοληδόχου πόρου σε συνδυασμό με διεγχειρητική χολοαγγειογραφία, διεγχειρητική χοληδοχοσκόπηση και διεγχειρητική υπερηχοτομογραφία
 Σκωληκοειδεκτομή
 Κήλη (βουβωνοκήλη, μηροκήλη, κοιλιοκήλη, κιρσοκήλη)
 Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση με ή χωρίς διαφραγματοκήλη
 Αχαλασία του οισοφάγου, καρδιομυοτομή
 Λύση Αποφρακτικού ειλεού / συμφύσεων
 Διαγνωστική λαπαροσκόπηση, συνηθέστερα για τη διερεύνηση του κοιλιακού πόνου, τη λήψη ιστού ή υγρού για τη διενέργεια βιοψίας.

Όμως και άλλες ελάχιστα επεμβατικές-ενδοσκοπικές τεχνικές έχουν αναπτυχθεί προσφέροντας άμεση θεραπεία, παραμονή λίγων ωρών στην κλινική και επάνοδο στην εργασία την επόμενη ημέρα.
Έτσι , κάθε μορφή αιμορροιδοπάθειας, άλλων συνοδών παθήσεων της περιπρωκτικής περιοχής, όπως ραγάδα δακτυλίου, περιεδρικό συρίγγιο, περιεδρικό απόστημα, παθήσεις δηλαδή, που αφορούν στο 70% του πληθυσμού και προκαλούν καθημερινή ταλαιπωρία και μειωμένη απόδοση στην εργασία θεραπεύονται πλέον ανώδυνα, αναίμακτα και σε νοσηλεία λίγων ωρών με τη χρήση ραδιοκυτταροπλασματικής χειρουργικής, τεχνολογία υπερήχων (RF) και laser.

www.axiarchos.gr Τηλ. 2107296584, 6938340082

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *