Κυριακή, 14 Απριλίου

9 μυστικά για να χάσετε τα περιττά κιλά

9 μυστικά για να χάσετε τα περιττά κιλά


Σήμερα φίλες μου σας έχω ετοιμάσει εύκολα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά πολύ γρήγορα.

Βάλτε στόχους

Βάλτε μικρούς, αλλά ρεαλιστι­κούς στόχους, οι οποίοι Θα σας δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίσετε σε περισσότερα κιλά κάθε φορά που Θα τους πετυχαίνετε.

Χάστε τα κιλά αργά

Αν προσπαθήσετε να κάνετε ριζι­κές αλλαγές σε μικρό χρονικό διάστημα, το πιθανότερο είναι ότι θα απογοητευ­θείτε και Θα τα παρατήσετε. Ξεκινήστε, λοιπόν, κάνοντας ευκολότερα βήματα, ώστε μια καλή αρχή να σας δώσει την ανταμοιβή της επιτυχίας και το κίνητρο για να συνεχίσετε.

Βασιστείτε στους άλλους

Ζητήστε την ενθάρρυνση και την υποστήριξη της οικογένειας ή του/της συντρόφου σας. Είναι σημαντικό για τους άλλους να ξέρουν να συμμερίζο­νται την προσπάθειά σας, ώστε να μη σας «μπουκώσουν» και να μην επιμέ­νουν να σας μαγειρεύουν φαγητά που Θα επιβαρύνουν το στόχο σας. Παράλ­ληλα, φροντίστε τα σχέδια εξόδου σας να μη περιλαμβάνουν φαγητό.

Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα

Πολύ συχνά καταφεύγουμε σε κακές συνήθειες για άμεση ευχαρίστηση και όχι για μακροπρόθεσμα οφέλη. Για παράδειγμα, σκεφτόμαστε την άμεση ευχαρίστηση όταν τρώμε ένα γλυκό, αλλά αυτό μπορούμε να το ελέγξουμε αν εκ­παιδεύσουμε το μυαλό μας να σκέφτεται μακροπρόθεσμα τις συνέπειες αυτής της πράξης.

Αδειάστε τα ντουλάπια

Δεν αποκλείεται ύστερα από μερικές ημέρες ή εβδομάδες η καλή σας Θέληση να πάρει την κάτω βόλτα και να αρχίσετε να ψάχνετε στα ντουλάπια σας για σοκολάτες, μπισκότα και πατατάκια. Αν όμως προηγουμένως έχετε «καθαρί­σει» τα ντουλάπια σας από θερμιδογόνα φαγητά και έχετε γεμίσει το ψυγείο σας με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, είστε ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο σας, που δεν είναι άλλος από το να χάσετε κάποια περιττά κιλά!

Φάτε σε μικρά πιάτα

Επειδή δεν μπορείτε να στερεί­στε για πολύ καιρό τα φαγητά που σας αρέσουν, μπορείτε να συνεχίσετε να τα τρώτε σε μικρότερες μερίδες. Ένας καλός τρόπος για να το επιτύχετε είναι να χρησιμοποιείτε μικρά πιάτα, οπότε Θα έχετε μεν γεμάτο πιάτο που βοηθά ψυχολογικά, αλλά από την άλλη δεν Θα καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα.

Διώξτε το άγχος!

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση ανάμεσα στο στρες και τα περιττά κιλά, καθώς όταν έχουμε στρες, το σώμα μας εκ­κρίνει ορμόνες που προκαλούν τη διά­σπασε του αποθηκευμένου λίπους των κυττάρων, ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια. Η άσκηση, η σωστή χαλα­ρωτική αναπνοή, η γιόγκα, η κοινωνική ζωή ή οτιδήποτε άλλο σάς ηρεμεί και σας χαλαρώνει είναι το αντίδοτο στο στρες.

Ανανεωθείτε

Αγοράστε καινούργια ρούχα που Θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σας και Θα σας ενθαρρύνουν στην προσπά­θειά σας. Για να σας κάνουν μάλιστα ακόμα κομψότερους, σίγουρα Θα Θέ­λετε να απομακρύνετε από πάνω σας τα περιττά κιλά και κατά συνέπεια Θα εντείνετε την προσπάθειά σας.

Δείξτε θέληση

Πιστέψτε ότι έχετε δύναμη να αλλάξετε κάποια απλά πράγματα στη διατροφή αλλά και στις «κακές» σας συ­νήθειες και το αποτέλεσμα σίγουρα Θα δικαιώσει κάθε προσπάθειά σας.

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *