Κυριακή, 14 Ιουλίου

Πάντα σε φόρμα!

Πάντα-σε-φόρμα!-www.beauty-secrets.gr

Είναι πολύ σημαντικό να νιώθετε σε φόρμα, να είστε ευχαριστημένη με τον εαυτό σας και να αποδέχεστε το σώμα σας. Για πολλές γυναίκες αυτό δεν είναι τόσο εύκολο.Οι συμβουλές μας έχουν σκοπό να σας βοηθήσουν, να αποκτήσετε ένα Θετικό συναίσθημα για τον εαυτό σας.

Ευχάριστο ξύπνημα

Δυσκολεύεστε τα πρωινά να σηκωθείτε από το κρεβάτι; Μην απογοητεύεστε. Όποιος είναι αργός στο ξεκίνημα, έρχεται έπειτα καλύτερα σε τέλεια φόρμα. Ρυθμίζετε το ξυπνητήρι σας, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να βιαστείτε. Ακόμα καλύτερα είναι να ξυπνάτε με μουσική. Μένετε λίγο ξαπλωμένη και απολαμβάνετε τη θαλπωρή του κρεβατιού. Τεντώνεστε όπως οι γάτες αναπνέοντας βαθιά, αν είναι δυνατό με ανοιχτό παράθυρο. ‘Ύστερα βγάζετε και τα δυο πόδια μαζί από το κρεβάτι και σηκώνεστε.

Αίσθηση του σώματος

Η καθημερινή κίνηση κάνει καλό τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα. Αντιλαμβανόμαστε έτσι καλύτερα τις ατομικές μας ανάγκες και αισθανόμαστε πιο ισορροπημένοι και πιο ικανοί για επιδώσεις. Αλλά μην φορτωθείτε από ζήλο ένα εξοντωτικό αθλητικό πρό­γραμμα, γιατί μάλλον Θα σας εξαντλήσει παρά Θα σας αναζωογονήσει! Σκεφτείτε λίγο και Θα βρείτε διάφορες λύσεις. Κάνετε για παράδειγμα μερικές χαλαρές ασκήσεις στα πόδια, κατά το βούρ­τσισμα των δοντιών. Αντί για βαράκια κάνετε κά­ποιες ασκήσεις με δύο μπουκάλια νερό. Κι αν την ώρα που κάνετε δουλειές στο σπίτι, ακούτε την αγαπη­μένη σας μουσική, γιατί να μην κάνετε μερικές χορευτικές κινήσεις; Είναι απλό και Θα σας φτιάξει και το κέφι!

Ξεκούραση

Μην διστάζετε να βάλετε ένα διά­λειμμα στο φορτωμένο σας πρόγραμμα! Ανάμεσα στις ασχολίες που σας απορροφούν στο γραφείο, στην οικογένεια, στα σπορ ή σε άλλες δραστηριότητες, προγραμματίστε και μερικά κενά αφιερωμένα στον εαυτό σας. Το φαινομενικό τεμπέλιασμα σας επιτρέπει να γεμίσετε πάλι τις μπαταρίες. Αυτοσυγκεντρωθείτε και ακολουθείστε τις ορέξεις σας. ‘Έχετε ανάγκη από καθαρό αέρα; Βγείτε λοιπόν έξω. Ή προτιμάτε να διαβά­σετε εκείνο το μυθιστό­ρημα, που παρατήσατε προ πολλού; Μήπως σας αρέσει να ονειροπολείτε μπροστά στο παράθυρο; Κάνετε απλώς αυτό που σας κάνει κέφι

Μια φορά την ημέρα

Τρυφερή επιδερμίδα απ την κορφή ως τα νύχια; Με τη σωστή φροντίδα θα το καταφέρετε. Για όσες έχουν κανονικό δέρμα αρκεί ένα γρήγο­ρο ντουζ. Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, δοκιμάστε ένα αρωματικό ντουζ με έλαια. Για μεγαλύτερη απόλαυση κάνετε μασάζ με κυκλικές κινήσεις από τα πόδια ως το λαιμό με γαλάκτωμα στο άρωμα που προτιμάτε ή με μια πιο θρεπτική κρέμα.

Επιμέλεια-Βαρβάρα Λιόση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *