Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου

10 λόγοι για να κάνεις στο παιδί σου δώρο κατοικίδιο!

10 λόγοι για να κάνεις στο παιδί σου δώρο κατοικίδιο!10 λόγοι για να κάνεις στο παιδί σου δώρο κατοικίδιο!

Τι κερδίζει όποιος αποκτά ένα κατοικίδιο; Μην βιαστείς να απαντήσεις γιατί θα εκπλαγείς από το τι χάνεις …ιδιαίτερα εάν έχεις παιδιά. Σου ζητά το παιδί σου δώρο κατοικίδιο και ψάχνεις συνεχώς δικαιολογίες για να το πείσεις ότι δεν πρέπει; Εμείς σου δίνουμε 10 λόγους για να αλλάξεις γνώμη και να πεις επιτέλους το ναι! • 1. Φυσικοί δάσκαλοι για όλους τους ανθρώπους, ιδιαιτέρως για τα παιδιά, τα κατοικίδια διδάσκουν την πίστη, τη φιλία,την αγάπη που δεν ζητά ανταλλάγματα και τη συμπόνια, ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένα παιδί για να αναπτυχθεί σωστά.
 • 2. Τα παιδιά που ζουν με σκύλο ή γάτα αναπτύσσονται σφαιρικά. Ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους συνομήλικούς τους, διαθέτουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και είναι πολύ πιο κοινωνικά και δημοφιλή.
  3. Ένας τετράποδος φίλος τα κάνει από νωρίς υπεύθυνα άτομα. Τους δίνει ένα καθημερινό μάθημα στοργής και παράλληλα επιβίωσης.
 • 4. Λιγότερο επιθετικά συγκριτικά με τα υπόλοιπα, το παιδιά μαθαίνουν από μόνα τους μοιράζονται συναισθήματα και υλικά αγαθά. Το επιθυμούν τα ίδια.
 • 5. Επικοινωνώντας με τα κατοικίδια γίνονται καλοί γνώστες της… γλώσσας του σώματος και είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται πολλά περισσότερα από όσα συμβαίνουν γύρω τους.
 • 10 λόγοι για να κάνεις στο παιδί σου δώρο κατοικίδιο!
 • 6. Δείχνουν συμπόνια και φροντίδα σε όσους βρίσκονται κοντά τους και καταλήγουν με εντελώς φυσιολογικό τρόπο να βοηθούν τους αδύναμους.
 • 7.Το στρες της καθημερινότητας τα ταλαιπωρεί λιγότερο και το παιχνίδι με τον πιστό τους φίλο, τα βοηθά να ξεπεράσουν τις όποιες στεναχώριες. Ενώ η βόλτα μαζί τους τα βοηθάει να ασκούνται
 • 8. Ανάλογα είναι και τα αποτελέσματα με παιδιά χωρισμένων οικογενειών. Όπως δείχνουν οι έρευνες οι γλυκύτατοι τετράποδοι τα βοηθούν να ξεπεράσουν γρηγορότερα το διαζύγιο των γονιών τους. Είναι λιγότερο επιθετικά, πεισματάρικα και εγωκεντρικά.
 • 9. Σημαντική έως θεραπευτική είναι η συμβολή των κατοικίδιων σε διάφορες ασθένειες, περισσότερο ή λιγότερο σοβαρές. (σύνδρομο down, αναπηρίες,δυσλεξία αλλεργίες κά).
 • 10. Είναι γεγονός που το παιδί που μεγαλώνει με ένα ζώο ιδιαίτερα το μοναχοπαίδι δένεται απίστευτα μαζί του. Όταν περάσουν τα χρόνια και το ζώο πεθάνει ο πόνος θα είναι απίστευτος. Αυτό όμως είναι ένα μάθημα ζωής, μια εξοικείωση με την ιδέα της απώλειας.

Κατοικίδια για μέσα στο σπίτι

ΑΝ BPHKΕΣ έστω και έναν λόγο από τους παραπάνω σημαντικό,και πριν πάρεις στο παιδί σου δώρο κατοικίδιο σκέψου δυο πράγματα: ότι πρέπει να του μάθεις πώς να φροντίζει το νέο τού φίλο και ότι οι δρόμοι είναι γεμάτοι αδέσποτα που ανυπομονούν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *