Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για παιδιά:Μάθε πως θα τα επιλέξεις!

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για παιδιάΠοια είναι τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για τα παιδιά; Με τι κριτήρια τα επιλέγουμε; Υπάρχουν κατάλληλα για κάθε ηλικία και ποιος ο ιδανικότερος τρόπος να τους τα προσφέρουμε;Για όλα αυτά και άλλα πολλά θα ενημερωθείς στο σημερινό μου άρθρο.Επειδή τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών τα Παιχνίδια για τα παιδιά δίνουν και παίρνουν.Γιαυτό μάθε πως θα τα επιλέξεις σωστά!


Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών, ενώ το στολισμένο δέντρο αποκτά ιδιαίτερο νόημα, καθώς γεμίζει με Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για παιδιά σε πολύχρωμα μικρά και μεγάλα κουτιά.Μέχρι όμως να… φτάσουν εκεί, εμείς πρέπει να αφιερώσουμε πολύ χρόνο και σκέψη, ώστε να επιλέξουμε σωστά αυτά που θα χαρίσουμε στους λιλιπούτειους της οικογένειάς μας ή των φίλων μας.

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για παιδιά:Μάθε πως θα τα επιλέξεις!

Ποιο είναι το καλύτερο δώρο για το δικό σου παιδί

Σε κάθε παιδί αρέσει να ανακαλύπτει, να μαθαίνει και να εκπλήσσεται όταν ανοίγει δώρα. Αυτό σημαίνει ότι μια καλή επιλογή είναι πρωτίστως αυτή που του προκαλεί έκπληξη. Γι’ αυτό, δεν κρίνεται απαραίτητο να αγοράζεις πάντα ό,τι σου έχει ζητήσει το παιδί. Αν η πρότασή σου είναι ευρηματική και ταιριάζει με την ηλικία και τις προτιμήσεις του, τότε θα του αρέσει. Επιπλέον, αν θέλουμε να δώσουμε έναν ορισμό για το κατάλληλο δώρο, θα πούμε πως είναι αυτό που δίνει στο παιδί τη δυνατότητα να το ανακαλύψει, να το επεξεργαστεί κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του, έτσι ώστε να του αφιερώσει χρόνο και να παίξει μαζί του. Τέλος, ιδανικό θεωρείται αυτό που εξάπτει τη φαντασία του και του προσφέρει γνώσεις με διασκεδαστικό τρόπο.

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για παιδιά:Μάθε πως θα τα επιλέξεις!

Να του χαρίσεις βιβλία;

Αν δεν βοηθήσεις το παιδί να ανακαλύψει τον κόσμο των λέξεων, τότε το βιβλίο θα είναι ένα βαρετό δώρο.Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφιερώνεις χρόνο για να διαβάζεις μαζί του και να
συζητάς για τους ήρωες και την ιστορία Ας μην ξεχνάς ότι καθετί που γίνεται αφορμή να αφιερώσεις χρόνο στο παιδί σου θεωρείται αυτόματα ιδιαίτερα αγαπημένο.

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για παιδιά:Μάθε πως θα τα επιλέξεις!

Όταν η επιλογή του Χριστουγεννιάτικου παιχνιδιού δεν το βρίσκει σύμφωνο

Αν το μικρό σου επιμένει σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι παρόμοιο με αυτά που έχει, του το προσφέρεις, βοηθώντας το, παράλληλα, και με άλλα δωράκια να ανακαλύψει μια άλλη πτυχή του.
Μπορεί, π.χ., να πάρει ένα ακόμα όπλο, αλλά να κληθεί να ζωγραφίσει μια ζούγκλα ή ένα δάσος σε ένα μεγάλο χαρτόνι για να παίζει Ή να γράψει, με τη βοήθειά σου, μια ιστορία για ένα όπλο με το οποίο κατάφερε να σώσει κάποιον.

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για παιδιά:Μάθε πως θα τα επιλέξεις!

Διάλεξε το δώρο του παιδιού σου με κριτήριο την ηλικία του

1#Στα μωρά αρέσουν τα παιχνίδια που είναι μαλακά,απαλά και κάνουν θορύβους.Προτίμησε,λοιπόν αυτά με τα έντονα χρώματα.

2#Στα πολύ μικρά παιδιά μπορείς να προσφέρεις παιχνίδια δραστηριοτήτων,παζλ με λίγα και μεγάλα κομμάτια ‘η μαλακά βιβλία με εικόνες,που τα βοηθούν μέσα από το παιχνίδι,να μάθουν και να γνωρίσουν τον κόσμο.
3#Όσο μεγαλώνουν χρειάζονται δώρα με περισσότερη φαντασία. Για παράδειγμα, ένα απλό λούτρινο ζωάκι μπορεί να συνοδεύεται από ένα γράμμα.„ υιοθεσίας προς το παιδί και να γίνει ένα
πολύ προσωπικό και αγαπημένο αντικείμενο.

4#Οι χειροτεχνίες, και τα σύνεργα ζωγραφικής, το παιχνίδι με την πλαστελίνη, ό,τι μπορούν να φτιάξουν μόνα τους είναι χρήσιμα για κάθε ηλικία και τα βοηθούν να εκφραστούν δημιουργικά.

5#Στα μεγαλύτερα παιδιά μπορείς να δωρίσεις παιχνίδια γνώσεων ή CDs με την αγαπημένη
τους μουσική. Καλό είναι να αφιερώσουμε μερικά απογεύματα ακούγοντάς τη μαζί τους και. παίζοντας με τα νέα τους παιχνίδια.Έτσι θα έρθεις ακόμα πιο κοντά τους.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

Χριστούγεννα μόνο με τον Μπαμπά!

Συμμάζεμα παιχνιδιών … παίζοντας!

11 ιδέες για ένα ξεχωριστό και πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο δέντρο

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ


Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *