Παρασκευή, 1 Ιουλίου

10 Μυστικά της κουζίνας που θα σε κάνουν εξπέρ!

10 Μυστικά της κουζίνας που θα σε κάνουν εξπέρ!

10 Μυστικά της κουζίνας που θα σε κάνουν εξπέρ!

Σήμερα θα μάθετε 10 μυστικά της κουζίνας που θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη και θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε χρόνο και χρήμα. Διαβάστε το παρακάτω άρθρο και γίνετε εξπέρ στην κουζίνα!

01/Γάλα και κατανάλωση

Όλοι οι τύποι γάλακτος πρέπει να καταναλώνονται το αργότερο σε 5 ημέρες από το άνοιγμά τους.
Το φρέσκο και το γάλα υψηλής παστερίωσης διατηρούνται μόνο στο ψυγείο, σε αντίθεση με το
μεγάλης διάρκειας εβαπορέ, που πριν το άνοιγμα διατηρείται και εκτός.

02/Κρέας και ψήσιμο

Όταν τυλίγετε κρέατα σε χαρτί (αλουμινόχαρτο, λαδόκολλα), μην τα τυλίγετε σφιχτά, για να μπορεί να κυκλοφορεί άνετα ο ζεστός αέρας. Αφήστε λίγο κενό χώρο στο επάνω μέρος Μη χρησιμοποιείτε πολλές λιπαρές ύλες όταν ψήνετε με αυτόν τον τρόπο. Δε χρειάζονται, γιατί το κρέας ψήνεται με τα υγρό του.




Το χοιρινό ή το μοσχαρίσιο κρέας έχει την τόση να στεγνώνει όταν γίνεται ψητό στον φούρνο ή στη σχάρα. Υπάρχει όμως ένα έξυπνο κόλπο πολύ ζουμερό και τρυφερό. Στύψτε ένα πορτοκάλι και γεμίστε με τον χυμό του μία σύριγγα. Στη συνέχεια, κάντε «ενέσεις » σε διάφορα σημεία του ωμού κρέατος, αδειάζοντας το χυμό στην καρδιά του κρέατος. Αφήστε το κρέας έτσι για μία ώρα περίπου και μετά ψήστε το. Το κρέας θα ψηθεί γρηγορότερα και θα είναι ιδιαίτερα τρυφερό και η γεύση του ιδιαίτερα εξαιρετική.

03/Φρούτα και διατήρηση

Για να διατηρηθούν τα φρούτα στην κατάψυξη, χωρίς να χάσουν το χρώμα τους, τη γεύση τους, το άρωμα και τις βιταμίνες τους, αφού τα πλύνετε και τα σκουπίσετε, σκεπάστε τα με ζάχαρη ή βουτήξτε τα σε σιρόπι γλυκόζης και βάλτε τα σε μια ειδική σακούλα για κατάψυξη. Τρεις με τέσσερις ώρες πριν αρχίσετε να τα καταψύχετε, ρυθμίστε τον καταψύκτη στη μέγιστη ψύξη του για ένα 24ωρο, ώστε να καταψυχθούν γρήγορα.

04/Ρύζι και διατήρηση

Για να διατηρηθεί σωστά το ρύζι, είτε πρόκειται για ρύζι χύμα είτε για συσκευασμένο, βγάλτε το από το πλαστικό σακουλάκι με το οποίο συνήθως είναι και βάλτε το σε ένα πάνινο σακούλι ή σε μια
μαξιλαροθήκη για να «αναπνέει». Φροντίστε όμως να ρίξετε μέσα και μία χούφτα πιπέρι σε κόκκους. Με αυτό τον τρόπο, θα διατηρηθούν μακριά τα ανεπιθύμητα ζωύφια.

05/Λαχανοντολμάδες

Αν ετοιμάζετε να φτιάξετε λαχανοντολμάδες, αλλά δε θέλετε να ζεματίσετε τα φύλλα του λάχανου
για να μη χαθεί μέρος των βιταμινών του, βάλτε ολόκληρο το λάχανο για 3-4 ώρες στην κατάψυξη.
Στη συνέχεια βγάλτε το και αφήστε το να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Μόλις ξεπαγώσει, θα διαπιστώσετε ότι τα φύλλα του είναι τόσο μαλακό που δεν χρειάζεται να βράσουν για να μπορούν να τυλιχθούν εύκολα.

06/Λουκάνικα και ψήσιμο

Για να μη σκάνε τα λουκάνικα στο τηγάνι τα βρέξετε πρώτα για 10 περίπου λεπτά, τα στραγγίξτε
και τα τηγανίσετε αυξάνοντας σταδιακά τη φωτιά. Εναλλακτικά, τα τρυπάτε με πιρούνι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο για να βρίσκουν διέξοδο τα υγρά τους.

07/Σάλτσα για κρέας

H σάλτσα για το ψητό σας θα αποκτήσει βελούδινη υφή και ξεχωριστή γεύση αν της προσθέσετε λίγο πριν από το τέλος του μαγειρέματος μία κουταλιά απαλής μουστάρδας. Ακόμα αν αναμείξετε βούτυρο με λίγη μουστάρδα και λίγο μαϊντανό, το βούτυρο αυτό γίνεται ιδανικό για κρέας στη σχάρα.

08/Ρύζι και βράσιμο

Το ρύζι μαγειρεύεται γενικά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα. Για πιλάφι σπυρωτό αφήνετε το αλατισμένο νερό να κοχλάσει, ρίχνετε το ρύζι και το ανακατεύετε αμέσως με ξύλινο κουτάλι, ώστε
να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Αν χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ή ζωμό στο ρύζι την ώρα που αυτό αράξει, πρέπει να είναι ζεματιστό, για να μη διακοπεί το βράσιμο του ρυζιού.

09/Παγωμένα μυρωδικά

Αν έχετε πολύ μαϊντανό καθαρίστε το, κόψτε το όσο πιο ψηλά μπορείτε και βάλτε το με λίγο νερό σε παγοκύστες. Όταν παγώσει μπορείτε να το τοποθετήσετε σε σακουλάκια στην κατάψυξη.
Έτσι όταν θέλετε να προσθέσετε μαϊντανό ή σέλινο στο φαγητό σας, ρίχνετε όσους κύβους θέλετε. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

10/Αυγά και βράσιμο

Για να μη σπάνε τα αυγά την ώρα που βράζουν πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Μην
τα βάζετε ποτέ από το ψυγείο απευθείας στην κατσαρόλα. Τοποθετείτε τα αυγά προσεκτικά στην
κατσαρόλα (Δεν τα πετάτε, γιατί έτσι θα σπάσουν σε οποιαδήποτε θερμοκρασία και αν είναι). Γεμίζετε την κατσαρόλα με νερό και μόλις βράσει το νερό χαμηλώνετε τη φωτιά. Για να γίνουν μελάτα, τα αφήνετε να σιγοβράσουν 3 λεπτό, για να γίνουν μέτρια 4 λεπτό και για να γίνουν σφικτά 5 λεπτά.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.