Σάββατο, 11 Ιουλίου

12 μαγειρικά μυστικά για ψάρια και θαλασσινά!

12 μαγειρικά μυστικά για ψάρια και θαλασσινά!

12 μαγειρικά μυστικά για ψάρια και θαλασσινά!

Το καλό φαγητό έχει τα μυστικά του. Είναι μικρά tip που κάνουν ένα πιάτο να ξεχωρίζει.Σε αυτό το άρθρο θα βρεις μαγειρικά μυστικά για ψάρια και θαλασσινά!




1.Πως καθαρίζουμε ψάρια

Καθαρίζουμε τα ψάρια μέσα σε νερό με λίγο λεμόνι για να μη γεμίσει ο πάγκος εργασίας με λέπια.

2.Πως βγάζουμε τα λέπια

Τα λέπια βγαίνουν πιο εύκολα αν τρίψουμε το ψάρι με ξίδι και το βάλουμε νια λίγο στο ψυγείο.

3.Πως αλευρώνουμε τα ψάρια 

Στο αλεύρι που θα αλευρώσουμε τα ψάρια και ιδιαίτερα τα φιλέτα ψαριών προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα για να γίνουν πιο νόστιμα στο τηγάνι.Ακόμα, για να μη γεμίζει η κουζίνα με αλεύρι, αλευρώνουμε τα ψάρια μέσα σε μια νάιλον σακούλα.

4.Πως μαρινάρουμε τα ψάρια

Όταν μαρινάρουμε μεγάλα ψάρια, τα χαράζουμε για να τραβήξουν τη μαρινάδα (λάδι, χυμός λεμονιού, λιωμένο σκόρδο και κρεμμύδι) και βάζουμε στην κοιλιά τους δενδρολίβανο.

5. Πως ψήνουμε τα ψάρια 

Πριν ψήσουμε το ψάρι, το περιχύνουμε με λεμόνι και βάζουμε στην κοιλιά του ένα κλωνάρι δενδρολίβανο για να γίνει πιο νόστιμο και να μειωθεί η μυρωδιά της ψαρίλας. Εναλλακτικά, γεμίζουμε την κοιλιά του με ροδέλες ντομάτας, πιπεριάς και κλαράκια μαϊντανού.

Όταν ψήνουμε το ψάρι με αλουμινόχαρτο, εκτός από το ψάρι αλείφουμε με λάδι και το αλουμινόχαρτο νια να μην κολλήσει η πέτσα του.

6.Πως ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο

Βάζουμε ένα κ.τ.γλ. μαγιά της μπίρας στο νερό που ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για γίνει πιο εύπεπτος.

12 μαγειρικά μυστικά για ψάρια και θαλασσινά!

7.Γευστικά ψάρια

Τα ψάρια καλό είναι να τρώγονται τη μέρα που μαγειρεύονται. Την άλλη μέρα χάνουν τη γεύση τους. Εκτός αν τα κάνουμε σαβόρο,που βοηθάει να συντηρηθούν μαγειρεμένα.

8.Ποια μύδια είναι φρέσκα

Όσα μύδια δεν ανοίξουν μετά το βράσιμο τα πετάμε.

9.Πόση ώρα βράζουμε τα μύδια

Χρειάζονται μόνο 5 λεπτά βράσιμο, αν τα βράσουμε περισσότερο θα σκληρύνουν.

10.Αν παραβράσουν τα μύδια

Αν κατά λάθος παραβράσαμε τα μύδια και έχουν σκληρύνει, τα καθαρίζουμε, πετάμε το κέλυφος, ψιλοκόβουμε την ψίχα και την προσθέτουμε σε μια σάλτσα ντομάτας με βασιλικό. Είναι ιδανική νια μακαρονάδα.

11.Για πιο μαλακά καλαμαράκια

Για να γίνουν μαλακά τα καλαμαράκια, τα αφήνουμε νια λίγη ώρα σε νερό με σόδα. Κατόπιν τα ξεπλένουμε καλά και τα τηγανίζουμε με καυτό λάδι.

12.Πως βράζουμε το χταπόδι

Βάζουμε το κατεψυγμένο χταπόδι να σινοβράσει κατευθείαν στην κατσαρόλα μόνο με ξίδι ή και λάδι, χωρίς νερό.Το χταπόδι που περίσσεψε το συντηρούμε στο ψυγείο μέσα σε ξίδι. Είναι ωραίος μεζές.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *