Σάββατο, 4 Ιουλίου

5 αιτίες που προκαλούν λιπαρότητα στα μαλλιά σου και τι να κάνεις

5 αιτίες που προκαλούν λιπαρότητα στα μαλλιά σου και τι να κάνεις5 αιτίες που προκαλούν λιπαρότητα στα μαλλιά σου και τι να κάνεις

Λιπαρά μαλλιά. Ένας μικρός εφιάλτης, ένα καθημερινό πρόβλημα που δεν είναι πολύ εύκολο να αποφύγεις. Ουσιαστικά δεν είναι δυνατόν να το αποφύγεις, όμως σίγουρα μπορείς να το αντιμετωπίσεις και μάλιστα αποτελεσματικά.
Για να το κάνεις αυτό όμως χρειάζεται να βρεις την αιτία ή τις αιτίες που προκαλούν αυτή τη λιπαρότητα. Έτσι είσαι έτοιμη να φτιάξεις το σχέδιο δράσης σου, να στραφείς σε θεραπείες και σε προϊόντα, να αλλάξεις συνήθειες ή ό,τι άλλο χρειαστεί.

Αιτία #1
Οι ορμόνες είναι βασικός παράγοντας που επηρεάζει τη λιπαρότητα τόσο της επιδερμίδας όσο και τον μαλλιών σου. Μπορεί να μην είναι κάτι που θα το εντοπίσεις πολύ εύκολα, αλλά όταν απλά δεν βρίσκεις άκρη με τις υπόλοιπες αλλαγές, πρέπει σίγουρα να ψάξεις και προς αυτή την μεριά.

Αιτία #2
Το λάθος σαμπουάν μπορείς πολύ εύκολα να γίνει η αιτία που τα μαλλιά σου θα έχουν λιπαρότητα. Ο κάθε τύπος μαλλιών χρειάζεται την κατάλληλη περιποίηση με το σωστό προϊόν για να διατηρήσουν τα σωστά επίπεδα ενυδάτωσης. Αν για παράδειγμα, τα μαλλιά σου έχουν μία τάση να είναι λιπαρά κι εσύ λούζεσαι με σαμπουάν για ξηρά μαλλιά, τότε μάλλον ενεργοποιείς τη λιπαρότητα αντί να την μετριάζεις.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *