Κυριακή, 14 Ιουλίου

Δίαιτα: 6 ορμόνες που επηρεάζεις στον οργανισμό σου!

Δίαιτα: 6 ορμόνες που επηρεάζεις στον οργανισμό σου!Δίαιτα: 6 ορμόνες που επηρεάζεις στον οργανισμό σου!

Θέλοντας να προλάβουμε από τώρα το φετινό καλοκαίρι και να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή να χάσουμε αυτά τα ενοχλητικά κιλάκια, είπαμε να καταφύγουμε σε μια δίαιτα προκειμένου να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.. Πριν ξεκινήσουμε όμως, θέλαμε τη συμβουλή της Δήμητρας Σ., personal trainer και nutrition planner, πάνω στο θέμα.

Μάθαμε λοιπόν πως σε μια δίαιτα απαιτείται αρνητικό θερμιδικό ισοζύγιο για την επίτευξη απώλειας βάρους. Τι σημαίνει αυτό? Ότι αν θέλουμε να χάσουμε κιλά πρέπει να ακολουθήσουμε μια δίαιτα στην οποία οι θερμίδες που θα καταναλώνουμε ημερησίως, θα είναι λιγότερες από αυτές που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να συντηρηθεί.
Αν δηλαδή, για παράδειγμα, χρειαζόμαστε 1.500 θερμίδες για να συντηρηθούμε, τότε για να χάσουμε κιλά θα πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερες από 1.500. Είναι απαραίτητο όταν επιθυμούμε την απώλεια λίπους, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, οι θερμίδες οι οποίες προσλαμβάνουμε να μην έχουν μεγάλη απόκλιση από τις θερμίδες συντήρησης μας.

Οι δίαιτες συνήθως έχουν πολλές αρνητικές επιδράσεις στον οργανισμό μας, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Κάθε φορά που στερούμαστε θερμίδες για να καταφέρουμε να χάσουμε κιλά επηρεάζονται και κάποιες πολύ σημαντικές ορμόνες του σώματος μας. Παρακάτω θα δούμε 6 από αυτές, θα μάθουμε πως επηρεάζονται κατά την απώλεια λίπους και πως αυτές με τη σειρά τους επηρεάζουν τη διαδικασία της δίαιτας.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *