Πέμπτη, 18 Απριλίου

Ρίξτε εύκολα και γρήγορα την κοιλίτσα!

Ρίξτε-εύκολα-και-γρήγορα-την-κοιλίτσα!-www.beauty-secrets.gr

Το καλοκαίρι έφτασε!Είσαστε σε φόρμα για να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα;Η αισθάνεστε κάπως άβολα με το καινούριο μαγιό λόγο της κοιλίτσας και του τοπικού πάχους;Αν σας συμβαίνει το δεύτερο, διαβάστε ποιές είναι οι καλύτερες τροφές για να απαλλαχτείτε από το τοπικό πάχος και την κοιλίτσα,αλλά και ποιές τροφές πρέπει να αποφύγετε λίγο πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία σας για τις φετινές διακοπές.

Οι λιπαρές τροφές (π.χ. βούτυρο, κίτρινα τυριά) δεν είναι υπεύθυνες για την εμφάνιση κοιλιακού πάχους.

Η κατανάλωση τροφών υψηλών σε λιπαρά σίγουρα δεν είναι καθόλου ωφέλιμη για την υγεία. Από την άλλη, όμως, η μεγάλη πρόσληψη Θερμίδων από οποιαδήπο­τε διατροφική ομάδα μπορεί να συμβάλει εξίσου στη διεύρυνση της μέσης. Διάφοροι γονιδιακοί παράγοντες (η διατροφή, η ηλικία, αλλά και ο τρόπος ζωής μας) παίζουν -χωριστά ή συν­δυαστικά- το ρόλο τους στην εμφάνισή του. Τι μπορείτε να κάνετε; Προσπαθήστε να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες,μάθετε να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων, μειώστε την πρόσλη­ψη κορεσμένων λιπαρών κι αυξήστε την ποσότη­τα φρούτων και λαχανικών που καταναλώνετε.

Οι θερμίδες που προέρχονται από το αλκοόλ αποθηκεύονται απευθείας στην κοιλιά.

Το αλκοόλ, όπως αποδει­κνύεται από έρευνες, έχει άμεση σχέση με την αύξηση της διαμέτρου της μέσης. Αυτό συμβαί­νει επειδή, όταν καταναλώνετε αλκοόλ, το συκώ­τι σας είναι απασχολημένο διασπώντας το και ξεχνώντας να ασχοληθεί με την καύση του λίπους, με αποτέλεσμα να επιβραβεύεστε με ένα φουσκωμένο στομάχι. Επιπλέον, το αλκοόλ ανοί­γει την όρεξή σας, καθώς επιδρά στις ορμόνες που επηρεάζουν το αίσθημα του κορεσμού.

Τα επεξεργα­σμένα λιπαρά προσθέτουν βάρος,και μεταφέρουν το λίπος από άλλα σημεία του σώματος στην περιοχή της κοιλιάς

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα επεξεργασμένα λιπαρά αυξάνουν το τοπικό πάχος στην κοιλιά,αλλά δεν σταματούν εκεί.Στη συνέχεια,μεταφέρουν τους λιπώδες ιστούς από άλλες περιοχές στην κοιλιά.

Το πράσινο τσάι,τα μύρτιλλα,και η σόγια καταπολεμούν το κοιλιακό λίπος

Το πράσινο τσάι, σε συνδυασμό με άσκηση, Θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Οι κατεχίνες που περιέχει διεγείρουν το μεταβολισμό, ενώ ενισχύουν την απώλεια πόντων από τη μέση. Τα μύρτιλλα και η σόγια, με τη σειρά τους, φαίνεται ότι είναι πολλά υποσχόμενα και για την απώλεια βάρους, αν και οι μέχρι τώρα έρευνες είναι πε­ριορισμένες.

Το φαστ φουντ είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία τοπικού πάχους για τους εξής λόγους:

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λίπη -Δίνει πολλές Θερμίδες — Ωθεί σε μεγαλύτερη κατανάλωση φαγητού

Η αντικατάσταση των κοινών αναψυκτικών με τα αναψυκτικά διαίτης είναι ένας καλός τρόπος να περιορίσεις την κοιλίτσα;

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, τα αναψυκτικά αποτελούν τη βασικότερη πηγή πρόσληψης και η επιπλέον ζάχαρη σημαί­νει -αναπόφευκτα- επιπλέον Θερμίδες. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια, τα σιρόπια από ζαχα­ροκάλαμο έχουν σταδιακά αντικαταστήσει την επεξεργασμένη ζάχαρη ως τον μοναδικό γλυκα­ντικό παράγοντα στα αναψυκτικά, αλλά ακόμα κι αυτά ενδέχεται να συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τα αναψυκτικά διαίτης δίνουν κάποια λύση. Κά­ποιοι ερευνητές διατείνονται ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν αναψυκτικά με λίγες θερμί­δες ως μέρος ενός πλάνου απώλειας βάρους, όντως χάνουν βάρος, ενώ άλλοι διαφωνούν. Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχουν αποδεικτι­κά στοιχεία για καμία από τις δύο περιπτώσεις.

Για να περιορίσετε τη διάμετρο της μέσης σας, πρέπει να καταναλώνετε προϊόντα πλούσια σε φυτικές ίνες.

Αν Θέλετε να αδυνατίσετε στην περιοχή της μέσης, προσθέστε προϊόντα ολικής άλεσης στη διατροφή σας. Πρόσφα­τη έρευνα έδειξε ότι μία διατροφή ελεγχόμενη σε Θερμί­δες και, παράλληλα, πλούσια σε τρόφιμα ολικής άλεσης συμβάλλει στην απώλεια βάρους και πό­ντων στα πιο κρίσιμα σημεία και έπειτα από την περιφέρεια. Μία ισορροπημένη διατροφή θα σας οδηγήσει να κάψετε συνολικό λίπος, κάτι που συνεπάγεται ότι Θα δείτε σύντομα και την κοιλιά σας να συρρικνώνεται. Πάντως, ο καλύτερος τρόπος για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα παραμένει η ισορροπημένη διατρο­φή και η συστηματική άσκηση.

Επιμέλεια:Βαρβάρα Λιόση

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *