Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου

Ασφαλές μαύρισμα, χωρίς εγκαύματα και ρυτίδες

Ασφαλές μαύρισμα, χωρίς εγκαύματα και ρυτίδεςΑσφαλές μαύρισμα, χωρίς εγκαύματα και ρυτίδες

Ήλιος, θάλασσα, μπάνιο, αντηλιακό και καρπούζι. Αυτές είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν συνήθως το καλοκαίρι μας κι εσύ, διαβάζοντας αυτό το άρθρο, θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για να ζήσεις ένα ασφαλές μαύρισμα, χωρίς εγκαύματα και ρυτίδες.
Οι ακτίνες του ήλιου

Οι ακτίνες UV αποτελούν την κύρια αιτία της πρόωρης δερματικής γήρανσης. Οι ακτίνες UVB αλλοιώνουν το DNA των δερματικών κυττάρων και ευθύνονται για το μαύρισμα.Τα ηλιακά εγκαύματα, τις αλλεργικές αντιδράσεις και διάφορους τύπους καρκίνου.

Οι ακτίνες  VA διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες και είναι υπεύθυνες για τη σφριγηλότητα. Για ένα ασφαλές μαύρισμα τα αντηλιακά είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της beauty ρουτίνας μας.

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Αυτό που φάνταζε σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας τώρα πια είναι δεδομένο: η τεχνολογία επιβαρύνει την επιδερμίδα μας. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από το κινητό, το τάμπλετ, τον υπολογιστή και άλλες συσκευές είναι βλαβερή.

Γι’ αυτό και υπάρχουν ολοένα και περισσότερα αντηλιακά τα οποία λειτουργούν σαν ασπίδα προστασίας απέναντι στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Η ποσότητα μετράει

Ακούγονται διάφορα για την ποσότητα αντηλιακού που χρειάζεται για ένα ασφαλές μαύρισμα. Πρέπει να εφαρμόζεις επιπλέον στρώσεις σε περιοχές όπως η μύτη, τα χείλη, τα χέρια και τα αφτιά.

Η παραπάνω ποσότητα αντηλιακού σ’ αυτά τα πολύ ευαίσθητα σημεία διπλασιάζει την ισχύ αντανάκλασης των υπεριωδών ακτίνων ενός αντηλιακού.

Αντηλιακά προσώπου με χρώμα

Τα αντηλιακά προσώπου με χρώμα έχουν γίνει τάση τα τελευταία χρόνια, γιατί συνδυάζουν την αντηλιακή προστασία με την κάλυψη ενός μέικαπ. Τα πολυχρηστικά αυτά καλλυντικά τα προτιμούν όλο και περισσότερες γυναίκες. Σε μορφή κρέμας ή πούδρας, εξασφαλίζουν υψηλή προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, ενώ παράλληλα καλύπτουν ατέλειες.

Ασπίδα προστασίας

Όταν βρίσκεσαι γύρω ή μέσα στο νερό, κοντά στην άμμο ή στο τσιμέντο, πρέπει να είσαι πιο προσεκτική. Πρόκειται για επιφάνειες που έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου αυξάνοντας την πιθανότητα ηλιακού εγκαύματος.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *