Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου

Συμμάζεμα παιχνιδιών … παίζοντας!

Συμμάζεμα παιχνιδιών

Εύκολες κατασκευές για το συμμάζεμα παιχνιδιών … παίζοντας!

Η μαμά Κλαούντια μας έστειλε μια ομολογουμένως πολύ πρωτότυπη ιδέα! Πώς να πείσουμε τα παιδιά μας να συμμαζέψουν τα παιχνίδια τους, συνεχίζοντας το… παιχνίδι! Εύκολες και απλές κατασκευές και ιδέες!

Εμείς ενθουσιαστήκαμε πάντως και λέμε να το εφαρμόσουμε!

 

Διαβάστε το κείμενο της μαμάς Κλαούντια:

Εμείς οι γονείς θέλουμε να βλέπουμε πάντα τα παιδιά μας χαρούμενα. Και τι μπορεί να προσφέρει σ’ αυτά μεγαλύτερη  χαρά από τα παιχνίδια, καθώς με αυτά περνούν αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όση χαρά όμως προσφέρουν στα παιδιά μας τόσο κούραση χαρίζουν σε εμάς καθώς ένα βουνό από αυτά βρίσκεται σε κάθε γωνία, όχι μόνο του δωματίου τους αλλά και ολόκληρου του σπιτιού κάνοντας το να δείχνει πάντα ακατάστατο.

Συμμάζεμα παιχνιδιών. Τα παιδιά λατρεύουν το παιχνίδι αλλά όχι το συμμάζεμα τους. Τα περισσότερα όταν  έρχεται αυτή η ώρα ψάχνουν να βρουν διάφορες δικαιολογίες για να το αποφύγουν όπως ότι διψούν, ότι βαριούνται, ότι πονάει η κοιλιά τους ή ότι θέλουν πιπί τους και κάπως έτσι ίσως καλλιεργούν συνήθειες  που οδηγούν στην ακαταστασία και σίγουρα καμιά μας δεν το θέλει για το παιδί της.

Μια μέρα λοιπόν έτσι όπως αντίκριζα και εγώ το ακατάστατο σπίτι από τα αμέτρητα παιχνίδια του μικρού μου που ήταν σκορπισμένα εδώ και εκεί αποφάσισα να ψάξω να βρω τρόπους να αντιμετωπίσω στο μέλλον μια τέτοια κατάσταση. Έτσι έψαξα και βρήκα διάφορες κατασκευές ,εύκολες και με ελάχιστο χρηματικό κόστος οι οποίες μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και θέλω πολύ να τις  μοιραστώ και μαζί σας.

Τι θα λέγατε λοιπόν αν τα μικρά μας αγγελούδια συνέχιζαν το παιχνίδι τους συμμαζεύοντας; Πως θα γίνει αυτό;

Για παράδειγμα όταν έρχεται η ώρα για ύπνο  τα ζωάκια πρέπει να γυρίσουν στο σπίτι τους

 Συμμάζεμα-παιχνιδιών-ζωάκια

 

ή στο ξενοδοχείο ζώων,

Συμμάζεμα-παιχνιδιών-ζώα

 

 

τα αυτοκινητάκια το κάθε ένα στη δική του ξεχωριστή θέση για πάρκινγκ,

Συμμάζεμα-παιχνιδιών-αυτοκινητάκια

 

και οι κούκλες στα κρεβάτια τους.

Συμμάζεμα-παιχνιδιών-κούκλες

 

Είναι σίγουρα δύσκολο αλλά ας προσπαθήσουμε και θα τα καταφέρουμε! Τα παιχνίδια θα είναι εκεί που πρέπει και η βαρετή ώρα του συμμαζέματος δεν θα έρθει ποτέ ξανά, καθώς το παιχνίδι και η διασκέδαση δεν θα τελειώνει ποτέ για τα όμορφα ζουζούνια που είναι όλος ο κόσμος για μας.

Καλή προσπάθεια!

Κλαούντια Μπούλλου

www.e-mama.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *