Τρίτη, 21 Μαΐου

Διαγραφή χρεών ιδιωτών με οφειλές έως και 20.000€

Διαγραφή χρεών ιδιωτών με οφειλές έως και 20.000€

Οι επιπλέον τροποποιήσεις στον Νόμο Κατσέλη κάνουν δυνατή την διαγραφή χρεών για δανειολήπτες, το ποσό των χρεών των οποίων δεν ξεπερνά τα 20000€.

Ο Νόμος Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά υπήρξε μία ανάσα για τους οφειλέτες που αδυνατούσαν να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες αλλά και στο δημόσιο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν την ακίνητη περιουσία τους ακόμη και την πρώτη κατοικία τους.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την αίτηση διαγραφής χρεών;

Για να μπορέσει κάποιος ιδιώτης να καταθέσει αίτηση για την υπαγωγή στον τροποποιημένο νόμο και να ενταχθεί στο καθεστώς της διαγραφής χρεών θα πρέπει:

  1. Να είναι φυσικό πρόσωπο.
  2. Να έχει οφειλές ύψους, το μέγιστο 20000€.
  3. Τα περιουσιακά στοιχεία του να μην ξεπερνούν το ποσό των 1000€.
  4. Το συνολικό εισόδημα του τον τελευταίο χρόνο πριν την συζήτηση για την απαλλαγή στο Ειρηνοδικείο να είναι μηδενικό.
  5. Να είναι συνεργάσιμος με την τράπεζα και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να συνεργάζεται δίνοντας τα πλήρη στοιχεία του και να ενημερώνει την τράπεζα για τις όποιες αλλαγές στην εισοδηματική αλλά και περιουσιακή του κατάσταση.

 

Πότε γίνεται η διαγραφή των χρεών;

Ο Δικηγόρος στον οποίο θα έχει αναθέσει ο ιδιώτης την υπόθεση αναλαμβάνει την διεκπεραίωση της υπόθεσης στο αρμόδιο δικαστήριο η δικάσιμος της οποίας θα πραγματοποιηθεί 18 μήνες μετά και εφόσον πληρούνται τα κριτήρια που ορίζουν οι διατάξεις του νόμου.

Τι γίνεται σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι υποθέσεις για διαγραφή χρεών; 

Εάν οι προϋποθέσεις δεν πληρούνται και η διαγραφή χρεών δεν είναι δυνατή, ο δανειολήπτης μπορεί να συνεχίσει να ελπίζει για υπαγωγή στον Νόμο Κατσέλη και στην επίτευξη μίας καλής ρύθμισης οφειλών ή σε ένα κούρεμα των χρεών του.

Αυτό που χρειάζεται κανείς είναι να κάνει τις σωστές κινήσεις έτσι ώστε να αποφύγει να πέσει σε λάθη που θα του στερήσουν τα δικαιώματά του. Η εμπειρία ενός Δικηγόρου στην διαχείριση τέτοιου είδους υποθέσεων αλλά και οι νομικές του γνώσεις αποτελούν την καλύτερη δυνατή επιλογή για έναν οφειλέτη.

Οι Δικηγόροι στην Θεσσαλονίκη μπορούν να απαντήσουν σε όλα σας τα ερωτήματα για την υπαγωγή στον Νόμο Κατσέλη και την διαγραφή των χρεών.

Δείτε περισσότερα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *