Δευτέρα, 1 Μαρτίου

Διαμαντένιες βέρες το αντικείμενο του πόθου κάθε γυναίκας!

Διαμαντένιες βέρες

Διαμαντένιες βέρες το πιο πολύτιμο και περιζήτητο,αντικείμενο του πόθου κάθε γυναίκας είναι συνώνυμο της ομορφιάς, της λάμψης και της αιώνιας αγάπης.Δες 20 πανέμορφες διαμαντένιες βέρες και πάρε ιδέες για την πιο όμορφη μέρα της ζωής σου!


 

Διαμαντένιες βέρες το αντικείμενο του πόθου κάθε γυναίκας!

Λένε πως τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας. Οι περισσότερες από εμάς, ονειρεύονται το ιδανικό δαχτυλίδι, δώρο από τον αγαπημένο μας την ημέρα του γάμου μας.Το μονόπετρο αποτελεί διαχρονικά, την πιο κομψή επιλογή επισφράγισης ενός μεγάλου έρωτα.

Πως όμως, ξεκίνησε η παράδοση τον συγκεκριμένου κοσμήματος και ποια η επιρροή τον στο πέρασμα τον χρόνου και των πολιτισμών;

Διαμαντένιες βέρες το αντικείμενο του πόθου κάθε γυναίκας!

Το διαμάντι ξεκίνησε το μακρύ τον ταξίδι από την Ινδία προς τη Δύση, τον 1 ο αιώνα μ.χ, περνώντας από την Περσία,τη Μέση Ανατολή και την Αίγυπτο, στην Ευρώπη. Στους αιώνες που ακολούθησαν, το εμπόριο του πολυτιμότερου λίθου επεκτάθηκε τόσο πολύ, ώστε στην περίοδο της Αναγέννησης. Αρχικά στη Βενετία και λίγο αργότερα στη Φλάνδρα, δημιουργήθηκαν τα μεγαλύτερα κέντρα κατεργασίας και εμπορίου διαμαντιών στον κόσμο.

 

Αλλά και πόλεις όπως το Παρίσι, η Λισσαβόνα και το Άμστερνταμ, υπήρξαν κατά καιρούς σημαντικά κέντρα ανάλογων δραστηριοτήτων. Με τη διάνοιξη των μεγάλων θαλάσσιων δρόμων κατά τους νεότερους χρόνους και την ανακάλυψη διαμαντιών στο νέο κόσμο και στην Αφρική.Το διαμάντι δεν άργησε να κατακτήσει σταδιακά, ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για άτομα άνθρακα, τα οποία έχουν εκτεθεί σε συνθήκες υπερβολικά μεγάλων πιέσεων και θερμοκρασιών. Όταν δεν περιέχουν κανένα ξένο σώμα ή ουσία στη σύνθεσή τους, έχουν χρώμα τελείως διάφανο, σαν κρύσταλλο.

Επειδή όμως αυτό είναι αρκετά σπάνιο, μπορούμε να απολαμβάνουμε λίθους διαφόρων χρωματισμών. Το διαμάντι, σαγήνευσε με την εκτυφλωτική τον ομορφιά τον άνθρωπο από την αρχαιότητα. ‘Έτσι, άλλοτε το συναντάμε ως πανίσχυρο όπλο στα χέρια των αρχαίων ινδικών θεοτήτων, άλλοτε ως σύμβολο της αγνότητας της ζωής στον κατοπινό βουδισμό, ως δάκρυ τω Θεών στους αρχαίους ‘Έλληνες ή ψυχή τον χρυσού κατά τον Πλάτωνα, αλλά και ως στολίδι στα άμφια των αρχαίων ιερέων τον Ισραήλ. Είναι η μυθική πέτρα στις Αραβικές «χίλιες και μια νύχτες» και το έμψυχο ασυναίσθητο ο τον χριστιανικού μεσαίωνα, που Θεραπεύει και αναγεννά.

Διαμαντένιες βέρες το αντικείμενο του πόθου κάθε γυναίκας!

Στις μέρες μας, πασίγνωστα κινηματογραφικά τραγούδια όπως τα “Diamonds are forever” και “Diamonds are α girl’s best friend”, χαρίζουν τα διαμάντια στη ζωή μιας γυναίκας. Από τις διασημότητες και τους αστέρες του σινεμά που φορούν περίτεχνα διαμαντένια κοσμήματα στα βραβεία ‘Όσκαρ.Όλες οι γυναίκες ενθουσιάζονται με μια διαμαντένια βέρα από το μέλλοντα σύζυγό της.Τα πολύτιμα αυτά πετράδια κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας. Η χρησιμότητα των διαμαντιών όμως δεν σταματά εκεί, καθώς χρησιμοποιούνται και σε σύγχρονες εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, αλλά και στη σύγχρονη ιατρική.

‘Έτσι, τα διαμάντια ήταν, είναι και θα είναι πολύτιμα και περιζήτητα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

Προετοιμασία νύφης:Θεραπείες ομορφιάς που θα αναδείξουν τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά σου!

4 νέα trends για τους γάμους του χειμώνα!

Το νέο ανατρεπτικό στυλ στις βέρες

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *