Σάββατο, 4 Ιουλίου

Δώστε σημασία στο web hosting της ιστοσελίδας σας

web-hostingΔώστε σημασία στο web hosting της ιστοσελίδας σας

Με τον όρο web hosting εννοούμε την φιλοξενία των ιστοσελίδων και είναι ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας σας.

Μια άσχημη επιλογή hosting μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ιστοσελίδα σας καθώς και να επηρεάσει την θέση σας στις μηχανές αναζήτησης.

Εάν επιθυμείτε να είστε στην πρώτη σελίδα της Googleθα πρέπει να λάβετε υπόψιν τον παράγοντα φιλοξενία ιστοσελίδας και να αγοράσετε ένα αξιόπιστο πακέτο hosting.

Όταν επιθυμείτε να πετύχετε στην Ελληνική αγορά τότε θα πρέπει να επιλέξετε servers στην Ευρώπη  και να αποφύγετε φθηνά Αμερικάνικα hosting.

Για ποιους λόγους είναι σημαντικό το web hosting

To web hosting είναι πολύ σημαντικό στο ξεκίνημα κατασκευής ιστοσελίδας. Οι περισσότεροι, για μικρά site αγοράζουν πακέτα φιλοξενίας σε έναν shared server. Σε αυτό τον server φιλοξενούνται πολλά ακόμη sites και αυτό γίνεται για μείωση του κόστους.

Η καλύτερη λύση θα ήταν να διαθέτετε δικό σας web server αλλά το κόστος είναι σχετικά μεγάλο. Ωστόσο, αν απαιτείται ένας shared server θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως δεν θα πέφτει διαρκώς και θα έχει γρήγορο χρόνο φόρτωσης για να εξυπηρετεί πολλούς χρήστες παράλληλα.

Σωστή φιλοξενία ιστοσελίδων

Πριν επιλέξετε την εταιρεία που εμπιστευτείτε την φιλοξενία της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να ελέγξετε και άλλα χαρακτηριστικά όπως θα δούμε παρακάτω:

Ισχυρή επεξεργαστική ισχύ

Αυτό που θα πρέπει να προσέχετε κατά την επιλογή server είναι η επεξεργαστική ισχύ και όχι τα διαθέσιμα gigabyte.

Πάνω από 1 gb ram είναι αρκετά καλή μνήμη για φιλοξενία ιστοσελίδων ενώ παράλληλα θα πρέπει να υπάρχει ισχυρός επεξεργαστής.

Downtime

Ιδανική περίπτωση είναι το downtime να είναι μηδενικό αν και είναι αρκετά δύσκολο να βρείτε αφού ακόμα και οι cloud server πέφτουν.

Είναι καλό να γνωρίζετε πως ο χρόνος που πρέπει ο server σας να είναι ενεργός είναι όσο πιο κοντά στο 100%.

Σίγουρα, το γεγονός ο server να πέφτει διαρκώς και να είναι σε κατάσταση time out είναι μία άσχημη εμπειρία. Για αυτό τον λόγο ίσως χρειαστεί να θυσιάσετε κάποια χρήματα παραπάνω για να είστε περισσότερο σίγουροι.

Άμα το downtime είναι πολύ μεγάλο τότε ίσως αυτό να βλάψει το SEO της ιστοσελίδας σας και να χάσετε θέσεις.

Γρήγορη εξυπηρέτηση

Κατά καιρούς θα δείτε αρκετές συμφέρουσες προσφορές για web hosting. Πριν αποφασίσετε σε ποια εταιρεία θα γίνετε συνδρομητής καλό θα ήταν να ελέγξετε την εξυπηρέτησή τους.

Η τηλεφωνική επικοινωνία είναι αναγκαία σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα στην ιστοσελίδα σας για αυτό και η εταιρεία που θα διαλέξετε θα πρέπει να έχει άμεση τηλεφωνική εξυπηρέτηση.

Δείτε περισσότερα για web hosting:

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *