Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου

Είναι ο χειμώνας, ιδανική εποχή για θεραπείες με λέιζερ;

Είναι ο χειμώνας, ιδανική εποχή για θεραπείες με λέιζερ;

Είναι ο χειμώνας, ιδανική εποχή για θεραπείες με λέιζερ;

Μόλις μπει ο χειμώνας και «δείξει τα δόντια του», πολλοί αναπολούν με λαχτάρα τις καλοκαιρινές μέρες που πέρασαν το προηγούμενο καλοκαίρι και προσμένουν ήδη αυτές που θα έρθουν το επόμενο. Όμως θα πρέπει να ξέρουμε ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τους ψυχρούς, χειμωνιάτικους μήνες και τις ημέρες για να περιποιηθούμε το δέρμα μας. Είτε πρόκειται π.χ. για ρυτίδες, είτε για ευρυαγγείες ή σπίλους ή για θεραπείες με λέιζερ


.

Το γκρι «κάλυμμα» του χειμώνα παρέχει μια εκπληκτική ευκαιρία για θεραπείες με λέιζερ.

Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν τον χειμώνα να είναι ιδανική περίοδος για θεραπείες με λέιζερ; Ας δούμε τους σημαντικότερους:

Προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Η και η μειωμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία παρέχουν την προστασία που χρειάζεται το δέρμα στη διάρκεια της αποθεραπείας του μετά από μια εφαρμογή laser. Το δέρμα είναι ευαίσθητο μετά από μια θεραπεία laser και ο κίνδυνος αποχρωματισμού και δυσχρωμίας στο «νέο» δέρμα, που δημιουργείται, δεν υπάρχει, λόγω της που εμποδίζει τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου να επηρεάσουν το δέρμα μας.

Εξάλλου, λόγω των καιρικών συνθηκών βρισκόμαστε συνήθως σε εσωτερικούς χώρους κι όχι σε ανοιχτό χώρο. Επίσης, για τους ίδιους λόγους, το σώμα μας είναι καλυμμένο από ρούχα και άλλα αξεσουάρ, όπως μαντήλια, κασκόλ, κλπ.

Κάλυψη στην αποθεραπεία

Οι χειμωνιάτικες συνθήκες επιβάλλουν περισσότερο και βαρύτερο ντύσιμο με ρούχα και αξεσουάρ. Αυτό είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα, διότι έτσι μπορούν να καλυφθούν φυσιολογικές καταστάσεις που εμφανίζονται στην περίοδο αποθεραπείας, όπως είναι η ερυθρότητα, το οίδημα, κλπ. οι θεραπείες με λέιζερ είναι ιδανικές για την αναζωογόνηση ευαίσθητων περιοχών όπως ο λαιμός και τα χέρια, όπου και οι δύο μπορούν εύκολα να κρυφτούν με αξεσουάρ όπως τα γάντια, το φουλάρι, το κασκόλ, κ.α.

Το καλοκαιρινό μαύρισμα θα έχει φύγει

Καθώς μερικά λέιζερ έχουν σχεδιαστεί για να εστιάζουν σε περιοχές υπερχρωματισμού, όταν το δέρμα είναι μαυρισμένο είτε αυτό οφείλεται στις φυσικές ακτίνες του ήλιου είτε στο solarium- η ικανότητα του laser περιορίζεται. Τον χειμώνα το δέρμα θα έχει χάσει το καλοκαιρινό του μαύρισμα και η θεραπεία με laser θα είναι επικεντρωμένη και αποτελεσματική.

Υπάρχει χρόνος για επαναληπτικές εφαρμογές

Κάποιες θεραπείες με λέιζερ για να έχουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα χρειάζεται να επαναληφθούν. Σε μια τέτοια περίπτωση, ξεκινώντας κάποιος τον χειμώνα, θα έχει το χρονικό περιθώριο να ολοκληρώσει τη σειρά των εφαρμογών που είναι αναγκαίες, εγκαίρως πριν έρθει το καλοκαίρι.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *