Γυναίκεια τριχόπτωση αίτιες και αντιμετώπιση
Έχουν αντέξει βαφές, ανταύγειες, περμανάντ, υψηλές θερμοκρασίες, ακόμα και τόνους λακ, πράγμα που σε έκανε να πιστεύεις ότι τα μαλλιά σου θα είναι πάντα υγιή και, κυρίως, στη θέση τους. Παρόλο που δεν είναι καθόλου ευχάριστο να βλέπεις τα μαλλιά σου να μαζεύονται πάνω στη βούρτσα σου, στον νεροχύτη ή στο πάτωμα του μπάνιου καθώς χτενίζεσαι, η τριχόπτωση είναι
μέρος του φυσιολογικού κύκλου ζωής των μαλλιών.
Οι τρίχες των μαλλιών μακραίνουν ένα εκατοστό τον μήνα και έχουν διάρκεια ζωής 2 έως 5
χρόνια.Εμείς οι γυναίκες χάνουμε καθημερινά 50 με 150 τρίχες. Τι γίνεται όμως όταν
εσύ χάνουμε ολόκληρες τούφες;
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ:Τριχόπτωση: όλες οι απαντήσεις που ψάχνεις
Γυναίκεια τριχόπτωση αίτιες και αντιμετώπιση
ΕΝΤΟΝΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ
Η έντονη τριχόπτωση μπορεί να εμφανιστεί από την ηλικία των 20 και συνήθως αποδίδεται σε κληρονομικούς παράγοντες. Γι’ αυτό, το πρώτο πράγμα που ερευνάται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το οικογενειακό ιστορικό.Η γυναικείου τύπου ανδρογενετική αλωπεκία, όπως ονομάζεται
επιστημονικά, συνήθως ξεκινά με έντονη λέπτυνση των τριχών,αφού αυτές παύουν να αναπτύσσονται με τον φυσιολογικό ρυθμό.Ταυτόχρονα παρατηρείται μείωση της πυκνότητας των μαλλιών, ενώ συχνά η αραίωση είναι εντονότερη στην κορυφή του τριχωτού της κεφαλής.
ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΑΙΤΙΕΣ
Οι γενετικοί παράγοντες είναι μόνο μία από τις πιθανές αιτίες τριχόπτωσης. Είναι εξίσου πιθανό να αρχίσεις να χάνεις τα μαλλιά σου σε περιόδους έντονης ψυχολογικής πίεσης ή ύστερα από ένα γεγονός που σου προκάλεσε φόβο ή πίεση. Σε αυτή την περίπτωση η απώλεια δεν είναι μόνιμη, αλλά διαρκεί για ένα χρονικό διάστημα (συνήθως τρεις με έξι μήνες).
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ:Φυσικες λυσεις για την τριχοπτωση
Αν το πρόβλημα δεν διορθωθεί μέσα σε αυτό το διάστημα, η απώλεια των μαλλιών σου ίσως αποτελεί σημάδι κάποιας διαταραχής του θυρεοειδούς ή κάποιας άλλης ασθένειας. Καλό είναι να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου,ώστε να εντοπίσεις το ακριβές πρόβλημα και να το αντιμετωπίσεις αναλόγως.
Γυναίκεια τριχόπτωση αίτιες και αντιμετώπιση
Ένας ακόμα παράγοντας που οδηγεί στην τριχόπτωση είναι η έλλειψη βιταμινών.Ο σίδηρος, η
βιταμίνη D και το ιώδιο είναι σημαντικά στοιχεία του οργανισμού μας, αλλά οι γυναίκες έχουν συχνά πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το φυσιολογικό.Για να ενισχύσεις τον οργανισμό σου,
μπορείς να καταναλώνεις περισσότερα φυλλώδη και σκούρα πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, ή να δοκιμάσεις κάποια συμπληρώματα διατροφής (αφού συμβουλευτείς έναν ειδικό).
ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΕΣ
Όπως φαντάζεσαι, στην απώλεια των μαλλιών το στρες μπορεί να παίζει μεγάλο ρόλο. Το στρες ανεβάζει τα επίπεδα της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης, οι οποίες εμποδίζουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά να απορροφηθούν από τα μαλλιά, με αποτέλεσμα να χάνεις τις τρίχες σου.
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ:Προτάσεις επιστήμης λύσεις ομορφιάς για τα μαλλιά σας!
Σε περιπτώσεις χρόνιου στρες μάλιστα, το ανοσοποιητικό σου σύστημα μπορεί να αποδυναμωθεί
εντελώς και αυτό να συντελέσει στη δημιουργία μόνιμων άτριχων περιοχών. Αν δεν σου είναι
εύκολο να απαλλαγείς από το άγχος,τότε μπορείς να δοκιμάσεις να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα βιταμίνης Β5, η οποία θεωρείται φυσικό αγχολυτικό.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ
Τον τρόπο για να το αντιμετωπίσεις θα σ’ τον συστήσει ο γιατρός σου. Στις περισσότερες περιπτώσεις η θεραπεία της τριχόπτωσης γίνετε με μινοξιδίλη, μια ουσία που κυκλοφορεί σε μορφή λοσιόν ή αφρού και αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία χωρίς ορμόνες.Εναλλακτικά, υπάρχει και θεραπεία λέιζερ. Και οι δύο μέθοδοι βοηθούν στην ενδυνάμωση της τρίχας και δρουν ενάντια στην τριχόπτωση.
ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ