Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου

Εξαφανίστε τις δυσάρεστες οσμές από την ντουλάπα!

Εξαφανίστε τις δυσάρεστες οσμές από την ντουλάπα!

Δεν έχει σημασία πόσο καθαρό είναι το σπίτι σας, οι δυσάρεστες οσμές στις ντουλάπες μπορούν να κάνουν την εμφάνιση τους,ακόμα και στα πιο καθαρά σπίτια.Οι ντουλάπες μπορούν να απορροφήσουν οσμές όπως, καπνός από τσιγάρο,μαγείρεμα ή και οσμές που μπορεί να αναπτυχθούν από μέσα, όπως μούχλα,και μύκητες.Οι συμβουλές που ακλουθούν θα σας δώσουν τη λύση για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές από την ντουλάπα.

Εξαφανίστε τις δυσάρεστες οσμές από την ντουλάπα!

1:Αδειάστε την ντουλάπα και αφήστε την κενή

2:Ανοίξτε την πόρτα της ντουλάπας και αφήστε την να αεριστεί για αρκετές ημέρες έως μία εβδομάδα. Κρατήστε το δωμάτιο δροσερό και ξηρό. Ανοίξτε τα παράθυρα ή χρησιμοποιείστε και ένα ανεμιστήρα.

3:Αναμειγνύετε 1 κουταλιά της σούπας χλωρίνη με 1 λίτρο νερό και το βάζετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μέρος της ντουλάπας, και σκουπίστε με ένα υγρό πανί. Αυτό σκοτώνει κάθε πιθανή εστία μικροβίων που μπορούν να προκαλέσουν τη δυσάρεστη οσμή.

4:Κλείστε την πόρτα της ντουλάπας για μια ώρα, στη συνέχεια, ανοίξτε την και αν μυρίζει ακόμα, τοποθετήστε ένα μπολ με λευκό ξύδι ή ένα μπολ με μαγειρική σόδα στο κέντρο. Κλείστε την πόρτα και αφήστε τη έτσι όλη τη νύχτα.
5:Αν η οσμή επιμένει,αυτό συνήθως σημαίνει ότι η οσμή έχει ποτίσει το ξύλο της ντουλάπας.Γιαυτό περάστε με λίγο αστάρι και βάψτε τη με 100% ακρυλικό χρώμα shellac για να σφραγίσει την οσμή που υπάρχει μέσα.

6:Όταν η ντουλάπα στεγνώσει ,βάλτε της ένα φακελάκι με βότανα ή ποτ πουρί στο πίσω για να μυρίζει όμορφα.Εναλλακτικά,βάλτε σε μερικά κομμάτια βαμβάκι λίγο βανίλια ή αιθέριο έλαιο, λεμόνι ή λεβάντα. Τοποθετήστε τα στην πίσω γωνία της ντουλάπας. Αυτά θα κρατήσει την ντουλάπα σας αρωματισμένη,φρέσκια και καθαρή για πολλούς μήνες.

Tips:

Περιστασιακά ανοίγετε τις πόρτες τις ντουλάπας για λίγες ώρες για να αεριστεί.

Μην αναμιγνύετε ποτέ χλωρίνη με άλλα απορρυπαντικά,γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει τοξικές αναθυμιάσεις ή χημικά εγκαύματα.

 

Εξαφανίστε τις δυσάρεστες οσμές από την ντουλάπα!

Δυο κατασκευές για μπουκέτα και πουγκιά με λεβάντα που θα αρωματίσουν τις ντουλάπες,τα ρούχα και θα διώξουν τον σκόρο.

Μικρά μπουκετάκια με λεβάντα για άρωμα στις ντουλάπες σας

Θα χρειαστείτε:

1 μ. σατέν κορδέλα

30 κλαράκια λεβάντας κομμένα σε ύψος περίπου 30 εκ.

ψαλίδι.

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Κόψτε 30 κλαράκια λεβάντας. Να τα κόψετε πριν ξεραθούν (πρέπει να είναι ευλύγιστα μέχρι να φτιάξετε τα μπουκετάκια). Γυρίστε το μπουκέτο ανάποδα. Με την κορδέλα δέστε τα κλαράκια, ακριβώς κάτω από τα άνθη. Γυρίστε την κορδέλα τρεις φορές γύρω τους και στη συνέχεια κάντε έναν πολύ σφιχτό κόμπο. Στο επίπεδο της δεμένης κορδέλας ξαναδέστε τα κλαράκια, χωρίς να σπάσουν, μέχρι να σχηματιστεί ένα είδος πλέγματος. Βάλτε μέσα στο μπουκετάκι στην άκρη της πιο κοντής κορδέλας. Αρχίστε να πλέκετε την κορδέλα και τα κλαράκια, εναλλάξ. Πάρτε την άκρη της πιο μακριάς κορδέλας και περάστε την πάνω από δύο κλαράκια, πρώτα από πάνω, μετά από κάτω κ.λ.π. Προσοχή, να χωρίζετε καλά τα κλαράκια και να φροντίζετε η κορδέλα να μένει πάντα επίπεδη. Σφίξτε καλά την άκρη της πρώτης σειράς, έπειτα της δεύτερης, και συνεχίστε μέχρι να τελειώσετε το πλέξιμο. Στις τελευταίες πλέξεις φροντίστε να σφίξετε καλά τη κορδέλα. Στο τέλος, φτιάξτε έναν απλό κόμπο. Γυρίστε τον πολλές φορές και κάντε δύο κόμπους περνώντας από τις δύο τελευταίες στροφές της

Μικρά πουγκιά νε λεβάντα

Θα χρειαστείτε:


1 μπουκέτολεβάντας

1 σατέν ή βελούδινη κορδέλα

1 κομμάτι βαμβακερό ύφασμα

1 κορδόνι

ψαλίδι.

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Κόψτε ένα μπουκέτο λεβάντα και κρεμάστε το ανάποδα σε ένα ξηρό, δροσερό και ευάερο σημείο, μέχρι να ξεραθεί. Μόλις ξεραθεί καλά, τρίψτε την πάνω σε μια χάρτινη σακούλα. Κόψτε μικρά πουγκιά από το βαμβακερό ύφασμα. Κόψτε ένα ορθογώνιο κομμάτι 50 εκ. χ 25 εκ. Διπλώστε το στα δύο, κατά μήκος. Ράψτε στο χέρι ή στη μηχανή την ανάποδη του υφάσματος και σχηματίστε ένα πουγκί. Γυρίστε το Κόψτε την πάνω πλευρά. Γεμίστε τα πουγκιά μέχρι να καλυφθούν τα 3/4 της χωρητικότητας τους. Δέστε τα πάνω με μια όμορφη σατέν ή βελούδινη κορδέλα,Τοποθετείτε τα πουγκιά  στην ντουλάπα και πού και πού, να πιέζετε τα για να αναδύεται η μυρωδιά από τη λεβάντα.Με αυτά τα πουγκιά μπορείτε να διώξετε και το σκόρο βάζοντας τους εκτός από λεβάντα λίγο μέντα και μερικούς κόκκους πιπεριού.Τα τοποθετείτε σε συρτάρια και ο σκόρος θα εξαφανιστεί!

 

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με>>Συμβουλές για το σπίτι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *