Τρίτη, 21 Μαΐου

Εμμηνόπαυση και σεξουαλική επιθυμία

Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι με την αρχή της εμμηνόπαυσης έρχεται το τέλος του σεξ. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά τα δύο πράματα είναι εντελώς διαφορετικά, διότι εμμηνόπαυση δε σημαίνει γηρατειά.Να ξέρεις όμως ότι το σεξ δεν εξαρτάται από την ηλικία, αλλά από την σεξουαλική επιθυμία. Σεξ, σημαίνει ομορφιά, ζωτικότητα και μακροζωία!Αν είσαι πάνω από 40 σίγουρα σε απασχολεί η εμμηνόπαυση και η σεξουαλική επιθυμία,τότε διάβασε το άρθρο και ενημερώσου σχετικά!


Εμμηνόπαυση και σεξουαλική επιθυμία

Η εμμηνόπαυση φέρνει μια αλλαγή στον οργανισμό της γυναίκας μια αλλαγή που είναι μέσα στο βιολογικό πρόγραμμα.Ο οργανισμός προσαρμόζεται μέσα σε τρία χρόνια από την αρχή της εμμηνόπαυσης και αν μια γυναίκα έχει προετοιμαστεί ψυχολογικά κατάλληλα, θα μπορούσε να περάσει αυτό το τρίχρονο διάστημα, χωρίς πανικό, εκρήξεις νεύρων και κατάπτωση.
Ακόμα και οι στατιστικές διαζυγίων δείχνουν πόσο άσχημα επιδρά η εμμηνόπαυση στο νευρικό σύστημα της γυναίκας.Το 78% των γυναικών που χωρίζουν, είναι σε ηλικία πάνω από σαράντα. Δηλαδή πιθανότατα διανύουν την κλιμακτήριο τους.

Εμμηνόπαυση και σεξουαλική επιθυμία

Η διαρκής άσκηση της ερωτικής πράξης είναι το ελιξήριο της παράτασης της ζωής. Όταν οι γυναίκες με την αρχή της εμμηνόπαυσης αρχίζουν να νιώθουν μια αποστροφή για το σεξ αν δεν την
καταπολεμούν, είναι σαν να καταδικάζουν τον εαυτό τους σε ανικανότητα. Υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν την ερωτική τους δραστηριότητα ακόμη και μέχρι τα 70 τους.

Εμμηνόπαυση και σεξουαλική επιθυμία

Όταν κατά την εμμηνόπαυση, αλλά και πριν από αυτή, καθώς αρχίζει η ανάλογη ηλικία,μια γυναίκα δεν νιώθει σεξουαλική επιθυμία πρέπει να «ασκείται» σ’ αυτή, έστω και χωρίς διάθεση.Θα διαπιστώσει σε λίγο ότι ξαναγίνεται φυσιολογική και ότι η απόλαυση θα είναι η ίδια.
Να ΄ξέρεις ότι αποχή απ’ το σεξ προκαλεί μερική ή και πολλές φορές ολική ανικανότητα. Οι γυναίκες κατά την κλιμακτήριο, απέχοντας απ’ το σεξ, φτάνουν στην ανικανότητα από δικό τους λάθος και μετά το καταλογίζουν στην κλιμακτήριο, ενώ στην ουσία φταίνε οι ίδιες.

Εμμηνόπαυση και σεξουαλική επιθυμία

Το ότι η σεξουαλικότητα έχει περιθώρια, είναι ένας μύθος ξεπερασμένος και ανήκει στην ιστορία της επιστήμης. Η σεξουαλικότητα φτάνει όχι μόνο μέχρι τα βαθιά γεράματα αλλά και προσφέρει και την ίδια απόλαυση. Το ότι σε άντρες και γυναίκες μετά από μια ηλικία, παύει η ικανότητα για σεξ, είναι παραμύθι». Η σεξουαλική ζωή τονώνει τους ηλικιωμένους σωματικά και ψυχικά και τους υψώνει το ηθικό. Το γήρας συντρίβει μια γυναίκα όταν αυτή διακόψει τη σεξουαλική δραστηριότητά
της.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

Συμπτώματα εμμηνόπαυσης:Καταπολεμήστε τα!

Τέλος στην πρόωρη εμμηνόπαυση

Μη φοβάστε την εμμηνόπαυση

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *