Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου

Εξουδετέρωσε εύκολα τη μυρωδιά του τσιγάρου

Εξουδετέρωσε εύκολα τη μυρωδιά του τσιγάρου

Τα χειμωνιάτικα Σαββατοκύριακα οι συγκεντρώσεις στο σπίτι είναι πιο συχνές! Φίλοι, γνωστοί, συγγενείς… όλοι μια παρέα! Τι κάνεις όμως όταν όλη η παρέα καπνίζει και το σπίτι μετά την συγκέντρωση μυρίζει σαν καφενείο; Ανοίγεις συνήθως πόρτες και παράθυρα για να φύγει η μυρωδιά του τσιγάρου που έχει κολλήσει παντού! Υπάρχει και ένας πιο δραστικός τρόπος που βοηθά να εξουδετερώσεις την μυρωδιά του τσιγάρου και την ώρα της συγκέντρωσης και μετά!

                          Εξουδετέρωσε εύκολα τη μυρωδιά του τσιγάρου με μυρωδάτα μπαχαρικά

spices

Μπορείς να βάλεις στα τασάκια σου λίγη βανίλια για να αρωματίζεται ο καπνός και αντί αυτού να μυρίζει η βανίλια. Επίσης αυτό μπορείς να το κάνεις και με λίγη κανέλα!

Δείτε ακόμα:Φυσικά αποσμητικά χώρου με αιθέρια έλαια

                                        Εξουδετέρωσε εύκολα τη μυρωδιά του τσιγάρου με ξύδι

vinegar

 

Μπορείς να βάλεις σε μερικά βαθιά πιάτα ξύδι και να τα τοποθετήσεις τα πίσω από τους καναπέδες σου! Το ξύδι θα απορροφήσει τον καπνό και θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση της μυρωδιάς! Έτσι, και εσύ και η παρέα σου θα αισθανθείτε τη διαφορά,το τσιγάρο θα μυρίζει λιγότερο. Δοκίμασε το!!!

Βάλε λίγο ξίδι σε 2-3 μικρά μπολάκια και τοποθέτησε τα γύρω γύρω στο δωμάτιο, κατά προτίμηση όχι σε σημεία που να φαίνονται. Το ξίδι απορροφά γενικά όλες τις μυρωδιές και θα σε βοηθήσει και σε άλλες περιπτώσεις, όπως π.χ. στην κουζίνα όταν μαγειρεύεις λαχανικά, ή ψάρι. Ακόμη και μετά το τέλος της βραδιάς, άφησε τα μπολάκια με το ξίδι μέσα και κλείσε την πόρτα του δωματίου, αφού φυσικά έχεις αερίσει μεγαλειωδώς ανοίγοντας διάπλατα πόρτες και παράθυρα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον φρέσκο αέρα, έτσι κι αλλιώς.                           

                Εξουδετέρωσε εύκολα τη μυρωδιά του τσιγάρου με φυσικό αερισμό του χώρου

area-ventilation

Η μυρωδιά του τσιγάρου είναι όντως από τις πιο ενοχλητικές, αλλά υπάρχουν τρόποι να την εξουδετερώσεις. Πρώτο και βασικό στοιχείο είναι ο φυσικός αερισμός του χώρου. Δεν νοείται να υπάρχει αναμμένο τσιγάρο σε κλειστό χώρο χωρίς έστω και μία χαραμάδα παραθύρου ανοιχτό. Αν έχεις κουφώματα που επιτρέπουν την ανάκληση ακόμη καλύτερα, αλλιώς κράτα μια πόρτα ανοιχτή όση ώρα διαρκεί η συγκέντρωση. Ο αέρας πρέπει με κάποιον τρόπο να ανακυκλώνεται.

                                           Εξουδετέρωσε εύκολα τη μυρωδιά του τσιγάρου με φλούδες μανταρίνι

tangerine-peel

Βράσε φλούδες μανταρίνι και άσε τη μυρωδιά τους να καλύψει ότι άσχημο υπάρχει μέσα στον χώρο.Βράσε φλούδες μανταρίνι και άσε τη μυρωδιά να περάσει σε όλο το σπίτι. Ακόμη και οι πιο δυνατές μυρωδιές εξαφανίζονται και στη θέση τους μένει αυτή η γλυκόξινη αίσθηση φρεσκάδας των φρούτων που βρίσκεις έτσι και αλλιώς σε αφθονία αυτή την εποχή. Τα μανταρίνια θα σε βοηθήσουν επίσης και στις δύσκολες περιπτώσεις της κουζίνας που αναφέραμε και πιο πάνω. Και μάλιστα πιο… μυρωδικά από το ξίδι. Αν έχεις πολύ κόσμο, βάλε στα τασάκια λίγη άμμο από αυτή που χρησιμοποιείται για να κάνουν την ανάγκη τους οι γατούλες εντός σπιτιού. Σβήνοντας μέσα σε αυτή τα τσιγάρα, εξαφανίζεται αυτόματα και η όποια μυρωδιά.

Δείτε ακόμα:Εξαφανίστε τις δυσάρεστες οσμές από την ντουλάπα!

                                    Εξουδετέρωσε εύκολα τη μυρωδιά του τσιγάρου με αναμμένα κεριά

lit-candles

Είναι γνωστό ότι το κερί απορροφά μεγάλο μέρος του καπνού, οπότε κατά τη διάρκεια της βραδιάς, φρόντισε να έχεις μερικά αναμμένα και άφησέ τα να κάνουν τη δουλειά τους. Φρόντισε μάλιστα να προμηθευτείς μερικά που ταυτόχρονα αναδύουν μια φρεσκάδα από μόνα τους (λεμόνι, μήλο, πεύκο κλπ).

                                       Εξουδετέρωσε εύκολα τη μυρωδιά του τσιγάρου με κολόνια

Cologne

Ψέκασε με λίγη κολόνια (κατά προτίμηση ελαφρύ άρωμα λεμονιού) στα φωτιστικά του δωματίου. Όσο εκείνα είναι αναμμένα, θα στέλνουν μικρές “ανασούλες” δροσιάς που θα βοηθούν πολύ την κατάσταση.

                                      Εξουδετέρωσε εύκολα τη μυρωδιά του τσιγάρου με σόδα

soda

Πασπάλισε λίγη σόδα μαγειρικής στα χαλιά και στα ριχτάρια, αφήστε στην όλη τη νύχτα και το πρωί πέρασε το δωμάτιο με την ηλεκτρική σκούπα.

Δείτε ακόμα:Καθαριότητα στην κουζίνα με καθαριστικά από τη φύση!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *