Δευτέρα, 5 Ιουνίου

Φωτοσκιάσεις προσώπου βήμα βήμα ανάλογα με το σχήμα προσώπου σου!

Φωτοσκιάσεις προσώπου βήμα βήμα

Πλήρης αρμονία και ισορροπία των αναλογιών του περιγράμματος του προσώπου υπάρχει μόνο στο ιδανικό πρόσωπο.Είναι όμως πολύ δύσκολο να το έχει κανείς.Σήμερα το beauty secrets θα σου δείξει πως με τη φωτοσκίαση προσώπου στο μακιγιάζ.Θα δεις την φωτοσκίαση προσώπου βήμα βήμα,θα μπορέσεις να δημιουργήσεις διαφορετικές αναλογίες και γωνίες,και να δώσεις την εντύπωση ότι έχεις το ιδανικό πρόσωπο.

Φωτοσκιάσεις προσώπου βήμα βήμα ανάλογα με το σχήμα προσώπου σου!

Πότε πρέπει να κάνεις φωτοσκίαση προσώπου

Ένα πρόσωπο σκιάζεται σε οποιοδήποτε σημείο φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερο όγκο σε σύγκριση με το ιδανικό, και φωτίζεται οποιοδήποτε σημείο έχει μικρότερο όγκο.Οι φωτοσκιάσεις γίνονται στο μακιγιάζ του προσώπου με σκοπό τη βελτίωση του σχήματος και την προβολή ή την απόκρυψη των ιδιομορφιών που υπάρχουν στα χαρακτηριστικά του, (μέτωπο, πιγούνι, λαιμός) ώστε να πλησιάζει το ιδανικό.


Ποια προϊόντα πρέπει να επιλέξεις για να κάνεις φωτοσκίαση

Για να κάνεις φωτοσκίαση στο πρόσωπο σου πρέπει να χρησιμοποιήσεις make up και πούδρα.

make up
Η μορφή του make up εξαρτάται:

  • Από τον τύπο δέρματος σου
  • Από τον τύπο του προσώπου σου
  • Από τον τύπο του μακιγιάζ που θέλεις να κάνεις
  • Από την ανάγκη που έχει το πρόσωπο σου για κάλυψη.
  • Να ξέρεις ότι καλύπτουν καλύτερα αυτά που έχουν συμπαγή υφή και λιγότερο τα κρεμώδη.

Τι χρώμα make up πρέπει να διαλέξεις

  • Το χρώμα του make up που απλώνεις, στη μεγαλύτερη επιφάνεια, πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα του δέρματος σου. Δοκίμαζε πάντα πριν την εφαρμογή σε μια μικρή επιφάνεια π.χ. μέτωπο, πιγούνι.
    Για να πετύχεις όμως η τεχνική της φωτοσκίασης του προσώπου σου,πρέπει να χρησιμοποιήσεις τουλάχιστον άλλα δύο χρώματα make up.Τα άλλα δύο make up για την φωτοσκίαση πρέπει το ένα να είναι ένα δύο τόνους σκουρότερο και για το άλλο ένα δύο τόνους ανοιχτότερο.

Πούδρα

  • Σαν βασική πούδρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια διαφανής ή μια έγχρωμη.Αν όχι τότε η απόχρωση που θα διαλέξεις πρέπει να συμπίπτει με το χρώμα του make up.Τις φωτοσκιάσεις μπορείς να τις κάνεις και με πούδρα χωρίς make up όταν δεν χρειάζεσαι και μεγάλη καλυπτικότητα.Αν τις κάνεις με την πούδρα πρέπει να επιλέξεις εκτός από τη βασική, και άλλες δύο, οι οποίες πρέπει να είναι η μια σκουρότερης και η άλλη ανοιχτότερης απόχρωσης.

Φωτοσκιάσεις προσώπου βήμα βήμα ανάλογα με το σχήμα προσώπου σου

1.Φωτοσκιάσεις για ωοειδές ή οβάλ πρόσωπο

Αν έχεις ωοειδές ή οβάλ πρόσωπο έχεις το ιδανικό σχήμα,δεν χρειάζεται να κάνεις φωτοσκιάσεις.Τοποθέτησε ένα χρώμα make up και πούδρας ανάλογα με το χρώμα του δέρματος σου.

Φωτοσκιάσεις προσώπου βήμα βήμα ανάλογα με το σχήμα προσώπου σου!

2.Φωτοσκιάσεις για ωοειδές μακρύ ή οβάλ μακρύ πρόσωπο

Αν το πρόσωπο σου έχει μικρό πλάτος και μεγάλο ύψος,πρέπει να μειώσεις το ύψος του και να αυξήσεις το πλάτος του.

Σκιάζεις την πάνω και στην κάτω ζώνη. Στην πάνω ζώνη η σκίαση αρχίζει από τα πλάγια του μετώπου, πάνω από τους κροτάφους, ακολουθείς το περίγραμμά του κάτω από τις ρίζες των μαλλιών και καταλήγεις στα πλάγια της απέναντι πλευράς του μετώπου. Στην κάτω ζώνη σκιάζεις το περίγραμμα του πιγουνιού, από τη μέση της μιας πλευράς της κάτω σιαγόνας μέχρι τη μέση της άλλης πλευράς.

Φωτεινότητα δίνεις στα πλάγια του προσώπου.Χρωματίζεις δυο στενόμακρες ζώνες, που ξεκινάνε από τους κροτάφους, περνάνε μπροστά από τα αφτιά και καταλήγουν στα πλάγια της κάτω σιαγόνας.

Φωτοσκιάσεις προσώπου βήμα βήμα ανάλογα με το σχήμα προσώπου σου

3.Φωτοσκιάσεις σε στρόγγυλο πρόσωπο

Αν το πρόσωπο σου έχει μεγάλο πλάτος και μικρό ύψος. Πρέπει να αυξήσεις το ύψος και να μειώσεις το πλάτος του. Τόνισε την πάνω και την κάτω ζώνη. Τοποθέτησε ζώνες ανοιχτού make up στο πάνω μέρος του μετώπου και στο πιγούνι.Κάνε σκίαση στα πλάγια του προσώπου.Τοποθέτησε δυο ζώνες σκούρου χρώματος από τους κροτάφους μέχρι τις άκρες του πηγουνιού.

4.Φωτοσκιάσεις ορθογώνιου προσώπου

Αν το πρόσωπο σου έχει μεγάλο ύψος, μικρό πλάτος και γωνίες στην πάνω και στην κάτω ζώνη.
Κάνε σκίαση και σχημάτισε καμπύλη σε όλο το περίγραμμα του μετώπου και σε όλο το περίγραμμα της κάτω ζώνης, έτσι ώστε τα μειωθεί το ύψος και να καλυφθούν οι γωνίες.Τόνισε τα πλάγια της μεσαίας ζώνης, για να αυξηθεί το πλάτος.

5.Φωτοσκιάσεις για τετράγωνο πρόσωπο

Αν το πρόσωπο σου έχει μικρό ύψος, μεγάλο πλάτος και γωνίες στην πάνω και στην κάτω ζώνη.
Κάνε σκίαση στα πλάγια της μεσαίας ζώνης και στις γωνίες, ώστε να μειωθεί το πλάτος του και να καλυφθούν οι γωνίες.Τονίζεσαι το πάνω μέρος του μετώπου και το πιγούνι από γωνία σε γωνία
χωρίς να καλύπτονται οι γωνίες, για αυξηθεί το μήκος του.

6.Φωτοσκιάσεις για τριγωνικό πρόσωπο τύπος 1

Αν το πρόσωπο σου παρουσιάζει δυσανάλογα στενή την κάτω ζώνη και αιχμηρό πιγούνι.
Τοποθετείς φωτεινότητες στα πλάγια της κάτω ζώνης, που ξεκινάνε από τα αφτιά και καταλήγουν στα άκρα του πιγουνιού. Σκιάζεις το πιγούνι αν είναι πολύ αιχμηρό.

Φωτοσκιάσεις προσώπου βήμα βήμα ανάλογα με το σχήμα προσώπου σου

7.Φωτοσκιάσεις για τριγωνικό πρόσωπο τύπος 2

Αν το πρόσωπο σου παρουσιάζει δυσανάλογα στενή την πάνω ζώνη. Φωτίζεις τα πλάγια του μετώπου. Αν η κορυφή του τριγώνου είναι πολύ έντονη στα μέσα του μετώπου,το σκιάζεις.

8.Φωτοσκιάσεις για τραπεζοειδές πρόσωπο τύπος 1

Αν το πρόσωπο σου παρουσιάζει μεγάλο πλάτος στην πάνω και στη μεσαία ζώνη.Κάνε σκίαση στα πλάγια των δύο αυτών ζωνών, για μειωθεί το πλάτος τους. Σχηματίζοντας δύο ζώνες από σκούρο make up,οι οποίες αρχίζουν από τις άκρες του μετώπου περνάνε μπροστά από τ’ αφτιά και καταλήγουν στην αρχή της κάτω ζώνης.

9.Φωτοσκιάσεις για τραπεζοειδές πρόσωπο τύπος 2


Αν το πρόσωπο σου παρουσιάζει μεγάλο πλάτος στην κάτω και στη μεσαία ζώνη.Κάνε σκίαση στα πλάγια των δύο αυτών ζωνών για, να μειωθεί το πλάτος τους.Σχημάτισε δύο σκούρες ζώνες, οι οποίες αρχίζουν κάτω από τους κροτάφους και καταλήγουν στις άκρες του πιγουνιού.

10.Φωτοσκιάσεις για εξαγωνικό πρόσωπο

Αν το πρόσωπο σου παρουσιάζει μικρό ύψος, μεγάλο πλάτος και γωνίες σε όλες του τις ζώνες.
Πρέπει να αυξήσεις το ύψος, να μειώσεις το πλάτος και να καλύψεις τις γωνίες. Σχημάτισε ζώνες σκίασης στα πλάγια του προσώπου. Άρχισε από τις άκρες του μετώπου αφαιρώντας τις γωνίες
του. Συνέχισε προς τα κάτω μετριάζοντας το πλάτος και τις γωνίες της μεσαίας ζώνης και κατάληξε
στις άκρες του πηγουνιού καλύπτοντας τις γωνίες της κάτω σιαγόνας.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

 

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *