Αυτή η τούρτα με σοκολάτα και βύσσινα, είναι τόσο νόστιμη όσο φαίνεται. Γλυκιά λιχουδιά, απολαυστική, η ιδανική λύση για μια οικογενειακή ή φιλική συγκέντρωση. Μπορείς να την ετοιμάσεις ακόμα και για να συνοδεύσεις τον απογευματινό σου καφέ.
Για την Τούρτα σοκολάτα με βύσσινα θα χρειαστείς:
Παντεσπάνι
- 50 γρ. σκόνη κακάο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο μαλακό
- 3 αυγά
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γρ. φιστίκια
Γέμιση
- 4 κρόκοι αυγών
- 85 γρ. ζάχαρη
- 25 γρ. αλεύρι
- 350 ml γάλα
- 2 κουτ. γλ. άρωμα βανίλιας
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 176 γρ. βύσσινα (κονσ.)
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Διακόσμηση
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κύβους
- 100 γρ. βούτυρο σε κύβους
Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνεις χαρτί ψησίματος στη βάση από 2 στρογγυλές φόρμες (20 εκ. διάμ.). Σε μπολ ανακατεύεις το κακάο με 7 κουταλιές βραστό νερό και ανακατεύεις, να διαλυθεί. Σε χωριστό μπολ χτυπάς τη ζάχαρη με το βούτυρο, να ασπρίσουν.
Προσθέτεις το μείγμα του κακάο, τα αυγά και το αλεύρι. Ανακατεύετε και προσθέτεις τα
φιστίκια. Μοιράζεις το μείγμα σε 2 ταψάκια και ψήνεις για 26 λεπτά. Βγάζεις, αφήνεις να κρυώσουν και ξεφορμάρεις.
Τούρτα με σοκολάτα και βύσσινα γλυκιά και απολαυστική!
Ετοιμάζεις τη γέμιση: Χτυπάς τους κρόκους με το 1/3 της ζάχαρης, προσθέτεις το αλεύρι και
χτυπάς καλά. Βράζεις το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας . Αδειάζεις στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας. Βάζεις στην κατσαρόλα και ανακατεύεις συνέχεια. Μόλις πάρει βράση, χτυπάς δυνατά για 1 λεπτό. Αδειάζεις σε μπολ. Σκεπάζεις με διαφανή μεμβράνη και αφήνεις να κρυώσει.
Χτυπάς την κρέμα γάλακτος για μερικά λεπτά, να φουσκώσει και να «σφίξει». Ανακατεύεις με την
κρέμα που έχεις ετοιμάσει, τα βύσσινα και τη σοκολάτα που έχεις κόψει σε κομμάτια.
Τοποθετείς το ένα κέικ σε πιατέλα, το αλείφεις με τη γέμιση, σκεπάζεις με το δεύτερο κέικ και πιέζεις, να κολλήσουν. Βάζεις στο ψυγείο, να κρυώσει.
Τούρτα με σοκολάτα και βύσσινα γλυκιά και απολαυστική!
Ετοιμάζεις τη διακόσμηση: Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Βγάζεις από τη φωτιά και ανακατεύεις με το βούτυρο. Βγάζεις την τούρτα από το ψυγείο και την αλείφεις με τη σοκολάτα, να καλυφθούν και τα πλαϊνά.
Κόβεις σε φέτες και σερβίρεις.
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ
- Τούρτα σοκολάτα με κακάο για γαρνίρισμα
- Τάρτα με κρέμα σοκολάτας:Μια εύκολη & νόστιμη συνταγή!
- Μάφινς με σοκολάτα και μπαχαρικά!
ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ