Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου

Φυσικά καθαριστικά ρούχων:Προστάτεψε το περιβάλλον και το δέρμα σου!

Φυσικά καθαριστικά ρούχωνΦυσικά καθαριστικά ρούχων:Προστάτεψε το περιβάλλον και το δέρμα σου!

Το πλύσιμο με φυσικά καθαριστικά ρούχων, όπως το ξίδι, η μαγειρική σόδα και τα ήπια απορρυπαντικά είναι καλύτερο για τα ρούχα, το δέρμα και το περιβάλλον. από ό,τι τα ισχυρά απορρυπαντικά.Σήμερα το beauty secrets θα σου δώσει συνταγές για φυσικά καθαριστικά ρούχων που βοηθούν στο φρεσκάρισμα στην προστασία των χρωμάτων,και στην φυσική λεύκανση των ρούχων.

Φυσικό φρεσκάρισμα ρούχων

Στην πραγματικότητα, πολλές φορές τα ρούχα δεν είναι βρόμικα, αλλά απλώς χρειάζονται ξέπλυμα και φρεσκάρισμα. Για να φύγει ο ιδρώτας και οι οσμές από τα ρούχα, πρόσθεσε 30gr βόρακα και 30gr μαγειρική σόδα στο πλυντήριο καθώς γεμίζει και βάλτο το στο πρόγραμμα για το ξέπλυμα.

Φυσική προστασία χρωμάτων

Για να μην ξεθωριάζουν τα χρώματα των ρούχων με το πλύσιμο, πρόσθεσε ένα κουτάλι της σούπας αποσταγμένο λευκό ξίδι σε κάθε πλύση στο πλυντήριο.

Φυσική πρόληψη για την αποφυγή των υπολειμμάτων απορρυπαντικού

Τα υπολείμματα των απορρυπαντικών στα ρούχα ερεθίζουν την επιδερμίδα και προκαλούν φαγούρα και ξηρότητα. Χρησιμοποίησε τη μισή ποσότητα απορρυπαντικού από την προτεινόμενη για κάθε πλύση και πρόσθεσε 250ml αποσταγμένο λευκό ξίδι στο τελευταίο ξέβγαλμα για να διαλύσεις τα υπολείμματα

Προσοχή: Μη βάζεις ξίδι αν χρησιμοποιείς λευκαντικό με χλωρίνη, γιατί ο συνδυασμός τους παράγει τοξικά

Φυσικό λευκαντικό με υπεροξείδιο του υδρογόνου

Το φυσικό λευκαντικό στηρίζεται στο οξυγόνο και όχι στο χλώριο για να λευκάνει τα ρούχα. Είναι ηπιότερο για τα ρούχα και καλύτερο για το περιβάλλον. Θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα αν μουλιάσεις τα λευκά σου ρούχα για δύο ώρες στο λευκαντικό διάλυμα. Ύστερα βάλε τα τα στο πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία που συστήνεται για τον τύπο του υφάσματος. Για να αποφύγεις το γάριασμα και το βάψιμο, πλένε τα λευκά ρούχα χωριστά από τα χρωματιστά.

Φυσικό μαλακτικό ρούχων

Για να φύγουν οι οσμές και να μαλακώσουν τα ρούχα, πρόσθεσε 60gr μαγειρική σόδα στο πλυντήριο στο τελευταίο ξέβγαλμα.

Εναλλακτικές λύσεις για το στεγνό καθάρισμα

Για να περιορίσεις στο ελάχιστο τις επισκέψεις στο στεγνοκαθαριστήριο, διατήρησε τα ρούχα σου καθαρά βουρτσίζοντας τα με μια βούρτσα για τα ρούχα. Το άπλωμα των ρούχων, μια μέρα με λιακάδα, βοηθά να φύγουν οι οσμές και διατηρεί τα ρούχα φρέσκα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *