Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου

Γεμιστά μανιτάρια

Κυριακάτικες γεύσεις

gemista-manitaria

Τα γεμιστά μανιτάρια αποτελούν ένα εξαιρετικό και ελαφρύ ορεκτικό της Μεσογειακής διατροφής. Αυτή η συνταγή δεν παρέχει μόνο τα υγιεινά φυτοχημικά που βρίσκονται στα μανιτάρια, τα καρύδια (πηγή υγιεινών λιπαρών οξέων) και στα κρεμμύδια, αλλά και μια γενναιόδωρη δόση υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη από τα ασπράδια των αυγών. Απολαύστε αυτό το ορεκτικό χωρίς ενοχές!

Υλικά:

250 γρ μανιτάρια (πλυμένα και στεγνά)

1/2 κούπα ψίχα ψωμιού ολικής αλέσεως

1/2 κούπα κομμένα καρύδια

1/8 κουταλιάς σάλτσα σόγιας

1 σκελίδα σκόρδο

1/8 κουταλιάς μαύρο πιπέρι

1/4 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κουταλιά φρέσκος ψιλοκομμένος βασιλικός

1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 400 βαθμούς Αφαιρέστε προσεκτικά τους βλαστούς των μανιταριών.Συνδυάστε όλα τα συστατικά εκτός από τα μανιτάρια. Γεμίστε τα μανιτάρια με το μείγμα.

Ψήστε τα μανιτάρια για 20 λεπτά. Σερβίρετε.

Μερίδες : 4

θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα :

θερμίδες: 158

Πρωτεΐνες: 7,3 γρ

Νάτριο : 199 χγρ

Υδατάνθρακες: 12,4γρ

Λίπος : 10,1 γρ

Χοληστερόλη : 1 χγρ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *