Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου

Για λεπτά και μακριά πόδια

Για λεπτά και μακριά πόδια-1
Οι παρακάτω δύο ασκήσεις θα σου χαρίσουν υπέροχα λεπτά πόδια και μακριά πόδια, ακόμα κι αν δε γίνεις η σωσίας της Ζιζέλ. Δοκίμασε τες!


Για ψηλότερα πόδια

Στάσου όρθια με τα πόδια σου ελαφρώς ανοιχτά στο ύψος των γοφών, κρατώντας τους ώμους και την πλάτη σου ίσια.
– Με το δεξί σου πόδι κάνε ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω και χαμήλωσε παίρνοντας θέση προβολής. Διατήρησε τον κορμό σου κάθετο στο πάτωμα και τα γόνατά σου έτσι ώστε να σχηματίζουν σχεδόν ορθή γωνία.
– Σήκωσε τα χέρια σου ψηλά πάνω από το κεφάλι σου, κρατώντας τους ώμους σου πίσω και χαμηλωμένους.
– Τώρα γείρε προς τα εμπρός, καθώς σηκώνεις με αργό ρυθμό το δεξί σου πόδι από το πάτωμα. Προσπάθησε να σχηματίσεις με το σώμα σου μια ευθεία γραμμή – από τα δάχτυλα των χεριών σου ως αυτά του δεξιού σου ποδιού.
– Σφίξε τους γλουτούς σου, κράτα τους γοφούς σου στο ίδιο επίπεδο και διατήρησε την ισορροπία σου, δουλεύοντας τους εσωτερικούς σου μυς.
– Κρατήσου σε αυτή τη στάση όσο περισσότερο μπορείς και έπειτα χαμήλωσε πάλι το σώμα σου στη στάση προβολής και επανάλαβε δύο με έξι φορές για το κάθε πόδι.

Για λεπτότερους μηρούς

Από την όρθια στάση και κρατώντας τα πόδια σου στην ευθεία των γοφών, κάνε με το δεξί σου πόδι 2 βήματα μπροστά (περίπου 60 εκατοστά) και με το αριστερό 2 πίσω. Η φτέρνα του αριστερού σου ποδιού πρέπει να μην ακουμπάει στο πάτωμα.
– Ρίξε το βάρος σου στη δεξιά φτέρνα και χαμήλωσε το σώμα σου παίρνοντας στάση προβολής.
– Κράτησε το δεξί σου γόνατο πίσω από τα δάχτυλα των ποδιών σου, την πλάτη σου ίσια και σφίξε την κοιλιά σου.
– Σήκωσε σιγά σιγά το σώμα σου προς τα πάνω, πιέζοντας τη δεξιά σου φτέρνα. Επανάλαβε 12-15 φορές και έπειτα κάνε το ίδιο αλλάζοντας τη θέση των ποδιών.
Η συμβουλή μας Για να είσαι σίγουρη ότι χρησιμοποιείς τη σωστή τεχνική, εκτέλεσε τις παραπάνω κινήσεις μπροστά από έναν καθρέφτη και κάνε την κάθε κίνηση με αργό ρυθμό. Ο στόχος σου πρέπει να είναι η επαναφορά του σώματός σου στην ίδια στάση. Μην ξεχνάς τις εκπνοές σου σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεις.
www.shape.gr


Σχετικά άρθρα:

Ασκήσεις για καλλίγραμμα πόδια

Ωραία πόδια και αυτό το καλοκαίρι

Σώμα χορεύτριας-Μην το ζηλεύεις απόκτησε το!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *