Δευτέρα, 20 Μαΐου

Ήλιος και καρκίνος του προστάτη

 Ήλιος-και-καρκίνος-του-προστάτη Σήμερα το θέμα μας είναι καθαρά αντρική υπόθεση.Όχι πως δεν έχει ενδιαφέρων για εμάς τις γυναίκες αφού αφορά την υγεία των αγαπημένων μας.Μια έρευνα λέει ότι ο ήλιος περιορίζει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Οι άντρες που περνούν πολλή ώρα στον ήλιο έχουν αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D, που μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Η παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος και οι ερευνητές προτείνουν συμπληρώματα βιταμίνης D ως ασφαλή επιλογή. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στην ερευνά. 

Ερευνητές 3 κέντρων ερευνών για τον καρκίνο σύγκριναν 450 άντρες με προχωρημένο καρκίνο προστάτη και 455 υγιείς. Διαπίστωσαν ότι άντρες με υψηλή έκθεση στον ήλιο διέτρεχαν μισό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου προστάτη από αυτούς με χαμηλή έκθεση. hlios-dΠιστεύουν ότι ο προστάτης χρησιμοποιεί βιταμίνη D για την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων του και για να εμποδίσει την επέκταση των καρκινικών. Τα γονίδια που εμπλέκονται είναι αυτά που καθορίζουν τον τύπο των υποδοχέων βιταμίνης D που έχει κάποιος. Αυτοί οι υποδοχείς, που λειτουργούν με τη βιταμίνη D όπως το κλειδί με την κλειδαριά, διαφέρουν στην ικανότητά τους να δεσμεύουν τη βιταμίνη D και να επηρεάζουν τη συμπεριφορά των κυττάρων. Οι ερευνητές τονίζουν ότι αν μελλοντικές έρευνες συνεχίσουν να δείχνουν μείωση κινδύνου του καρκίνου του προστάτη από τον ήλιο, τότε τα επίπεδα βιταμίνης D μπορούν με ασφάλεια να επιτευχθούν αυξάνοντας την πρόσληψη βιταμίνης D από τη διατροφή και τα συμπληρώματα.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την >>Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *