Παρασκευή, 2 Ιουνίου

Η τέχνη του μανικιούρ βήμα βήμα!

Η τέχνη του μανικιούρ βήμα βήμα!

Δημιουργώντας τέχνη στα νύχια

Η τέχνη του μανικιούρ είναι μια έκφραση που ξεκινά με τη φαντασία του και εκφράζεται με το ταλέντο, τη δεξιότητα. Η καλλιτεχνική δημιουργία είναι ένα συναρπαστικό κομμάτι της δουλειάς μιας μανικιουρίστα, γιατί εκφράζει το ταλέντο της μέσα από τις δημιουργίες του μανικιούρ.

Τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα, υπάρχει μια τάση και κυρίως στις νέες κοπέλες να δημιουργούν μικρά έργα τέχνης στα νύχια τους. Το «μικρά» βέβαια, αναφέρεται στην έκταση του έργου τους κι όχι στο ίδιο το έργο. Πολλές φορές είναι πραγματικά εντυπωσιακό, ακριβώς γιατί ξεφεύγει εντελώς απ’ τα στενά όρια των κανόνων και τα «πρέπει».
Αν σου αρέσει η τέχνη του μανικιούρ καλείσαι να μετατρέψεις τα νύχια σε μικρούς πίνακες ζωγραφικής, σε μικρούς καμβάδες δημιουργίας και έκφρασης. Η δημιουργία της τέχνης του μανικιούρ δεν έχει τέλος.

Δες ακόμα:Πως να κάνετε ακρυλικά νύχια βήμα βήμα και 18 όμορφα σχέδια

Καλείσαι να εκφράσεις την τέχνη σου στο τέλος της διαδικασίας του μανικιούρ, δηλαδή όταν εφαρμόζεις το βερνίκι νυχιών. Βέβαια χωρίς να παραλείψεις όλα τα προηγούμενα στάδια εφαρμογής του μανικιούρ. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας του μανικιούρ, αποτελεί και το μοναδικό «πρέπει», στην δημιουργία της τέχνης του μανικιούρ.

Η τέχνη του μανικιούρ:Εργαλεία

Τα εργαλεία και τα υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, είναι πάρα πολλά και δεν μπορούν βέβαια να μετρηθούν. Ενδεικτικά όμως, αναφέρουμε τα παρακάτω.

Εργαλεία

  • Τα εργαλεία που θα χρειαστείς, είναι: Τα πινέλα, ειδικές λαβίδες ή τσιμπιδάκια, κόπτες νυχιών, κόλλες, συρματάκια, ο αερογράφος κ.λ.π.
  • Τα πινέλα είναι αναγκαίο να είναι λεπτά, παρόμοια μ’ αυτά του eyeliner, για να μπορείς να σχηματίσεις γραμμές και σχέδια πάνω στο νύχι. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να επιλέξεις και μεγαλύτερα, αν το απαιτούν οι ανάγκες.Οι τρίχες των πινέλων μπορεί να είναι κοντές ή μακριές, μαλακές ή σκληρές, ανάλογα με το έργο που έχεις να δημιουργήσεις.
  • Με τις ειδικές λαβίδες και τα τσιμπιδάκια, μπορείς να ξεχωρίσεις και να τοποθετήσεις κάποιο υλικό, για παράδειγμα αστεράκια, πάνω στα νύχια.
  • Οι κόπτες νυχιών, μπορούν να σε βοηθήσουν να κόψεις τα τεχνητά ή τα μακριά φυσικά νύχια για να κάνεις το σχήμα που θέλεις.
  • Με τις κόλλες σταθεροποιείς περισσότερο το υλικό που έχεις τοποθετήσει.Πολλές φορές, αντί για χρήση ειδικής κόλλας, μπορείς να κάνεις τις προσθέσεις υλικών πάνω από την υγρή βάση των νυχιών.
  • Τα συρματάκια, αν τυλιχτούν με ειδικό τρόπο γύρω απ’ τα μακριά νύχια.Ακόμα μπορούν να αποτελέσουν ένα εργαλείο στήριξης για κάποια υλικά, όπως μικρά κουμπάκια κ.α.
  • Ο αερογράφος αποτελείται από ένα μοτέρ, ένα λάστιχο που μεταφέρει τον αέρα που παράγεται απ’ το μοτέρ και ένα πιστολάκι. Πάνω στο πιστολάκι υπάρχει μια εσοχή στην οποία τοποθετείται το στόμιο ενός μπουκαλιού που περιέχει χρώμα. Επίσης, διαθέτει και μία βαλβίδα απ’ την οποία ρυθμίζεται η ένταση εκτόξευσης του αέρα ή του χρώματος.

Δες ακόμα:Οι πιο hot αποχρώσεις του καλοκαιριού στα νύχια

Η τέχνη του μανικιούρ:Υλικά

Πολλές φορές, βλέπουμε να δημιουργούνται στα νύχια, σχήματα και σχέδια από μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Τα βερνίκια νυχιών μπορούν να είναι και το μοναδικό εργαλείο για τις δημιουργίες σου και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις άφοβα.

Ένα ακόμη υλικό που μπορεί να δώσει χρώμα στις δημιουργίες σου είναι τα χρωματιστά ζελ, που τοποθετούνται με τη βοήθεια των πινέλων.

Συνήθως ξεκινάς τις δημιουργίες σου δίνοντας ένα βασικό χρώμα στα νύχια και στην πορεία κάνεις πρόσθετες εργασίες.

Εφαρμόζοντας πάνω στα νύχια διάφορα υλικά όπως, αστεράκια, πέρλες, στρας, πετράδια, ύφασμα, μικρά κουμπιά, κλωστές.

Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποια αυτοκόλλητα έτοιμα σχέδια. Αυτά τα τοποθετείς επάνω στο στεγνό χρωματιστό βερνίκι και περνάμε στο τέλος το τελικό κάλυμμα. Τα σχέδια αυτά, μπορεί να παριστάνουν αστεράκια, ζωάκια, λουλούδια, γράμματα, αριθμούς.

Ακόμη, με τη βοήθεια ειδικών αυτοκόλλητων που έχουν έτοιμο κάποιο σχήμα μπορείς να δώσεις την εντύπωση ότι έχει γίνει ζωγραφική πάνω στο νύχι. Τοποθετείς πάνω στο στεγνό χρώμα των νυχιών, τα αυτοκόλλητα που έχουν τρύπες σε διάφορα σχήματα. Ξαναχρωματίζεις τα νύχια, με βερνίκι διαφορετικού χρώματος απ’ το πρώτο.

Δες ακόμα:Μανικιούρ στο σπίτι βήμα-βήμα

Αμέσως μετά και πριν στεγνώσει καλά το χρώμα, αφαιρείς με προσοχή το αυτοκόλλητο. Το αποτέλεσμα είναι συμμετρικό και όμοιο σε όλα τα νύχια.Σχέδια που μπορείς να δημιουργήσεις μ’ αυτόν τον τρόπο, είναι καρδούλες, λουλούδια, αστραπές, σύννεφα, γράμματα, αριθμοί.

Δες μερικά σχέδια βήμα βήμα 

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *