Πέμπτη, 18 Απριλίου

Καλύτερη νοικοκυρά με απλά και εύκολα μυστικά!

Καλύτερη νοικοκυρά με απλά και εύκολα μυστικά!

Υπάρχουν μυστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτερη νοικοκυρά. Μυστικά που μπορούν να βελτιώσουν το μαγείρεμα αλλά και το καθάρισμα του σπιτιού.

Το beauty secrets έψαξε και βρήκε 11 μυστικά για την κουζίνα και το σπίτι που θα σας λύσουν τα χέρια!

01/Μυρωδιά από τσιγάρο στα υφάσματα

Καπνίζετε και μένει η μυρωδιά του καπνού στον χώρο αλλά και στα υφάσματα; Αν ναι, βάλτε λίγες σταγόνες από το μαλακτικό των ρούχων μαζί με νερό, σε ένα βαποριζατέρ και ψεκάζετε πού και πού κουρτίνες και καλύμματα καναπέδων.

02/Μυρωδάτο σπίτι το χειμώνα





Τον χειμώνα, βάλτε ένα μπολ με νερό και λίγες σταγόνες από αιθέρια έλαια, πορτοκάλι κανέλα ή όποια μυρωδιά προτιμάτε, πάνω στο καλοριφέρ ώστε να μοσχοβολάει το σπίτι σας.

03/Καθαροί τοίχοι

Για να καθαρίσετε τους τοίχους βάλτε σε έναν κουβά με νερό μισό φλιτζάνι ξύδι, 1/4 μαγειρική σόδα και τρίψτε τους τοίχους από κάτω προς τα πάνω για να αποφύγετε το στάξιμο του νερού που θα αφήσει σημάδια στον τοίχο.

04/Καθαρή κουρτίνα μπάνιου

Βάλτε την κουρτίνα του μπάνιου σας στο πλυντήριο κι αν είναι πλαστική σε ελαφρύ πρόγραμμα με κρύο νερό. Αν υπάρχουν λεκέδες μούχλας βυθίστε τη σε μια λεκάνη με μερικές κουταλιές ξύδι.

05/Άσχημη μυρωδιά στο ψυγείο 

Μυρίζει άσχημα το ψυγείο; Αφού το καθαρίσετε, βάλτε ένα πιατάκι με λίγο καφέ ή μαγειρική σόδα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.

06/Καθάρισμα ασημένιων κοσμημάτων

Δεν χρειάζεται να έχετε στο σπίτι σας κάποιο ειδικό καθαριστικό για τα ασημικά (και ασημένια κοσμήματα σας. Καθαρίστε τα με οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό και στεγνώστε τα. Θα λάμψουν!

07/Καθαρός φούρνος μικροκυμάτων

Καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων σας βάζοντας ένα μπολ με χυμό λεμονιού και θέτοντας τον φούρνο σε λειτουργία για 5 λεπτά. οι δυσάρεστες οσμές θα εξαφανιστούν αμέσως.

08/Καθαρά πλακάκια μπάνιου

Καθαρίστε τα πλακάκια του μπάνιου από τα άλατα, τρίβοντάς τα μ’ένα σφουγγάρι που πάνω του θα έχετε στάξει μερικές σταγόνες ξύδι και μαγειρική σόδα.

09/Γύρισμα ομελέτας

Για να μη σπάσει στο γύρισμα μια ομελέτα, αφού ψηθεί από την κάτω πλευρά, γυρίστε τη βάζοντας επάνω στο τηγάνι ένα καπάκι ίδιου μεγέθους ή ένα πιάτο. Το γύρισμα της ομελέτας καλύτερα να το κάνετε στον νεροχύτη, ώστε στην περίπτωση που ξεφύγουν λάδια, να στάξουν εκεί. Να θυμάστε ότι μια ομελέτα με πολύ γέμιση, είναι δύσκολο να γυρίσει, εάν δεν έχει πήξει λίγο η επιφάνειά της. Γι’ αυτό πριν χρησιμοποιήσετε το καπάκι για να την αναποδογυρίσετε, σκεπάστε πρώτα με αυτό για 1-2 λεπτά το τηγάνι. Ο ατμός που θα δημιουργηθεί θα ψήσει ελαφρά την επιφάνεια της ομελέτας και έτσι θα τη γυρίσετε πιο εύκολα.

10/Μπαχαρικά στο φαγητό

Σε φαγητά που χρειάζεται να σιγοβράσουν για πολλή ώρα, πρέπει να χρησιμοποιείτε μπαχαρικά σε ολόκληρους σπόρους που αργούν να βγάλουν τη γεύση τους, ώστε το άρωμά τους να μην κινδυνεύει να εξαφανιστεί με το πολύ βράσιμο.

11/Σπιτικό ξίδι

Αν σας έχουν περισσέψει μισογεμάτα μπουκάλια κρασί μην τα πετάξετε, αλλά μετατρέψτε τα σε ξίδι, με τον εξής τρόπο. Αδειάστε μέσα σε κάθε μπουκάλι κρασί λίγο καλό ξίδι. Κλείστε το καλά και βάλτε το σε σκοτεινό μέρος. Μετά από μερικές εβδομάδες θα έχετε ένα ωραίο ξίδι, με το άρωμα του κρασιού από το οποίο έγινε.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *