Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου

Απαλλαγείτε από την οσμή στο πλυντήριο ρούχων

Απαλλαγείτε από την οσμή στο πλυντήριο ρούχων

Η οσμή στο πλυντήριο ρούχων μπορεί να είναι ενοχλητική και δυσάρεστη. Εδώ είναι μερικά μυστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την οσμή στο πλυντήριο ρούχων:

1. Καθαρίστε το πλυντήριο ρούχων:

Ελέγξτε το πλυντήριο για πιθανές ενσωματωμένες οσμές. Καθαρίστε το εσωτερικό του πλυντηρίου με ένα κατάλληλο καθαριστικό, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.


2. Ανοίξτε την πόρτα πλυντηρίου μετά το πλύσιμο:

Αφήστε την πόρτα του πλυντηρίου ανοικτή για να επιτρέψετε στον αέρα να κυκλοφορήσει. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της υγρασίας μέσα στο πλυντήριο και μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί η οσμή.

3. Χρησιμοποιήστε λιγότερο απορρυπαντικό:

Η υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού μπορεί να αφήσει υπολείμματα και να προκαλέσει οσμές στα ρούχα. Χρησιμοποιήστε τη συνιστώμενη ποσότητα απορρυπαντικού για κάθε φορά πλυσίματος.

4. Σκουπίστε το λάστιχο:

Μετά από κάθε πλύσιμο, σκουπίστε καλά το λάστιχο και την περιοχή γύρω από αυτό για να αφαιρέσετε την υγρασία και να αποτρέψετε την ανάπτυξη μυκήτων και μυρωδιές.

5. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα καθαρισμού κάδου:

Αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα καθαρισμού κάδου μια φορά το μήνα. Αυτό θα εξασφαλίσει ένα πιο καθαρό πλυντήριο τα ρούχα σας θα καθαρίζουν καλά και δεν θα μυρίζουν.

6. Αφαιρέστε τα υπολείμματα:

Ελέγξτε τις τσέπες των ρούχων πριν τα βάλετε στο πλυντήριο για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα τροφίμων ή άλλων ουσιών που μπορεί να προκαλέσουν οσμή.

7. Προσθέστε ξίδι στο πλυντήριο:

Το ξίδι μπορεί να βοηθήσει να απομακρυνθούν οι οσμές από τα ρούχα. Προσθέστε μισό φλιτζάνι ξίδι στον κύκλο ξεβγάλματος. Αυτό θα βοηθήσει να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα απορρυπαντικού και να εξαλείψετε την οσμή.

8.Χρησιμοποιήστε λεμόνι:

Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τοποθετήστε τις κομμένες πλευρές του στον κάδο του πλυντηρίου και τρέξτε ένα κύκλο πλυσίματος σε υψηλή θερμοκρασία.

9.Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα:

Προσθέστε μισό ποτήρι μαγειρική σόδα στον κάδο του πλυντηρίου και τρέξτε ένα κύκλο πλυσίματος σε υψηλή θερμοκρασία.

10.Καθαρίστε το φίλτρο του πλυντηρίου:

Βεβαιωθείτε ότι το φίλτρο είναι καθαρό και απαλλαγμένο από υπολείμματα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *