Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου

Καθαρισμός ματιών και χειλιών βήμα-βήμα!

Καθαρισμός ματιών και χειλιών βήμα-βήμα!

Καθαρισμός ματιών και χειλιών βήμα-βήμα!

Μάθετε πως γίνετε σωστά ο καθαρισμός ματιών και των χειλιών. Ο απλός καθαρισμός προσώπου αποτελεί τη βασικότερη περιποίηση πριν από κάθε φροντίδα του δέρματος. Περιλαμβάνει την τοποθέτηση καθαριστικών προϊόντων, την τοποθέτηση λοσιόν και τον καθαρισμό των ματιών και των χειλιών.
Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος χρησιμοποιούνται διάφορα καθαριστικά προϊόντα. Η διαδικασία καθαρισμού γίνεται με συγκεκριμένες απαλές κινήσεις. Δυνατές μαλάξεις και τριβές
αποφεύγονται στο πρόσωπο.

Η τοποθέτηση της λοσιόν γίνεται με συγκεκριμένες κινήσεις.

O καθαρισμός των ματιών γίνεται με ειδικό υγρό που δεν ερεθίζει τα μάτια και με συγκεκριμένες κινήσεις.

Ο καθαρισμός των χειλιών γίνεται με ειδικές κινήσεις με γαλάκτωμα ή με άλλα καθαριστικά προϊόντα

Καθαρισμός ματιών και χειλιών

Ο καθαρισμός των ματιών και των χειλιών προηγείται από τον καθαρισμό προσώπου. Ποτέ μακιγιάζ με χρώματα κραγιόν – σκιές – ρίμελ ή αϊλάινερ δεν ξεβάφονται μετά τον καθαρισμό στο δέρμα του προσώπου.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο καθαρισμός των ματιών συνήθως γίνεται με ένα ειδικό καθαριστικό λάδι το οποίο δεν ερεθίζει τα μάτια.
Με απαλές κινήσεις και με το ειδικό προϊόν καθαρίζονται με κινήσεις που γίνονται για τον καθαρισμό των ματιών είναι οι εξής:

Με ένα βαμβάκι με το υγρό για τον καθαρισμό των ματιών. Πιέζεται το βαμβάκι με τα δάκτυλα των δύο χεριών, ώστε να απλωθεί το υγρό σε βαμβάκι χωρίς να στάζει.

1η φάση: Με το μέσο και τον παράμεσο του αριστερού χεριού τεντώνεται το βλέφαρο. Γίνονται μικρές κινήσεις προς τα έξω και κάτω με το βαμβάκι για να καθαριστεί το βλέφαρο και οι βλεφαρίδες. Επαναλαμβάνεται η κίνηση 2-3 φορές με καινούργιο κάθε φορά βαμβάκι για να καθαρίσουν καλά τα μάτια.

2η Φάση: Από την εξωτερική γωνία του κάτω βλεφάρου προς την εσωτερική γωνία του ματιού τρίβεται απαλά το βαμβάκι με το προϊόν για να καθαριστεί το κάτω βλέφαρο. Πρέπει να γίνονται απαλές και προσεκτικές κινήσεις γύρω από τα μάτια, γιατί η περιοχή αυτή είναι πολύ ευαίσθητη και ερεθίζεται εύκολα.

Η διαδικασία για την αφαίρεση του κραγιόν είναι απλούστερη. Για να αφαιρεθεί το κραγιόν του πελάτη χρειάζεται μικρή ποσότητα καθαριστικού προϊόντος. Οι κινήσεις γίνονται με τη βοήθεια δύο κομματιών από βαμβάκι.

Βρέχονται λοιπόν μέτρια τα βαμβάκια, ώστε να μην τρέξει υγρό στο στόμα και καθαρίζονται τα χείλη από την εξωτερική γωνία προς το κέντρο τους ή αντίθετα. Γυρίζεται τα βαμβάκια από την καθαρή πλευρά και επαναλαμβάνεται η διαδικασία μέχρι να καθαριστούν εντελώς τα χείλη και τα βαμβάκια να μείνουν καθαρά.

Σε περίπτωση κατά την οποία τα χείλη είναι σκασμένα, ή πολύ ξερά εμποτίζονται τα βαμβάκια με ειδικό λάδι και επαναλαμβάνονται οι παραπάνω κινήσεις 2 ή 3 φορές.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *