Πέμπτη, 18 Απριλίου

Laser για Λιποαναρρόφηση και περιττό λίπος ΤΕΛΟΣ

Laser για Λιποαναρρόφηση και περιττό λίπος ΤΕΛΟΣ

Laser για Λιποαναρρόφηση και περιττό λίπος ΤΕΛΟΣ

Το Laser και η Λιποαναρρόφηση είναι πλέον μια πολύ συχνή μέθοδος για το χάσιμο λίπους. Το λίπος και ειδικά όταν περισσεύει σε κάποια σημεία του σώματος, αποτέλεσε και θα αποτελεί το κυριότερο αισθητικό πρόβλημα των ανθρώπων. Γι’ αυτό εξάλλου και η λιποαναρρόφηση είναι η πιο συχνή αισθητική επέμβαση παγκοσμίως.

Η λιποαναρρόφηση με τη μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα ξεκίνησε κατά τη δεκαετία του ’70 από τον πρωτοπόρο Γάλλο πλαστικό χειρουργό Yves-Gerard.Έκτοτε η επέμβαση έχει υποστεί αρκετές τροποποιήσεις και προσθήκες, κάποιες εκ των οποίων προσθέτουν πολύ στο αποτέλεσμα και την ασφάλεια της επέμβασης, ενώ άλλες ήταν απλώς «φούσκες» και διαφημιστικά τρικ.

Κλασική λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση, στην «κλασική» της εκδοχή, είναι μια επέμβαση που γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία. Ο χειρουργός κάνει μικρές (μήκους λίγων χιλιοστών) τρύπες στο δέρμα του ασθενούς και από εκεί προωθεί κάτω από το δέρμα και μέσα στο λίπος την κάνουλα της λιποαναρρόφησης.
Η κάνουλα είναι ένας μακρύς και λεπτός μεταλλικός σωλήνας στον οποίο εφαρμόζεται αρνητική πίεση (αναρρόφηση δηλαδή). Ο χειρουργός κουνά την κάνουλα μέσα στο λίπος και αυτή με τη σειρά της, λόγω της αρνητικής πίεσης, ρουφά το λίπος μέσα στον αυλό της και συνεπώς έξω από το σώμα.

Όταν έχει αφαιρέσει ο γιατρός την ποσότητα που κρίνει απαραίτητη, τότε τραβά την κάνουλα από τη μικρή οπή στο δέρμα και βάζει ένα ράμμα για να κλείσει την τρύπα αυτή. Η περιοχή που έγινε η λιποαναρρόφηση μετά τη θεραπεία παρουσιάζει πρήξιμο και μελανιά, που κρατάνε συνήθως μία με δύο εβδομάδες.

Πρέπει επίσης να φορά κανείς ένα συσφικτικό ρούχο κάτι σαν κορσέ για περίπου ένα μήνα, ώστε να περιορίσει το πρήξιμο και να φανεί το τελικό αποτέλεσμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Η λιποαναρρόφηση δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος.

Όποιος έχει παραπανίσια κιλά πρέπει βασικά να κάνει δίαιτα. Αν κάποιος άνθρωπος είναι κοντά στο φυσιολογικό του σωματικό βάρος, αλλά σε κάποια περιοχή του σώματός του υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση λίπους (αυτό που στην Ιατρική ονομάζουμε λιποδυστροφία), όπως για παράδειγμα τα «ψωμάκια» στις γυναίκες ή η «κοιλίτσα» στους άνδρες, τότε η λιποαναρρόφηση είναι η κατάλληλη μέθοδος για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

Στο παρελθόν γίνονταν λιποαναρροφήσεις «μαμούθ» όπου αφαιρούσαν μέχρι και δέκα λίτρα λίπους! Αυτό όχι μόνο δεν ήταν σωστό, αλλά αρκετές φορές ήταν επικίνδυνο για τη ζωή της/του ασθενούς. Αν σε κάποιον άνθρωπο περισσεύουν δέκα λίτρα λίπος, τότε μάλλον χρειάζεται βοήθεια από διαιτολόγο και όχι από πλαστικό χειρουργό.

Η λιποαναρρόφηση δεν είναι η λύση στο πρόβλημά του. Η λιποαναρρόφηση μπορεί να σμιλέψει το σώμα, να αλλάξει το σχήμα κάποιας συγκεκριμένης περιοχής. Δεν είναι εργαλείο αδυνατίσματος. Η αλήθεια είναι πως στην εποχή μας δεν γίνονται πλέον τα λάθη του παρελθόντος και όντως η λιποαναρρόφηση γίνεται ως επί το πλείστον πλέον για λόγους αντιμετώπισης της λιποδυστροφίας. Από μία τόσο «δημοφιλή» επέμβαση δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και το Laser.

Laser για Λιποαναρρόφηση

Τα Laser εισήχθησαν στην λιποαναρρόφηση τα τελευταία χρόνια. Ο τρόπος δράσης είναι εξαιρετικά έξυπνος. Μέσα από μια μικρή τρύπα στο δέρμα, μήκους 2 χιλιοστών (λίγο πιο μικρή από την οπή της κλασικής λιποαναρρόφησης), μπαίνει μια οπτική ίνα που στην άκρη της εκπέμπει το Laser την ακτίνα του. Ο χειρουργός καθοδηγεί την ίνα μέσα στο λίπος που θέλει να αφαιρέσει και το Laser έχει την ιδιότητα να καταστρέφει τα λιποκύτταρα (να «λιώνει» το λίπος με άλλα λόγια) χωρίς να βλάπτει άλλα στοιχεία (όπως αγγεία και νεύρα) που βρίσκονται κάτω από το δέρμα.

Αν η ποσότητα του λίπους που θέλουμε να αφαιρεθεί είναι μικρή (π.χ. στο διπλοσάγονο), τότε δεν χρειάζεται να γίνει κάποια άλλη ενέργεια. Το «λιωμένο» λίπος θα απορροφηθεί από τον οργανισμό μέσα σε λίγες βδομάδες και το αποτέλεσμα θα φανεί.

Προεγχειρητική εικόνα λιποδυστροφίας στην έξω επιφάνεια των μηρών. Αυτό που συνήθως αναφέρουμε ως «ψωμάκια». Η προηγούμενη ασθενής, 2 μήνες μετά από laser λιποαναρρόφηση. Αν βέβαια η ποσότητα του λίπους που θέλουμε να αφαιρεθεί είναι πιο μεγάλη (όπως για παράδειγμα όταν κάνουμε λιποαναρρόφηση στα ψωμάκια, τότε πρέπει μετά το «λιώσιμο» του λίπους με το Laser να βάλουμε και την κάνουλα της λιποαναρρόφησης να αναρροφήσει το λιωμένο λίπος γιατί δεν πρόκειται να απορροφηθεί από μόνο του.

Laser για Λιποαναρρόφηση και περιττό λίπος ΤΕΛΟΣ

Συνεπώς, για μια συνηθισμένη λιποαναρρόφηση δεν γλιτώνει κανείς την κάνουλα ακόμα και όταν γίνει χρήση του Laser. Ούτε βέβαια μπορεί να γίνει η διαδικασία χωρίς να γίνει κάποια τρύπα στο δέρμα όπως ακούγεται πολλές φορές. Η αλήθεια είναι ότι το Laser μειώνει τις εκχυμώσεις σημαντικά, γιατί όπως ανέφερα νωρίτερα αφήνει τα αγγεία ανέπαφα. Επίσης διευκολύνει το χειρουργό κάνοντας την επέμβαση πιο ξεκούραστη ως διαδικασία.

Από ‘κει και πέρα υπάρχει ένα τεράστιο παιχνίδι μάρκετινγκ, τόσο από τις εταιρείες που κατασκευάζουν τα μηχανήματα Laser όσο και από τους γιατρούς που «πουλάνε» τη Laser λιποαναρρόφηση ως το «μαγικό ραβδί» που διορθώνει τα πάντα.

Η αλήθεια είναι ότι η Laser λιποαναρρόφηση είναι όντως ένα βήμα μπροστά στην εξέλιξη της λιποαναρρόφησης. Το βασικότερο, όμως, είναι ο γιατρός να έχει την απαραίτητη εκπαίδευση και εμπειρία. Είναι δώρον άδωρον να έχεις ένα εκπληκτικό μηχάνημα όταν δεν ξέρεις να κάνεις σωστά μια λιποαναρρόφηση. Κάθε πλαστικός χειρουργός λοιπόν πρέπει πρώτα να μάθει καλά την τεχνική αυτή και μετά να περάσει σε άλλες πιο σύνθετες, όπως το Laser.

Laser για Λιποαναρρόφηση και περιττό λίπος ΤΕΛΟΣ

Αν δεν γνωρίζει πώς να κάνει μια λιποαναρρόφηση σωστά, τότε η χρήση Laser από μόνη της δεν θα τον βγάλει από τη δύσκολη θέση. Στα χέρια, όμως, ενός έμπειρου και σωστά εκπαιδευμένου πλαστικού χειρουργού, η Laser λιποαναρρόφηση όντως μπορεί να αποδειχθεί εκπληκτικό εργαλείο.

Γι’ αυτό και πάντα συνιστώ σε όποιον με ρωτά, να μη στέκεται τόσο στο μηχάνημα και την τεχνική, αλλά περισσότερο στο γιατρό και πόσο καλά γνωρίζει να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα που μπορεί να του προσφέρει ένα ακριβό μηχάνημα και μια σύγχρονη τεχνική.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *