Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου

Κατοικίδια και παιδιά μια σχέση αγάπης και φιλίας

Κατοικίδια και παιδιά μια σχέση αγάπης και φιλίας

Κατοικίδια και παιδιά μια σχέση αγάπης και φιλίας

Το να έχουν κοντά τους ένα ή περισσότερα κατοικίδια ζώα είναι ένας άριστος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά τί σημαίνει ευθύνη, καθώς επίσης τα βοηθάμε να αναπτύξουν μια στάση φροντίδας απέναντι στα ζώα. Όχι όλα τα κατοικίδια ζώα είναι κατάλληλα για τα παιδιά και είναι συχνά ενδεδειγμένο να μην αποκτηθεί ένα μικρό κατοικίδιο ζώο αρχίζοντας με κάτι πάρα πολύ εξωτικό.


Κατοικίδια για παιδιά

Μια ιδανική λύση είναι ένα κατοικίδιο με χαμηλό κόστος συντήρησης, όπως τα κουνέλια ή τα ινδικά χοιρίδια. Αυτά τα κατοικίδια είναι γενικά φτηνά για να τα κρατήσετε και είναι επίσης διασκεδαστικά. Τα χάμστερ είναι επίσης καλή επιλογή, αν και κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας και είναι ξύπνια τη νύχτα. Όλα τα κατοικίδια πρέπει να τα κρατάτε καθαρά, ταϊσμένα και ποτισμένα και αυτά με τη σειρά τους θα σας προσφέρουν αρκετή διασκέδαση.

Πρέπει να κάνετε την έρευνά σας για vα εξασφαλίσετε ότι ξέρετε εάν τα εξωτερικά κατοικίδια ζώα χρειάζονται την ειδική χειμερινή προσοχή π.χ. κάπου ζεστά να προφυλάσσονται από το πολύ κρύο. Τα τρόφιμα και το υπόστρωμα είναι σχετικά φτηνά επίσης. Τα παιδιά παρουσιάζουν αχνά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ένα συγκεκριμένο ζώο.

Είναι πιθανότερο να θελήσουν κάτι χαριτωμένο και χαδιάρικο. Αν και οι γάτες είναι μια καλή επιλογή, οι οικογένειες με μικρά παιδιά πρέπει να προσέχουν επειδή το αγκάλιασμα αγάπης ενός μικρού παιδιού μπορεί να είναι λίγο άβολο κι ατσούμπαλο για ένα μικροσκοπικό γατάκι. Επιπλέον μια γάτα μεγάλης ηλικίας μπορεί αισθανθεί άβολα στη συναναστροφή με το παιδί και να βγάλει νύχια.

Κατοικίδια και παιδιά μια σχέση αγάπης και φιλίας

Εάν υπολογίζετε να αποκτήσετε ένα σκύλο, σιγουρευτείτε ότι ένας ενήλικας θα είναι παρών όταν τα μικρά παιδιά θα βρίσκονται δίπλα στο σκυλί ή στο κουτάβι. Ένα μεγάλο υπερκινητικό σκυλί μπορεί άθελά του να ρίξει εύκολα ένα μικρό παιδί. Θα ήταν θαυμάσιο αν τα παιδιά αναλάμβαναν την ευθύνη για διατροφή και τις ανάγκες του κατοίκιδιου ζώου, αλλά αυτό σπάνια συμβαίνει και οι γονείς πρέπει να δεχτούν ότι πιθανόν θα το αναλάβουν οι ίδιοι. Πριν αποκτήσετε ένα κατοικίδιο ζώο υπάρχουν μερικά χρήσιμα σημεία που πρέπει να εξετάσετε,
όπως:

Μήπως το παιδί σας είναι αλλεργικό σε τρίχες, σκόνη, φτερά κτλ.;

Ξέρετε ποιες είναι οι προσδοκίες του παιδιού σας προς τα ζώα; Θα απολαμβάνει τη διαδραστικότητα μαζί του, το παιχνίδι, τους περιπάτους ή θα ήταν ευτυχής απλά παρατηρώντας τη συμπεριφορά του, χωρίς απαραιτήτως να θελήσει να έρχεται σε επαφή μαζί του;

Πόσα είστε προετοιμασμένοι να ξοδέψετε για το κατοικίδιο ζώο σας, συμπεριλαμβανομένων του αρχικού εξοπλισμού και των διαρκών δαπανών όπως τα τρόφιμα, οι κτηνιατρικές αμοιβές, τα παιχνίδια κτλ.;

Για πόσο χρονικό διάστημα είστε προετοιμασμένοι να αναλάβετε αυτές τις υποχρεώσεις; Μερικά ζώα μπορούν να ζήσουν για πολλά χρόνια.

  • Ποιος θα φροντίσει το κατοικίδιό σας όταν θα λείπετε για διακοπές;
  • Πόσο χώρο διαθέτετε στο σπίτι σας για ένα κατοικίδιο που θα ζήσει μέσα μαζί σας; .
  • Κατά πόσο το κατοικίδιο θα ενοχλήσει τους γείτονές σας;
  • Πόσο χρόνο χρειάζεται να ξοδέψετε εσείς οι ίδιοι και τα παιδιά σας για να φροντίζετε καθημερινά το κατοικίδιό σας;
  • Μπορεί το κατοικίδιο να αφεθεί μόνο του στο σπίτι για πολλές ώρες όσο είσαστε εκτός σπιτιού για εργασία, σχολείο και υπόλοιπες υποχρεώσεις;

Τα μικρά παιδιά δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε σκύλους, γάτες, ψαράκια, πουλιά και ινδικά χοιρίδια. Κάντε την πιο συνετή επιλογή κατοικιδίου ανάλογα με τις ανάγκες όλης της οικογένειας. Έτσι, όλοι θα είστε χαρούμενοι από την επιλογή σας και θα ζήσετε αρμονικά και όμορφα!!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *