Παρασκευή, 12 Αυγούστου

Συνταγή για Αμερικάνικη μηλόπιτα!

Συνταγή για Αμερικάνικη μηλόπιτα!

Συνταγή για Αμερικάνικη μηλόπιτα!

Η καταπληκτική συνταγή για μηλόπιτα που ακολουθεί είναι αμερικάνικη. Όταν οι πρώτοι άποικοι εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Αμερική, έφεραν μαζί τους σπόρους μηλιάς και την αγάπη τους τις πίτες, ξεκινώντας έναν εθνικό έρωτα με αυτό το αγαπημένο σπιτικό γλυκό.




Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα

Συνολικός χρόνος μαyετρέματος 1 ώρα

Μερίδες 4-6

ΖΥΜΗ

  • 325γρ. αλεύρι
  • 180γρ. ανάλατο βούτυρο, σε κύβους
  • 2 κ.σ. ψιλή ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ

  • 800γρ. μεγάλα πράσινα μήλα
  • 125γρ. ζάχαρη, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 21/2 κ.γ. αλεύρι
  • 20 ml χυμό λεμονιού
  • 40γρ. ανάλατο βούτυρο, σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Για τη ζύμη δουλεύετε μαζί το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι σε ένα μίξερ ώσπου το μίγμα να μοιάζει με τρίμματα. Χωρίς να σταματήσετε το μηχάνημα, προσθέτετε 30 ml νερό και χτυπάτε ώσπου να ομογενοποιηθεί. Βγάζετε τη ζύμη, τη μοιράζετε στα δύο και φτιάχνετε δύο δίσκος, όχι πολύ λεπτούς. Τη σκεπάζετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.

2 Για τη γέμιση, ξεφλουδίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε ψιλές φέτες και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Αναμιγνύετε τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι και μια μεγάλη πρέζα αλάτι και πασπαλίζετε το μίγμα πάνω από τα μήλα. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά.

3 Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη μία δόση της ζύμης σε πάχος 2,5 χιλ. και κατά 5 εκ. πιο πλατιά από τη βάση μιας ρηχής ταρτιέρας διαμέτρου 23 εκ. Βουτυρώνετε το σκεύος. Τυλίγετε προσεκτικά τη ζύμη στον πλάστη ή τη διπλώνετε στα τέσσερα και την απλώνετε στην ταρτιέρα. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει, αφήνοντας 2,5 εκ. περιθώριο να κρέμεται έξω από την ταρπέρα.

Συνταγή για Αμερικάνικη μηλόπιτα!

4 Προσθέτετε τη γέμιση και αλείφετε τις άκρες της ζύμης με νερό. Στη συνέχεια ανοίγετε την υπόλοιπη ζύμη σε ένα φύλλο πάχους 2,5 χιλ. Ρίχνετε το βούτυρο πάνω από τα μήλα, σκεπάζετε με τη ζύμη και κάνετε τέσσερις τρύπες για τον ατμό. Κόβετε τη ζύμη πού περισσεύει, αφήνοντας 1 εκ. περιθώριο και κατόπιν πιέζετε τις άκρες μεταξύ τούς για να κολλήσουν. Τις ενώνετε, τσιμπώντας τη ζύμη ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρά σας, σε σχήμα ζιγκ-ζαγκ. Αλείφετε την επιφάνεια με νερό, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ψήνετε για 55-60 λεπτά. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει σε μια σχάρα και τη σερβίρετε ζεστή ή κρύα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.