Τρίτη, 21 Μαΐου

Κρέμα νύχτας:Μάθε να τη χρησιμοποιείς σωστά!

Κρέμα νύχτας

Ίσως και εσύ να έχεις αναρωτηθεί, εάν δεν έχεις ήδη πεισθεί ποια είναι η διαφορά της κρέμας νύκτας από την κρέμα ημέρας. Τι κάνει, τι περιέχει, αν πράγματι τη χρειάζεσαι κι αν μπορείς να τη χρησιμοποιείς και στην περιοχή των ματιών. Διάβασε παρακάτω σχετικά,με την κρέμα νύκτας γιατί ήρθε η ώρα να μάθεις να τη χρησιμοποιείς σωστά!


 

Κρέμα νύχτας:Μάθε να τη χρησιμοποιείς σωστά!

Όσον αφορά στην κρέμα ημέρας, θα πρέπει να ξέρεις πως αυτό που την καθιστά ακατάλληλη για τη βραδινή σου περιποίηση είναι η πολύ απαλή της σύνθεση και τα περιορισμένα δραστικά συστατικά της, ενώ συνήθως περιέχει και δείκτη αντηλιακής προστασίας.
Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το δέρμα ξεκουράζεται και έχει άλλες ανάγκες. Αυτές τις ανάγκες καλούνται να καλύψουν τα έλαια που περιέχονται στην κρέμα νύκτας αλλά και τα άλλα πλούσια θρεπτικά συστατικά της. Οι ουσίες αυτές γίνονται αποδεκτές από την επιδερμίδα τη νύχτα και αποδίδουν καλύτερα, αφού δεν υπάρχει κίνδυνος φωτοευαισθησίας ή απώλειας, λόγω του ιδρώτα, όπως την ημέρα.

Κρέμα νύχτας:Μάθε να τη χρησιμοποιείς σωστά!

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να χρησιμοποιήσεις κρέμα νύκτας;

Μετά τα 30, για να ενισχύσεις το δέρμα σου, να προλάβεις τη φωτογήρανση και την εμφάνιση ρυτίδων.Αλλά μετά τα 40, είναι πλέον απαραίτητη, ιδιαίτερα όταν βρίσκεσαι στη φάση της εμμηνόπαυσης και τα λιπίδια της επιδερμίδας μειώνονται.

Πως θα διαλέξεις μια κρέμα νύκτας

Μια κρέμα νύκτας πρέπει να την διαλέξεις ανάλογα τον τύπο του δέρματος σου και τις ανάγκες τις επιδερμίδας σου. Παίζει σημαντικό ρόλο η προστασία που παρείχες στο δέρμα σου όλα τα προηγούμενα χρόνια, η διατροφή σου, ο καλός ύπνος αλλά και το κάπνισμα.

Κρέμα νύχτας:Μάθε να τη χρησιμοποιείς σωστά!

Ποτέ μην βάζεις κρέμα νύκτας γύρω από τα μάτια

Θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιείς άλλη κρέμα για την περιοχή γύρω από τα μάτια, η οποία είναι πολύ λεπτή και έχει λιγότερους αδένες λίπους από το υπόλοιπο πρόσωπο. Χάρισε τους λοιπόν την ιδιαίτερη φροντίδα που έχουν ανάγκη και μη χρησιμοποιείς ούτε κρέμα νύκτας, ούτε κρέμα ημέρας. Η πολύ βαριά τους σύνθεση δεν θα ωφελήσει τα μάτια σου. Αναζήτησε την κατάλληλη κρέμα ματιών σύμφωνα με τις ανάγκες σου.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *