Πέμπτη, 8 Ιουνίου

Αλτσχάιμερ και άνοια τέλος!Με πράσινο τσάι!

Αλτσχάιμερ και άνοια

Σήμερα θέλησα να σου μεταφέρω τα συμπεράσματα αρκετών ερευνών που λένε,αλτσχάιμερ και άνοια τέλος με πράσινο τσάι.Οι έρευνες αυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως συστηματική κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας.


Αλτσχάιμερ και άνοια τέλος!Με πράσινο τσάι!

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκε ότι χημικές ουσίες που παράγονται έπειτα από την πέψη του ροφήματος αυτού, προστατεύουν τον εγκέφαλο από τις εκφυλιστικές βλάβες.
Η έρευνα, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Phytomedicine», έδειξε ακόμη πως το πράσινο τσάι μπορεί κατά τον ίδιο τρόπο να προστατεύει και από ορισμένες μορφές καρκίνου.

Εξηγώντας ο επικεφαλής της, έρευνας,γνωστού πανεπιστημίου,τα πειράματα στο εργαστήριο έδειξαν πως τα παράγωγα της πέψης του πράσινου τσαγιού είναι πιο δραστικά εναντίον των κύριων αιτιολογικών παραγόντων του Αλτσχάιμερ απ’ ό,τι τα άπεπτα.

Αλτσχάιμερ και άνοια τέλος!Με πράσινο τσάι!

Επιπλέον, τα παράγωγα αυτά έχουν και αντικαρκινικές ιδιότητες, καθώς επιβραδύνουν σημαντικά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν κύτταρα που εκτέθηκαν σε διάφορες συγκεντρώσεις από τοξίνες και από συστατικά του πράσινου τσαγιού. Τα συστατικά που ήταν προϊόν πέψης προστάτευαν τα κύτταρα, εμποδίζοντας τις τοξίνες να τα καταστρέψουν.

Αλτσχάιμερ και άνοια τέλος!Με πράσινο τσάι!

«Ασφαλώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής, η άσκηση και η καλή διατροφή, που επηρεάζουν τον κίνδυνο αναπτύξεως νοσημάτων όπως ο καρκίνος και η άνοια», είπε ο δρ Οκέλο. «Ωστόσο, πιστεύω πως είναι σωστό να πούμε ότι τουλάχιστον ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι την ημέρα μπορεί να κάνει καλό και σίγουρα το συνιστώ σε όλους».

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *