Για κανονικά δέρματα. Ανακατεύετε μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι με ένα κουταλάκι του γλυκού αραβοσιτέλειο. Απλώνετε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και το αφήνετε να επιδράσει λίγη ώρα. Στη συνέχεια αφαιρείτε με χλιαρό νερό όσο μείγμα περίσσεψε, δεν απορροφήθηκε δηλαδή από το δέρμα.
Για ξηρά δέρματα. Ανακατεύετε μια κουταλιά ελαφρύ γιαούρτι με ένα ασπράδι αυγού και λίγες σταγόνες ξίδι από φρούτα (μήλα, φραμπουάζ κ.λπ.). Απλώνετε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια του προσώπου και την αφήνετε να ενεργήσει όσο νιώθετε ότι χρειάζεται το δέρμα σας. Ξεπλένετε καλά με άφθονο χλιαρό νερό.
Για λιπαρά δέρματα. Αναμειγνύετε τρεις κουταλιές της σούπας γιαούρτι με έναν κρόκο αυγού, μια κουταλιά σαντιγί (κρέμα γάλακτος χτυπημένη με ζάχαρη), μισή κουταλιά μηλόξιδο και μισή κουταλιά φρέσκο χυμό ντομάτας. Προσθέτετε και μια κουταλιά της σούπας μέλι, το οποίο έχετε ζεστάνει μέχρι να γίνει αρκετά ρευστό. Επειδή η κρέμα αυτή χρειάζεται αρκετό χρόνο για να επιδράσει ευεργετικά στο δέρμα, καλό είναι να τη χρησιμοποιήσετε ως κρέμα νυκτός. Τη βάζετε δηλαδή αποβραδίς και ξεπλένετε την άλλη μέρα το πρωί το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ από τυχόν υπολείμματα.