Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Μακιγιάζ μύτης: Κάντε την να δείχνει μικρότερη

Μακιγιάζ μύτης: Κάντε την να δείχνει μικρότερη

Εάν δεν σας αρέσει το σχήμα ή το μέγεθος της μύτης σας, υπάρχει μακιγιάζ με το οποίο μπορείτε να την κάνετε να φαίνεται πιο μικρότερη. Μπορείτε μόνο με το μακιγιάζ να φτιάξετε το σχήμα της και να την κάνετε να δείχνει πιο όμορφη. Εμείς είμαστε εδώ για να σας δείξουμε τον τρόπο!

01/Χρήση περιγράμματος και επισήμανσης μακιγιάζ

Κατανοήστε πώς λειτουργεί το contouring και το highlighting. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακιγιάζ που είναι ελαφρώς πιο σκούρο/ανοιχτό από τον φυσικό τόνο του δέρματός σας για να κάνετε τη μύτη σας να φαίνεται πιο λεπτή. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι δεν θα μικρύνει φυσικά τη μύτη σας.

Όταν κάνετε το περίγραμμα της μύτης σας, σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε το σχήμα που θέλετε να έχει. Εάν έχετε μια πολύ μακριά μύτη, για παράδειγμα, και θέλετε να φαίνεται λεπτή αλλά μικρότερη, θα τονίσετε στην άκρη της μύτης και θα διαμορφώσετε το περίγραμμα της γέφυρας και της άκρης με μια πιο σκούρα απόχρωση για να κάνετε τη γέφυρα να φαίνεται πιο κοντή.

02/ Επιλέξτε το σωστό μακιγιάζ σκίασης και ανάδειξης.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακιγιάζ με βάση σε μορφή πούδρας ή κρέμας, πολλές γυναίκες βρίσκουν τη μορφή πούδρας πιο εύκολη στην ανάμειξη και στη χρήση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε contouring και highlight ή ακόμα και μια ματ σκιά ματιών. Αποφύγετε οτιδήποτε έχει λάμψη.

Για τη σκιά, επιλέξτε ένα χρώμα δύο έως τρεις αποχρώσεις πιο σκούρο από τον φυσικό τόνο του δέρματός σας. Για αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πούδρα ή ένα υγρό μπρονζέ.

Για το highlighter, επιλέξτε ένα χρώμα που είναι δύο έως τρεις αποχρώσεις πιο ανοιχτό από τον φυσικό τόνο του δέρματός. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν highlighter ή ένα υγρό concealer.

Δείτε τον τόνο του δέρματός σας.

Μερικές γυναίκες έχουν έναν πιο ζεστό/κίτρινο υποτόνο ενώ άλλες έχουν μια πιο ψυχρή/ροζ απόχρωση. Όταν επιλέγετε σκιές για τονισμό και περίγραμμα, προσπαθήστε να βρείτε κάτι που να ταιριάζει με τον υποτόνο της επιδερμίδας σας. Φορώντας τον λάθος τόνο το αποτέλεσμα θα είναι αφύσικο.

03/ Αποκτήστε τα σωστά εργαλεία και πινέλα.

Θα χρειαστείτε μερικά πινέλα. Εάν χρησιμοποιείτε μακιγιάζ με βάση την πούδρα, επιλέξτε ένα πινέλο με απαλές τρίχες. Εάν χρησιμοποιείτε μακιγιάζ με βάση την κρέμα, επιλέξτε ένα πινέλο με πιο σκληρές τρίχες.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Ένα γωνιακό πινέλο για να εφαρμόσετε τη σκιά και το highlighter. Αυτό θα σας δώσει μεγαλύτερο έλεγχο.
  • Ένα μαλακό πινέλο ανάμειξης για την ανάμειξη των δύο χρωμάτων.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι ανάμειξης, αν το βρίσκετε πιο εύκολο στη χρήση.

04/Εφαρμόστε λίγο primer και foundation.

Το primer θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των πόρων και το foundation θα δώσει στο μακιγιάζ μια σωστή βάση. Θα διευκολύνει επίσης την ανάμειξη και την εξομάλυνση του τόνου του δέρματος.
Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να εφαρμόσετε το primer και ένα σφουγγάρι μακιγιάζ ή ένα πινέλο βάσης για να εφαρμόσετε το foundation.

Βεβαιωθείτε ότι το foundation ταιριάζει ακριβώς με το χρώμα του δέρματός σας. Δεν είναι καλή ιδέα να ταιριάζετε το foundation στο χέρι ή στον καρπό σας. αυτά είναι συνήθως διαφορετική απόχρωση από το πρόσωπό σας. Περιμένετε μέχρι το foundation να στεγνώσει στην αφή πριν ξεκινήσετε το contouring. Αυτό θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά.

05/ Ξεκινήστε εφαρμόζοντας το highlighter.

Χρησιμοποιήστε μια γωνιακή βούρτσα για να τραβήξετε μια λεπτή γραμμή στο κέντρο της μύτης. Προσπαθήστε να μην κάνετε τη γραμμή πολύ χοντρή, διαφορετικά η μύτη σας θα φαίνεται πιο φαρδιά από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Ξεκινήστε από την κορυφή της μύτης και συνεχίστε μέχρι την άκρη.

06/Ανακατέψτε και μαλακώστε το highlight.

Αφήστε στην άκρη τη γωνιακή βούρτσα και πάρτε τη βούρτσα ανάμειξης (ή το σφουγγάρι. Περάστε απαλά τη βούρτσα στο κέντρο της μύτης, και σε κάθε πλευρά. Απλώς μαλακώνετε τυχόν τραχιές άκρες, δεν διευρύνετε την επισήμανση ή ανακατεύετε έξω. Η επισήμανση βοηθά στην ανύψωση του προσώπου προς τα πάνω, εστιάζοντας σε αυτά τα σημεία.

07/Χρησιμοποιήστε σκιά για να λεπτύνετε μια φαρδιά μύτη.

Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, γωνιακό πινέλο για να τραβήξετε τη σκιά από τις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας προς τα κάτω προς την άκρη. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ανάμειξης για να αναμειγνύετε τη σκιά προς τα πάνω προς το highlight. Αν θέλετε να λεπτύνετε τα φαρδιά ρουθούνια, εφαρμόστε τη σκιά και στα πλαϊνά της μύτης σας.

08/Εφαρμόστε σκιά κάτω από την άκρη της μακριάς μύτης για να φαίνεται πιο κοντή.

Ξεκινήστε τραβώντας τη σκιά κάτω από τις δύο πλευρές της μύτης σας. Στη συνέχεια, επεκτείνετε τη σκιά κάτω από την άκρη της μύτης, ακριβώς πάνω από τα ρουθούνια. Φροντίστε να αναμειγνύετε τη σκιά από “κάτω” προς τα πάνω προς την άκρη της μύτης σας. Αυτό θα «σηκώσει» τη μύτη και θα την κάνει να φαίνεται πιο κοντή

09/ Μάθετε πώς να μακιγιάρετε μια μύτη που είναι πιο φαρδιά στο κάτω μέρος.

Ξεκινήστε τραβώντας τη σκιά από τις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας προς τα κάτω προς την άκρη της μύτης σας. Καμπυλώστε και τις δύο γραμμές κάτω από την άκρη για να σχηματίσετε ένα μικρό σχήμα “U” ή βέλος προς τα κάτω. Προσπαθήστε να μην το κάνετε πολύ μυτερό, διαφορετικά η μύτη σας θα φαίνεται αφύσικη. Αντίθετα, προσπαθήστε να ταιριάξετε το πλάτος του “U” με το πλάτος της γέφυρας της μύτης σας.

10/Βάλτε σκιά για να κάνετε μια στραβή μύτη να φαίνεται πιο ίσια.

Οι στραβή μύτη μπορεί μερικές φορές να φαίνεται μεγάλη, ακόμα κι αν είναι μικρή. Τραβήξτε την σκιά κάτω από κάθε πλευρά της μύτης. Ξεκινήστε από τις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας και τελειώστε ακριβώς στην άκρη. Αντί να ακολουθείτε το περίγραμμα της μύτης σας, προσπαθήστε να κάνετε την γραμμή όσο το δυνατόν πιο ευθεία στον καθρέφτη.

11/Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πινέλο ανάμειξης 

Περάστε το κάτω από τις πλευρές της μύτης σας, ακριβώς ανάμεσα στο highlight και τη σκιά. Αυτό θα μαλακώσει τυχόν σκληρές γραμμές. Στη συνέχεια, περάστε τη σκιά προς το πρόσωπό σας. Κάντε αυτό βουρτσίζοντας το πλάι της μύτης σας, ξεκινώντας ακριβώς δίπλα από το highlight και πηγαίνοντας προς την πλευρά του προσώπου σας. Εάν προσθέσατε σκιά στην άκρη της μύτης σας, φροντίστε να την απαλύνετε στροβιλίζοντας το πινέλο γύρω της. Εάν προσθέσατε σκιά στα πλαϊνά των ρουθουνιών σας, φροντίστε να περάσετε και το πινέλο ανάμειξης κατά μήκος τους.

12/Αφαιρέστε την περίσσια πούδρα

Αφαιρέστε την περίσσια πούδρα από τη μύτη και το πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας μια μεγάλη, αφράτη βούρτσα πούδρας ή ένα πινέλο kabuki. Αυτό θα καθορίσει το μακιγιάζ του περιγράμματος και θα αποτρέψει τη μετατόπισή του. Θα βοηθήσει επίσης να απορροφήσει τυχόν υπερβολικό λάδι. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μια ημιδιαφανή πούδρα ή μια που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε οτιδήποτε λαμπερό, γιατί η μύτη σας θα φαίνεται λιπαρή.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *