Κυριακή, 14 Ιουλίου

Αόρατη ορθοδοντική: Όμορφο χαμόγελο σε κάθε ηλικία

Αόρατη ορθοδοντική: Όμορφο χαμόγελο σε κάθε ηλικία

Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των ανηλίκων που διαλέγουν να κάνουν αόρατη ορθοδοντική θεραπεία έχει αυξηθεί πάρα πολύ, τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας. Τι συμβαίνει, λοιπόν, και βάζουν σιδεράκια;

Πολλοί επιθυμούν να διορθώσουν ένα χαμόγελο που τους δυσαρεστεί και τους αναγκάζει να το κρύβουν όταν γελάνε. Άλλοι παρατηρούν τα δόντια τους να στραβώνουν με το πέρασμα των ετών και άλλοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον τρόπο έρχονται τα δόντια τους σε επαφή (σύγκλειση).

Αόρατη ορθοδοντική: Όμορφο χαμόγελο σε κάθε ηλικία

Τέτοια προβλήματα είναι πολύ συχνά, ειδικά στους ενήλικες και μια ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να τα αλλάξει ανεξαρτήτως ηλικίας! Ένας άλλος λόγος που «επιβάλλει» την Ορθοδοντική σε οποιαδήποτε ηλικία είναι ότι οι ενήλικες διατηρούν πλέον τα δόντια τους για μια ζωή. Η εποχή που οι άνθρωποι σε μεγάλη ηλικία ήταν φυσιολογικό να έχουν χάσει όλα τους τα δόντια ανήκει πια στο παρελθόν.

Η αξιόπιστη μέθοδος της ορθοδοντικής

Σήμερα, η ορθοδοντική με σιδεράκια είναι πλέον μια δοκιμασμένη, αξιόπιστη μέθοδος
για κάθε τύπο ορθοδοντικού προβλήματος. Η αλλαγή αυτή οφείλεται στη διάδοση της πρόληψης και στην πρόσβαση σε ποιοτική οδοντιατρική περίθαλψη. Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να διατηρήσουμε λειτουργικά και αισθητικά το καλύτερο δυνατό χαμόγελο για όλη μας τη ζωή.

Για τους περισσότερους ενήλικες όμως, η ιδέα να βάλουν σιδεράκια είναι απωθητική. Με τα καθημερινά άγχη στην επαγγελματική ζωή, με τις πολλαπλές κοινωνικές υποχρεώσεις και απαιτήσεις σε κάθε τομέα το τελευταίο που θέλει κανείς είναι να προσθέσει ένα επιπλέον βάρος στην ήδη φορτισμένη καθημερινότητά του.

Ωστόσο, υπάρχει λύση: Οι νεότερες τεχνικές για να ισιώσουμε τα δόντια μας είναι «αόρατες» με διαφανείς νάρθηκες ή με εσωτερικά σιδεράκια κολλημένα στην πίσω επιφάνεια των δοντιών! Έτσι, μπορεί κανείς να αποκτήσει ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο με τον πλέον διακριτικό τρόπο χωρίς αυτό να διαταράξει τον τρόπο ζωής του.

«Αόρατα» σιδεράκια

Η τεχνική του να τοποθετούνται τα σιδεράκια στην πίσω μεριά των δοντιών ώστε να είναι λιγότερο ορατά, είναι πλέον μια δοκιμασμένη αξιόπιστη μέθοδος για κάθε τύπο ορθοδοντικού προβλήματος. Επιπλέον η εμπειρία των ασθενών από τη χρήση των μηχανισμών αυτών είναι εντυπωσιακά θετική, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη διαρκή αύξηση του αριθμού των ασθενών που τα προτιμούν.

Τι μπορεί κανείς να διορθώσει με τη μέθοδο αυτή;

Τα εσωτερικά σιδεράκια είναι κατάλληλη επιλογή για κάθε τύπο ορθοδοντικού προβλήματος, όπως τα στρυμωγμένα δόντια, τα πεταχτά δόντια όταν τα άνω δόντια καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τα κάτω τα αραιά δόντια με κενά η γλώσσα χρειάζεται μερικές μέρες για να συνηθίσει την παρουσία τους και στην αρχή ενοχλείται.

Όλα αυτά όμως, είναι πλήρως διαχειρίσημα με τη βοήθεια από ορθοδοντικό κεράκι, το οποίο ο ασθενής μπορεί να τοποθετήσει μόνος του και να απαλύνει οτιδήποτε ενοχλεί. Άλλες αλλαγές που παρατηρούνται είναι η δυσκολία στην άρθρωση μερικών συμφώνων, συνήθως όμως μετά από 3-5 μέρες τα συμπτώματα υποχωρούν και η άρθρωση επανέρχεται πλήρως. Εφοδιαστείτε, λοιπόν, με λίγη υπομονή για τις πρώτες άβολες μέρες και στη συνέχεια θα δείτε ότι το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

Για ποιες ηλικίες είναι κατάλληλη η μέθοδος;

Με τον ίδιο τρόπο που μετακινούνται τα δόντια σε παιδιά και εφήβους, έτσι γίνεται και στους ενήλικες. Γι’ αυτό και τα σιδεράκια μπορούν να τοποθετηθούν σε άτομα κάθε ηλικίας, μικρούς και μεγάλους. Συνοψίζοντας, τα «στραβά» δόντια που δημιουργούν ανασφάλεια και οδοντιατρικά προβλήματα μπορούν να γίνουν παρελθόν. Με τη βοήθεια των σύγχρονων μεθόδων της ορθοδοντικής, οι θεραπείες πλέον εναρμονίζονται απόλυτα με τις καθημερινές συνήθειες και υποχρεώσεις του καθενός.

Τα αρνητικά της μεθόδου

Τα αρνητικά της μεθόδου είναι η άβολη περίοδος προσαρμογής, που κατά μέσο όρο διαρκεί 4 ημέρες η αυξημένη ανάγκη για καλή στοματική υγιεινή και το σχετικά υψηλό κόστος. Ένας καλά πληροφορημένος και προετοιμασμένος ασθενής θα μπορέσει εύκολα να τα διαχειριστεί αυτά σε συνεργασία με τον γιατρό του και να απολαύσει τη μαγεία της «αόρατης» ορθοδοντικής.

Αν, λοιπόν επιθυμείτε ίσια δόντια και ένα σωστό, όμορφο χαμόγελο, ζητήστε τη γνώμη ενός ορθοδοντικού. Κατά κοινή ομολογία, αν για κάτι μετανιώνουν όσοι το έχουν δοκιμάσει, είναι μόνο ότι δεν το είχαν κάνει νωρίτερα!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *