Ζεσταίνετε το βούτυρο με το σιρόπι σε κατσαρολάκι. Μόλις το βούτυρο λιώσει, ρίχνετε μέσα την τριμμένη σοκολάτα και τα κορν φλέiκς. Ανακατεύετε, βάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και να πήξει. Βάζετε τους κύβους των μήλων σε κατσαρόλα με 2-3 κουταλιές νερό. Βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά, ίσα-ίσα να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. και προσθέτετε τη ζάχαρη και λίγο βούτυρο. Ανακατεύετε και βγάζετε από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσουν καλά. Ρίχνετε λίγη από την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε 6 ψηλά ποτήρια, βάζετε από επάνω εναλλάξ κουταλιές από το μίγμα με τα κορν φλέικς και τα μήλα και τελειώνετε με μία στρώση από το μίγμα με τα κορν φλέικς: Σερβίρετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε, για να μη μαλακώσουν κορν φλέiκς και να είναι τραγανά.