Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου

Μήλα τραγανιστά με σοκολάτα

Κυριακάτικες γεύσεις

mhla-traganista-me-sokolata-beauty-secrets.gr

Υλικά:

3 κουτ. βούτυρο

3 κουτ. σιρόπι

25 γρ. σοκολάτα υγείας τριμμένη

6 κουτ. κορν φλέικς

3 μήλα σε κύβους

3 κοιπ. ζάχαρη

λίγο βούτυρο

250 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το βούτυρο με το σι­ρόπι σε κατσαρολάκι. Μόλις το βούτυρο λιώσει, ρίχνετε μέσα την τριμμένη σοκολάτα και τα κορν φλέiκς. Ανακατεύετε, βάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το  μίγμα να κρυώσει και να πήξει. Βάζετε τους κύβους των μήλων σε κατσαρόλα με 2-3 κουταλιές νερό. Βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά, ίσα-ίσα να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. και προσθέτετε τη ζάχαρη και λίγο βούτυρο. Ανακατεύετε και βγάζετε από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσουν καλά. Ρίχνετε λίγη  από την κρέμα ζαχαροπλαστικής  σε 6 ψηλά ποτήρια, βάζετε από επάνω εναλλάξ κουταλιές από το μίγμα με τα κορν φλέικς και τα μήλα και τελειώνετε με μία στρώση από το μίγμα με τα κορν φλέικς: Σερβίρετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε, για να μη μαλακώσουν κορν φλέiκς και να είναι τραγανά.

Διαβάστε επίσεις:

Αναποδογυρισμένη μηλόπιτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *