Κυριακάτικες γεύσεις
Υλικά:
4 μερίδες
250 γρ. κινέζικα ζυμαρικά
25 γο. μανιτάρια
2 κ.σ. ηλιέλαιο
100 νο. κινέζικο λάχανο
3 καρότα
6-8 κ.σ. λάδι
πιπέρι
400 γρ. γαρίδες
σάλτσα σόγιας
2 αβγά
2 κλωναράκια πράσινο κορίανδου (ή μαϊντανό)
Εκτέλεση:
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 3 περ. λεπτά. Μουσκεύετε τα μανιτάρια 15 λεπτά σε ζεστό νερό, τα βγάζετε και τα κόβετε λίγο μικρότερα. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε με το ηλιέλαιο.
Πλένετε το κινέζικο λάχανο και το κόβετε σε φαρδιές λωρίδες. Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε όχι πάρα πολύ λεπτές λωρίδες. Ψήνετε τα καρότα σε γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι με 1 κ.α. λάδι ανακατεύοντας συνεχώς, έτσι ώστε να είναι τραγανά, τα βγάζετε και τα αλατοπιπερώνετε. Τηγανίζετε λίγο τις γαρίδες και τα μανιτάρια και καρυκεύετε με σάλτσα σόγιας και πιπέρι. Ζεσταίνετε στο γουόκ το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζετε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να γίνουν τραγανά. Προσθέτετε αναμειγνύοντας προσεκτικά το λάχανο, τα καρότα, τις γαρίδες και τα μανιτάρια, τα ζεσταίνετε και τα καρυκεύετε με σάλτσα σόγιας, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε τα αβγά, τα αλατοπιπερώνετε και τα ρίχνετε πάνω στα ζυμαρικά. Αναμειγνύετε λίγο και αφήνετε το αβγό να δέσει.
Τα σερβίρετε σε πιατέλα, γαρνιρισμένα με φυλλαράκια κορίανδου, που έχετε προηγουμένως πλύνει και στραγγίσει.