Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου

Τηγανιτά ζυμαρικά με γαρίδες

Κυριακάτικες γεύσεις

Τηγανιτά ζυμαρικά με γαρίδες

Υλικά:

4 μερίδες

250 γρ. κινέζικα ζυμαρικά

25 γο. μανιτάρια

2 κ.σ. ηλιέλαιο

100 νο. κινέζικο λάχανο

3 καρότα

6-8 κ.σ. λάδι

πιπέρι

400 γρ. γαρίδες

σάλτσα σόγιας

2 αβγά

2 κλωναράκια πράσινο κορίανδου (ή μαϊντανό)

Εκτέλεση:

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλα­τισμένο νερό για 3 περ. λεπτά. Μουσκεύετε τα μανι­τάρια 15 λεπτά σε ζεστό νερό, τα βγάζετε και τα κόβετε λίγο μικρότερα. Στραγγίζετε τα ζυ­μαρικά και τα ανακατεύετε με το ηλιέλαιο.

Πλένετε το κινέζικο λάχανο και το κόβετε σε φαρδιές λω­ρίδες. Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε όχι πάρα πο­λύ λεπτές λωρίδες. Ψήνετε τα καρότα σε γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι με 1 κ.α. λάδι ανακα­τεύοντας συνεχώς, έτσι ώστε να είναι τραγανά, τα βγάζετε και τα αλατοπιπερώνετε. Τη­γανίζετε λίγο τις γαρίδες και τα μανιτάρια και καρυκεύετε με σάλτσα σόγιας και πιπέρι. Ζεσταίνετε στο γουόκ το υπό­λοιπο λάδι και τηγανίζετε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας συ­νεχώς, ώστε να γίνουν τραγα­νά. Προσθέτετε αναμειγνύο­ντας προσεκτικά το λάχανο, τα καρότα, τις γαρίδες και τα μανιτάρια, τα ζεσταίνετε και τα καρυκεύετε με σάλτσα σόγιας, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε τα αβγά, τα αλατοπιπερώνετε και τα ρίχνετε πάνω στα ζυμαρικά. Αναμειγνύετε λίγο και αφήνετε το αβγό να δέσει.

Τα σερβίρετε σε πιατέλα, γαρ­νιρισμένα με φυλλαράκια κορίανδου, που έχετε προηγου­μένως πλύνει και στραγγίσει.

 

Κράτα το

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *