Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου

Όλα τα μυστικά του νερού!

Όλα τα μυστικά του νερού!

Όλα τα μυστικά του νερού!

Σήμερα θα μάθετε όλα τα μυστικά του νερού. Το νερό αποτελεί το 75% του σώματος μας, το 90% του αίματος και το 85% του εγκεφάλου. Το στεγνό στόμα είναι το τελευταίο σημάδι δίψας. Μπορεί όταν διψάμε να καταφεύγουμε σε υποκατάστατα του νερού, όπως σε καφέ αναψυκτικά και μπύρα πιστεύοντας ότι έτσι καλύπτουμε τις ανάγκες μας καθώς περιέχουν νερό, αλλά στην πραγματικότητα η ζάχαρη και η καφεΐνη αποσπούν το νερό από τα κύτταρα, για να διατηρήσουν την ισορροπία του ΡΗ των ηλεκτρολυτών στο αίμα, με αποτέλεσμα τα κύτταρα να αφυδατώνονται.

Αφυδάτωση

Η λύση για την αφυδάτωση είναι η κατανάλωση τουλάχιστον 8 ποτηριών νερού την ημέρα, στα
οποία μπορούμε να συνυπολογίσουμε : μονάχα τους φρεσκοστημένους χυμούς, κανένα άλλο ποτό. Μ’ αυτό τον τρόπο μπορούμε να επιλύσουμε πολλά από τα προβλήματα υγείας μας, συμπεριλαμβανομένου της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.Μπορεί να αποφεύγουμε το πολύ νερό για να μην πηγαινοερχόμαστε διαρκώς στην τουαλέτα, αλλά
δεν γνωρίζουμε ότι η κύστη είναι μυϊκό όργανο κι όπως όλοι οι μυς έτσι κι αυτός αποδυναμώνεται με την αδράνεια και ενισχύεται με τη χρήση. Έτσι όσο περισσότερο νερό πίνουμε, τόσο θα αυξηθεί η δύναμη της κύστης και δεν θα χρειάζεται να τρέχουμε στη τουαλέτα κάθε πέντε
λεπτά.

Το ΡΗ που πρέπει να έχει το αίμα μας είναι από 7.3 έως 7.45. Εάν γίνει πιο βασικό ή πιο όξινο τότε
πεθαίνουμε. Εάν καταναλώνουμε αναψυκτικά, αλκοόλ) fast-food, τότε αυξάνουμε το ΡΗ του αίματός μας. Έτσι όταν πίνουμε νερό βοηθάμε το σώμα μας να κάνει το αίμα μας πιο βασικό. Κι όσο πιο κοντά στο 7.45 διατηρούμε το ΡΗ μας, τόσο πιο αργά γερνάμε.

Xλώριο στο νερό

Το χλώριο που περιέχεται στο νερό αποτελεί μια δηλητηριώδη νευροτοξίνη που είναι υπεύθυνη για
καρκινογόνες ενώσεις, καρδιακές παθήσεις, αρτηριοσκληρώσεις και την καταστροφή των καλών μας βακτηριδίων. Το χλώριο που προσλαμβάνουμε με την κατανάλωση του νερού βρύσης, σκοτώνει τα φιλικά βακτηρίδια που βρίσκονται στο παχύ έντερο, τα οποία ευθύνονται για τα τελικά στάδια της πέψης, καθώς και τη σύνθεση βιταμινών κι έτσι το πεπτικό σύστημα αναγκάζεται να λειτουργήσει με μειωμένη αποτελεσματικότητα.

Φίλτρα νερού

Για να αποφύγουμε το χλώριο λοιπόν, θα μπορούσαμε να βάλουμε το νερό σε μια γυάλινη κανάτα και να το αφήσουμε για μία-δύο ώρες ώστε να εξατμιστεί το χλώριο ή ακόμα καλύτερα να αγοράσουμε φίλτρα για τις βρύσες του σπιτιού. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο
του σώματος και είναι πορώδες. Έτσι όταν κάνουμε μπάνιο, δίχως να το καταλαβαίνουμε, μεγάλη ποσότητα χλωρίου διεισδύει στο σώμα μας μέσω των πόρων του δέρματος.

Για να τα αποφύγουμε αυτό καλό θα ήταν να τοποθετήσουμε ένα φίλτρο στο ντους. Η λύση του εμφιαλωμένου νερού δεν είναι η ιδανική καθώς μελέτες δείχνουν ότι περιέχει βαριά μέταλλα και άλλες τοξικές χημικές ουσίες και βακτηρίδια παρά τον υποτιθέμενο «καθαρισμό» από τον οποίο περνάει.

Το εμφιαλωμένο νερό είναι επίσης πολύ βλαβερό για το περιβάλλον καθώς απαιτεί
τεράστια παραγωγή πλαστικών μπουκαλιών, τα οποία περιέχουν τοξικά και καρκινογόνα συστατικά για να διαθέτουν ευκαμψία, αλλά με αυτό τον τρόπο μολύνουν το περιεχόμενο τους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς ή της αποθήκευσης.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *