Σάββατο, 28 Ιανουαρίου

Ομορφιά και αντιγήρανση με συμπληρώματα διατροφής!

 

Ομορφιά και αντιγήρανση με συμπληρώματα διατροφής!

Ομορφιά και αντιγήρανση με συμπληρώματα διατροφής!

Η ομορφιά, η αντιγήρανση και η αντιοξειδωτική προστασία ξεκινούν από μέσα μας. Επομένως δεν πρέπει να περιοριζόμαστε σε κρέμες και καλλυντικά που υπόσχονται θαύματα. Πρέπει να συμπληρώνουμε τη χρήση τους με αντιοξειδωτικά συμπληρώματα διατροφής.
Τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχουν οι κρέμες και τα καλλυντικά, παρόλο που συχνά είναι πανάκριβα. Όμως δεν μπορούν να εισχωρήσουν στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας ώστε να σας βοηθήσουν. Για το λόγο αυτό χρειάζεστε μια ενίσχυση εκ των έσω με τη λήψη των κατάλληλων συμπληρωμάτων διατροφής. Τα αντιοξειδωτικά συμπληρώματα διατροφής μπορεί να βοηθήσουν τις κρέμες να αποδώσουν καλύτερα.

Τι ακριβώς είναι τα αντιοξειδωτικά και πώς σας βοηθούν

Οι επιστήμονες σήμερα πιστεύουν ότι τα αντιοξειδωτικά συμπληρώματα διατροφής, μπορούν να αναπλάσουν. Ακόμη και να επιδιορθώσουν την καταστροφή των κυττάρων από τη γήρανση. Είναι θρεπτικές ουσίες και συστατικά όπως αμινοξέα, βιταμίνες, όπως η Βιταμίνη Ε και C, ιχνοστοιχεία και μέταλλα που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τη γήρανση.

Στην πραγματικότητα είναι ενώσεις που προστατεύουν τα κύτταρα και καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες. Ελαχιστοποιώντας ή και εξουδετερώνοντας τις βλαβερές τους συνέπειες, θωρακίζοντας την υγεία μας. Μπορεί να είναι θρεπτικές ουσίες (βιταμίνες), καθώς και ένζυμα (πρωτεΐνες που βοηθούν τις χημικές αντιδράσεις στο σώμα).

Οι ελεύθερες ρίζες, από την άλλη πλευρά, είναι ισχυρές χημικές ουσίες που ψάχνουν σταθερά μόρια για να συνδυαστούν. Είναι ασταθή μόρια που παράγονται σε φυσιολογικές συνθήκες από τον μεταβολισμό μας. Καθώς και από άλλες εξωτερικές αιτίες, όπως η ρύπανση, η ηλιακή ακτινοβολία, το κάπνισμα, το πρόχειρο φαγητό κτλ.

Τα αντιοξειδωτικά μπλοκάρουν τη διαδικασία της οξείδωσης, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Κατά τη διαδικασία αυτή ωστόσο οξειδώνονται και αυτά. Επομένως είναι σημαντικό να τροφοδοτούμε σταθερά το σώμα μας με αντιοξειδωτικά συστατικά.

Ακόμα και αν τρώω ισορροπημένα χρειάζομαι συμπληρώματα

Μπορεί να τρώτε ισορροπημένα, να τρώτε φρούτα και λαχανικά καθημερινά όμως δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και διατροφής είστε καλυμμένοι 100%.Δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η ποσότητα αντιοξειδωτικών που λαμβάνετε από τις τροφές είναι επαρκής.

Η επεξεργασία των τροφίμων ο τρόπος που καλλιεργούνται και συχνά ο ακατάλληλος τρόπος μαγειρέματος. (π.χ. σε υψηλές θερμοκρασίες) μειώνουν τα επίπεδα αντιοξειδωτικών που προσλαμβάνουμε από τη διατροφή μας.

Το ίδιο ισχύει για το κάπνισμα ή τη ρύπανση που εξανεμίζουν τα αποθέματα αντιοξειδωτικών του
οργανισμού. Ένα ακόμη σημαντικό θέμα είναι και το κατά πόσο ο οργανισμός μας απορροφά επαρκώς. Τα αντιοξειδωτικά που λαμβάνει από τις τροφές, αφού απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο σωστός συνδυασμός που θα βοηθήσει στην καλύτερη απορρόφησή τους.

Ο πιο σίγουρος επομένως τρόπος είναι να συμπληρώνουμε τις ανάγκες μας με τα κατάλληλα φυσικά συμπληρώματα διατροφής. Ώστε να είμαστε σίγουροι, χωρίς βέβαια να παραλείπουμε τον ισορροπημένο τρόπο ζωής και διατροφής.

Πριν διαλέξετε συμπλήρωμα διατροφής έχετε στο μυαλό σας 2 βασικά κριτήρια:

  • Να είναι 100% φυσικό, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά.
  • Εκτός από μεμονωμένα θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία) να περιέχει και αληθινά ολόκληρα βότανα που διατηρούν τις ευεργετικές τους ιδιότητες (όχι εκχυλίσματα/ extracts).
  • Έτσι δίνετε στον οργανισμό σας τροφή και όχι μεμονωμένα συστατικά και τελικά και δεν τον σοκάρετε και πετυχαίνετε καλύτερο αποτέλεσμα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *