ΒΗΧΑΣ: Αν βήχεις θα χάσεις φίλο από την αχαρακτήριστη συμπεριφορά σου. Αν ακούς άλλον να βήχει Θα προδώσει μυστικά σου, αν πνίγεσαι από βήχα θα πάθεις ζημιά από κακή χείριση μιας συζήτησης.
ΒΙΑ-ΒΙΑΖΩ: Αν βιάζεις γυναίκα αυτοί που τους χρωστάς θα σε κυνηγήσουν. Αν άλλος βιάζει και τον δεις, θα αποκαλυφτεί κάτι που έχεις κάνει και δεν μπορείς πια να το κρύψεις. Αν γυναίκα βιάζεται θα της τύχει κάτι κακό με το ταίρι της, αν σε βιάζουν (πιέζουν, όχι σεξουαλικά) θ’ απαλλαγείς από κίνδυνο. Αν παραβιάζουν την πόρτα σου Θα μάθουν μυστικά σου και θα σου κάνουν κακό.
ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ: Αν είναι ασθενείας και το κρατάς προβλήματα υγείας Θα έχεις μα 9α περάσουν. Αν το σχίζεις Θα πάθεις ανίατη αρρώστια. Αν είναι της τραπέζης καλές εισπράξεις θα έχεις από τις επιχειρήσεις σου.
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: Αν ανύπαντρος βλέπει βιβλιοθήκη γεμάτη βιβλία Θα πάρει μορφωμένο ταίρι. Αν δεις βιβλιοθήκη άδεια κακή υγεία. Αν βάζεις βιβλία σ’ αυτήν, Θα τακτοποιήσεις δικαστική υπόθεση, αν βγάζεις βιβλία παλιές σου υποθέσεις θα έρθουν πάλι στην επιφάνεια. Αν ηλικιωμένος δει βιβλιοθήκη γεμάτη βιβλία Θα κάνει τιμημένα παιδιά και καλά γεράματα, αν είναι άδεια είναι κακό.
ΒΙΒΛΙΟ: Αν το διαβάζεις πρόοδο Θα έχεις, αν είναι άγραφο (λευκό) κακές επιχειρήσεις θα έχεις. Αν δεις πως γράφεις βιβλίο οι δουλειές σου θα έχουν κακό τέλος από κακούς υπολογισμούς. Αν καις ή σκίζεις βιβλίο θα χαθεί για πάντα η ευκαιρία που είχες να πλουτίσεις
ΒΙΒΛΟΣ: ‘Όπως κι αν δεις την Αγία Γραφή είναι καλό.
ΒΙΔΑ-ΒΙΔΩΝΩ: Αν βιδώνεις κάτι Θα πάρεις την σωστή απόφαση για την δουλειά σου.
ΒΙΟΛΕΤΤΑ: Βλέπε λουλούδια στο ένατο κεφάλαιο.
ΒΙΟΛΙ: Αν παίζεις εσύ και ξέρεις και στ’ αλήθεια είναι καλά, αν όμως δεν ξέρεις θάνατο δικού σου προμηνύει. Αν παίζει βιολί κάποιος άλλος λυπηρά νέα Θα μάθεις.
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ: Αν παίρνεις δύναμη και υγεία Θα έχεις, αν τις διαλύεις στο νερό Θα αρρωστήσεις από καταχρήσεις.ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ: Αν δεις ότι είσαι χωρίς να είσαι στην πραγματικότητα, βάσανα και φασαρίες σημαίνει. Αν απλώς δεις άλλον να είναι βιομήχανος 9α προκόψει αυτός από δικά σου κόπο.
ΒΙΤΡΙΝΑ: Αν δεις ωραία περιποιημένη βιτρίνα θα σου αναγνωριστούν τα προσόντα σου, αν είναι άσχημη αυτά που θα ακούσεις δεν Θα σου αρέσουν. ΒΛΑΚΑΣ: Αν δεις πως είσαι βλάκας θα έχεις μια ιδέα που Θα σε κάνει πλούσιο, αν δεις άλλον βλάκα, κάποιος σου κάνει τον φίλο αλλά δεν είναι.
ΒΛΑΣΤΟΣ-ΒΛΑΣΤΑΡΙ: Αν δεις βλαστό φυτού, η γυναίκα σου ή κάποια κοντινή συγγενής σου είναι έγκυος.
ΒΛΑΣΤΗΜΩ: Αν βλαστημάς εσύ άλλον θα του δώσεις συμβουλή και θα την ακούσει μα εσύ θα βρεις τον μπελά σου στο τέλος. Αν άλλος σε βλαστημάει εσένα περίμενε αγάπη και καλοσύνη.
ΒΛΕΦΑΡΑ: Βλέπε ανθρώπινο σώμα στο ένατο κεφάλαιο.
ΒΟΔΙ: Βλέπε ζώα στο ένατο κεφάλαιο.
ΒΟΘΡΟΣ: Βλέπε υπόνομο.
ΒΟΜΒΑ-ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΩ: Αν κρατάς βόμβα ανησυχίες και σκοτούρες Θα έχεις, αν βόμβα σκάσει στο σπίτι σου μακελειό οικογενειακό Θα έχεις. Αν δεις πως την πετάς σε άλλο σπίτι Θα τους ανάψεις μεγάλες φασαρίες, αν δεις απλώς βόμβα χωρίς να εκραγεί θα γλυτώσεις ως εκ Θαύματος από ένα κακό. Αν δεις πως βομβαρδίζεται πόλη ή άλλο μέρος τα σχέδιά σου Θα πετύχουν στην τελική σου προσπάθεια.
ΒΟΣΚΟΣ-ΒΟΣΚΩ: Αν είσαι βοσκός ή βόσκεις πρόβατα Θα κάνεις γνωριμία -Πλούσια που θα καταλήξει σε γάμο.
ΒΟΤΑΝΙ: Αν δεις βοτάνια που είναι ιαματικά (χαμομήλια, αμολόχα, σινάπι απίγανος κτλ.) βοήθεια θα σου δοθεί.
ΒΟΥΒΟΣ: Βλέπε άλαλος.
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-ΒΟΥΛΗ: Αν απλώς τον δεις κάποιος προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να σε απαλλάξει από την περιουσία σου ή το κέρδος σου. Αν εσύ γίνεσαι βουλευτής θα έχεις πολλές σκοτούρες με την δουλειά σου. Αν περνάς απ’ έξω από την βουλή πολύ ψηλά όνειρα έχεις και φιλοδοξίες, αν συζητάς μέσα στην βουλή θα δημιουργήσεις αντίζηλους με την συμπεριφορά σου. Αν γυναίκα γίνεται βουλευτίνα η υπερηφάνειά της Θα της κάνει κακό.
ΒΟΥΛΙΑΖΩ: Οπουδήποτε κι αν βλέπεις ότι βουλιάζεις είναι κατάπτωση,ξεπεσμός, αρρώστια και αν βουλιάζεις σε βούρκο πιθανός θάνατος.
ΒΟΥΛΩΝΩ: Αν βουλώνεις γράμμα με βουλοκέρι θα κάνεις μια πράξη που προτιμούσες να μην την μάθει κανείς. Αν βουλώνει άλλος κάτι θα σου εμπιστευτεί πολύ σπουδαίο μυστικό και πρέπει να το κρατήσεις.
ΒΟΥΝΟ: Αν στέκεσαι μπροστά σε βουνά Θα έχεις πολλά εμπόδια στις δουλειά σου, που δύσκολο αν όχι αδύνατο Θα μπορέσεις να ξεπεράσεις. Αν δεις βουνό πράσινο και ομαλό θα επιτύχεις με κόπους αυτό που σκέφτεσαι μα Θα ανταμειφθείς. Αν κοπέλα δει αυτό το βουνό Θα παντρευτεί μεγάλο στην ηλικία μα θα ζήσει ευτυχισμένη. Αν ανεβαίνεις πάνω σε βουνό Θα πετύχεις με κόπο αυτό που σκέφτεσαι, αν κατεβαίνεις τ’ αντίθετο. Αν είσαι στην μέση σταματημένος, εξαρτάται από εσένα και μόνο η επιτυχία των σχεδίων σου. ‘Όταν θα βρεις εμπόδια να μην υποχωρήσεις.
ΒΟΥΡΚΟΣ: Βλέπε βάλτο.
ΒΟΥΡΤΣΑ: Αν ξεσκονίζεσαι Θα απαλλαχτείς από μικροστεναχώριες, αν την δεις απλώς σημαίνει απραξία.
ΒΟΥΤΥΡΟ: Αν το τρως κέρδη, αν το βάζεις σε φαγητό οικογενειακή ευτυχία. Αν το δεις λιωμένο λυπητερά γεγονότα.
ΒΟΥΤΩ: Αν βουτάς σε νερό Θαλάσσης και είναι γαλήνια και ήρεμα Θα νοιώσεις ξεκούραση και χαρά, αν βουτάς σε λίμνη ταλαιπωρίες θα έχεις, αν δεις άλλον να βουτά θα ξενιτευτεί.
ΒΡΑΒΕΙΟ: Αν σου δίνουν βραβείο θα σου ανατεθούν υπευθυνότητες που Θα σε κουράσουν πολύ, αν εσύ δίνεις σε άλλον 9α ξεφορτώσεις λίγη από την δουλειά σου σε αυτόν. Αν παρευρίσκεσαι σε απονομή βραβείων θα σου ζητηθεί να κάνεις κάτι που δεν Θα σε ωφελήσει και πολύ.
ΒΡΑΔΥ: Βλέπε ώρες της ημέρας στο ένατο κεφάλαιο.
ΒΡΑΖΩ: Αν βράζεις νερό οικογενειακές ανωμαλίες Θα έχεις, αν βράζεις καφέ θάνατο συγγενή σου θα ακούσεις. Αν όμως βράζεις φαγητό, οικογενειακά και υλικά αγαθά Θα έχεις.
ΒΡΑΚΙ: Αν βγάζεις το εσώρουχό σου θα απαλλαχτείς από ερωτικές σκοτούρες, αν βάζεις θα έχεις μπλεξίματα για αρκετό καιρό. Αν άντρας βλέπει γυναικείο εσώρουχο τα ερωτικά του πάθη Θα τον μπλέξουν. Αν δεις βρακοφόρο νησιώτη τιμή και κέρδη θα έχεις.
ΒΡΑΧΙΟΛΙ: Αν σου προσφέρουν μέτρησε ξανά τις προτάσεις που σου κάνουν γιατί είναι απατηλές, αν δίνεις Θα μπλέξεις αυτό το πρόσωπο σε ψεύτικες υποσχέσεις, αν το φοράς Θα παραστρατήσεις, αν το βγάζεις Θα απαλλαγείς από κάτι που σε πείραζε.
ΒΡΑΧΝΑΔΑ: Αν έχεις βραχνάδα στεναχώρια και μπλεξίματα θα έχεις, αν άλλος έχει βραχνάδα Θα δολοπλοκήσει εναντίον σου αλλά σου κάνει το φίλο.
ΒΡΑΧΝΑΣ: Αν δεις ότι σε πιάνει, βαριά αρρώστια να περιμένεις, αν δεις άλλον με βραχνά Θα σου ζητήσει βοήθεια μα δεν Θα του την δώσεις.
ΒΡΑΧΟΣ: ‘Ότι και βουνό.
ΒΡΕΧΩ-ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ: Αν βρέχεις κάτι με νερό αγαλλίαση Θα έχεις, αν βρέχεσαι εσύ με νερό κουταμάρα με κακά αποτελέσματα θα κάνεις.
ΒΡΕΦΟΣ: Βλέπε μωρό.
ΒΡΙΖΩ: Βλέπε βλαστημώ.
ΒΡΟΝΤΗ: Αν ακούσεις, πολύ δυσάρεστα νέα Θα σου φέρουν, αν είσαι άρρωστος Θα χειροτερέψεις.
ΒΡΟΧΗ: Χαρά και κέρδη αν δεις πολύ βροχή χωρίς αέρα όμως. Αν ψιλοβρέχει λίγα χρήματα Θα σε βγάλουν από την οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεσαι. Ήλιος και βροχή μεγάλη επιτυχία. (Ο λαός μας λέει και την παροιμία «ήλιος και βροχή παντρεύονται οι φτωχοί»).
ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ: Αν απλώς τον δεις φυλάξου από αρρώστια, αν εσύ γίνεσαι βρικόλακας πολλά δεινά Θα περάσεις και κατατρεγμούς από όλους γύρω σου.
ΒΡΥΣΗ: Αν πίνεις νερό καθαρό από βρύση ερωτική σχέση Θα κάνεις, αν δεις βρύση να τρέχει καθαρό νερό κέρδη. Αν δεν τρέχει καθόλου ή βγάζει οτιδήποτε άλλο εκτός από νερό στεναχώρια και στέρηση, αν βγάζει ζεστό νερό οικογενειακές φασαρίες εννοεί.
ΒΡΩΜΙΑ-ΒΡΩΜΙΚΟΣ: Αν δεις πως είσαι βρώμικος ή λασπωμένος ή σου έχουν πετάξει κόπρα, δημόσια προσβολή και κατατρεγμό θα έχεις. Αν όμως δεις ότι δουλεύεις και είσαι λερωμένος από την δουλειά εκτίμηση Θα έχεις.
ΒΥΖΑΙΝΩ: Βλέπε βυζί.
ΒΥΖΙ: Βλέπε ανθρώπινο σώμα στο ένατο κεφάλαιο.
ΒΥΘΙΖΩ: Βλέπε βουλιάζω.
ΒΥΘΟΣ: Αν δεις τον βυθό της θάλασσας καθαρό, παρ’ όλο το βάρος των βασάνων σου προς το παρόν, ήλπιζε σε καλύτερες μέρες που έρχονται. Αν ο βυθός είναι λασπωμένος ή Θολός Θ’ αργήσεις ακόμα να φθάσεις στο τέρμα, Θα το πετύχεις όμως στο τέλος.
ΒΥΣΣΙΝΟ: Βλέπε φρούτα στο ένατο κεφάλαιο.
ΒΩΜΟΣ θυσίας: Αν Θυσιάζεις σε βωμό, Θα πέσεις σε τρομερό παράπτωμα και θα σπαταλήσεις πολλά για να ξεκαθαρίσεις, αν Θυσιάζεις το παιδί σου ευλογία Θα έχεις και αυτό καλή υγεία.